Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Olmens un Vītols samet pa 16 punktiem VEF uzvarā pār valmieriešiem

Emils Ozerinskis

Olmens un Vītols samet pa 16 punktiem VEF uzvarā pār valmieriešiem
Kails Olmens. Foto: VEF Rīga

Sezonai turpina gatavoties Latvijas basketbola komandas. Šovakar savstarpējo pārbaudes spēli aizvadīja "VEF Rīga" un "Valmiera Glass/ViA", pārspēku ar 93:68 gūstot Latvijas čempionvienībai.

Pārbaudes cīņu veiksmīgāk iesāka VEF basketbolisti, kuri pirmajās desmit minūtēs tika pie 24:12 pārsvara. Arī līdz pirmā puslaika izskaņai rīdzinieki turpināja likt punktiņu pie punktiņa, sasniedzot rezultātu 40:26 brīdī, kad bija jādodas puslaika pārtraukumā. Otrajā puslaikā turpinājās Jāņa Gailīša trenētās komandas pārspēks, galvaspilsētas komandai pirms pēdējām desmit minūtēm esot priekšā ar 68:44. Mača noslēdzošajās desmit minūtēs valmieriešiem būtiski samazināt starpību neizdevās. Tādējādi divas ar pusi nedēļas līdz sezonas startam "VEF Rīga" pārbaudes mačā bija pārāka ar 93:68.

"VEF Rīga" rindās rezultatīvākie bija ārējās līnijas spēlētāji. Mārcis Vītols izcēlās ar 16 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt amerikānis Kails Olmens pievienoja 16 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Puertoriko basketbolists Aizeja Pinjeiro VEF rindās sakrāja 11 punktus, bet par punktu mazāk guva Aleksandrs Madsens.

"Valmiera Glass/ViA" sastāvā ar 11 punktiem rezultatīvākais bija Valters Vēveris. Pa deviņiem punktiem guva valmieriešu garā gala vīri Klāvs Dubults un Ervīns Jonāts, bet astoņus punktus guva Jānis Engers.