Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Māris Martinsons kļūst par LJBL prezidentu

Māris Martinsons kļūst par LJBL prezidentu
LJBL prezidents Māris Martinsons
Foto: Kaspars Krafts, f64

"Latvijas jaunatnes čempionātam būs prioritāte, salīdzinot ar citām valstī organizētajām jaunatnes basketbola sacensībām. Agrāk labākie jaunie basketbolisti aizvadīja 100 un vairāk spēļu sezonā, taču tāds režīms nenāca par labu viņu attīstībai," otrdien, 16. septembrī, preses konferencē Olimpiskajā sporta centrā teica Latvijas Jaunatnes basketbola līgas prezidents Māris Martinsons.

Basketbola kluba “VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons 12. septembrī tika atkārtoti ievēlēts Latvijas Hokeja federācijas valdē. “Moduls Rīga” valdes priekšsēdētājs vienlaikus ir hokeja kluba “Profs Rīga” dibinātājs un hokeja skolas “Rīga” padomes loceklis, savukārt 2014. gadā kļuva par hokeja kluba “Mogo” izveides iniciatoru.

Otrdien Martinsons plašajam sabiedrisko pienākumu lokam pievienoja Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) prezidenta pienākumus. Jaunais prezidents norāda, ka ieplānojis strādāt 3-5 gadu perspektīvā.

“Latvijas Jaunatnes basketbola līga rīko Latvijas jaunatnes čempionātus," teica Māris Martinsons. "Tās labākie audzēkņi pārstāv valsti Eiropas jaunatnes čempionātos un turpinājumā veido profesionālas karjeras. Ņemot to vērā, LJBL ir prioritārās jaunatnes sacensības valstī. Pārējām sacensībām, piemēram, VEF atbalstītajai Rīgas skolu superlīgai, paredzēta nišas loma. Esmu pārliecināts, ka atradīsim līdzsvaru starp dažādajām sacensībām.”

Martinsons norādīja, ka guvis vērtīgu pieredzi, strādājot jaunatnes hokejā. “Uzkrātās zināšanas ļaus strādāt līdzekļu piesaistei jaunatnes basketbolam. Piemēram, 2014. gada vasarā atbalstīju Latvijas U16 izlasi pirms Eiropas čempionāta Ogrē un Rīgā. Mans nolūks nav pakļaut Latvijas Jaunatnes basketbola līgu “VEF Rīga” zīmolam, taču agrāk iesāktie projekti tiks turpināti.”

LJBL direktors Edijs Eglītis norādīja, ka pēdējos divos gados pieaudzis bērnu skaits līgas jaunākajās grupās. “Tradicionāli sekmīgi strādā jaunatnes basketbola centri Valmierā, Liepājā, Ventspilī. Pēdējos gados aunatnes basketbols strauji attīstījies Rīgai tuvajos novados, piemēram, Mārupē un Garkalnē. Pēc vairāku gadu pārtraukuma zēnu basketbols atgriezies Daugavpilī, nopietns darbs ar skatu uz LBL pirmo divīziju notiek Ogrē.”

Līga turpina uzlabot izspēles sistēmu dažādās vecuma grupās. “Izvērtējot iepriekšējo sezonu rezultātus, pārmaiņas notikušas U17 čempionātā zēniem un U16 čempionātā meitenēm. Tāpat kā iepriekšējos gados, nacionālajos čempionātos startēs U16 meiteņu un vecākās zēnu grupas komandas. Minēto vecuma grupu pārstāvji sekmīgi startē Eiropas čempionātos.”

U19 vecuma grupā 2015. gada pavasarī tiks saglabāts “Četru Fināla” izspēles formāts, savukārt pārējās grupās Latvijas čempionus noskaidros “Astoņu Finālā”.


, 2014-09-16 15:55, pirms 10 gadiem
Jauki. Tik man īsti nav skaidrs, kāpēc līga jāsauc basketbola kluba vārdā... Martinsonam taču ir uzņēmums.. kāpēc līga netika saukta šī uzņēmuma vārdā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-16 16:19, pirms 10 gadiem
Shēmotājs jaunu vietu atradis nu ļoti skaisti...
, 2014-09-16 16:26, pirms 10 gadiem
lai veicas
, 2014-09-16 16:32, pirms 10 gadiem
jā, lieliskās latvijas jaunatnes hokeja iestrādnes, kur uz diviem gadugājumiem ir 8 komandas, noteikti noderēs basketbolā, kur te uz vienu gadugājumu ir virs 20 plus meitenes..
buļam neatļāva rauties pa divām LV izlasēm(sieviešu +vīriešu), kāpēc šim fruktam atļauj ņemties pa VEF, LBS, LJBL, savu biznesu, LHF un saviem hokeja klubiem? atradies wanna-be latvijas sporta ģenerālis, ibio.
jāgaida, kad jau tā par izsmieklu esošajā LBS valdē ieradīsies arī Lipmans un Indriksons
, 2014-09-16 16:51, pirms 10 gadiem
Skaidra shēmošana! Kā privāts klubs var kļūt par valsts čempionāta ģenerālsponsrou? Klubs! Nevis kāda firma vai persona!? Valsts naudas piesaistīšana VEF - sauksim lietas īstajos vārdos!
, 2014-09-16 16:52, pirms 10 gadiem
asinsdesa rakstīja: jā, lieliskās latvijas jaunatnes hokeja iestrādnes, kur uz diviem gadugājumiem ir 8 komandas, noteikti noderēs basketbolā, kur te uz vienu gadugājumu ir virs 20 plus meitenes..
buļam neatļāva rauties pa divām LV izlasēm(sieviešu +vīriešu), kāpēc šim fruktam atļauj ņemties pa VEF, LBS, LJBL, savu biznesu, LHF un saviem hokeja klubiem? atradies wanna-be latvijas sporta ģenerālis, ibio.
jāgaida, kad jau tā par izsmieklu esošajā LBS valdē ieradīsies arī Lipmans un Indriksons
čalim bizness "piebremzēts", bet kaut kur alga jāsaņem, tad nu draugs Edžus ieminējās šo posteni. Redzēs, kas sanāks, bet neticu ka sanāks...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-16 17:58, pirms 10 gadiem
Interesants cilvēks tas Martinsons, viņš arī hokeja kluba Mogo prezidents un LHF valdes loceklis. Nedēļu atpakaļ runāja, ka šis gribot kļūt par LHF prezidentu. Lipmanu nomest neizdevās, tāpēc pāris dienas vēlāk iesēdās LJBL prezidenta krēslā.
Atslēgas vārds - ''prezidents''.
, 2014-09-16 18:07, pirms 10 gadiem
pirms iespējamām juridiskām problēmām jāpucē savs vārds publiskajā sfērā ..
, 2014-09-16 18:23, pirms 10 gadiem
Normāli - potenciāls kriminālnoziedznieks atbildēs par jauniešu sporta veidu. Un mēģinās izshēmot, lai varētu atpirkties. Kaut gan cipars esot stipri paliels, būs jāiespringst
, 2014-09-16 18:27, pirms 10 gadiem
kafijas pauze rakstīja: Shēmotājs jaunu vietu atradis nu ļoti skaisti...
Nosauc, kurš šajā valstī no torgašiem un būvniekiem nav shēmotājs?! Visi "optimizē" nodokļus, tik M.Martinsons iegulda ne tikai savās izklaidēs, kā RBSskals īpašnieks Saukāns pa dakārām braukājot, bet dalās ar savu "sashēmoto".
, 2014-09-16 18:29, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Interesants cilvēks tas Martinsons, viņš arī hokeja kluba Mogo prezidents un LHF valdes loceklis. Nedēļu atpakaļ runāja, ka šis gribot kļūt par LHF prezidentu. Lipmanu nomest neizdevās, tāpēc pāris dienas vēlāk iesēdās LJBL prezidenta krēslā.
Atslēgas vārds - ''prezidents''.
Toties Tu, dīvānā pirdējs!
, 2014-09-16 18:37, pirms 10 gadiem
Avatars rakstīja: čalim bizness "piebremzēts", bet kaut kur alga jāsaņem, tad nu draugs Edžus ieminējās šo posteni. Redzēs, kas sanāks, bet neticu ka sanāks...
es tāpat ceru, ka izčākstēs - re, tagad jaunatnes līga saucas VEF LJBL. vēl tikai jānosauc LBL vefa vārdā un pēc tam arī savienība par VEF LBS. lai gan tas viss jau aklajam ir skaidrs
, 2014-09-16 20:24, pirms 10 gadiem
LBS prezidents , bijušais "ments", Padomē tādas sejas kā Āboltiņa, Urbanovičs, valdē Jaunups, šis kungs kuram ofisu krata, uz aizdomu pamata par organizēto noziedzību grupā būs LJBL prezidens, abi ar Jaunupu vienlaicīgi ir Vefā..........

Vef sponsori regulāri iegūst daudzmiljonu valsts un pašvaldību pasūtījumus.

Man kā dīvānā pirdējam grūti saprast, ko viņi tur dala un kā tas notiek. Vai arī tiešam vinus tik ļoti basketbols uztrauc?

Nē nu labi, ka basketbolā tie rezultāti iet uz augšu, savādāk, gan tas viss diezgan aizdomīgi izskatās.

Viela pārdomām.
, 2014-09-16 20:27, pirms 10 gadiem
Avatars rakstīja: čalim bizness "piebremzēts", bet kaut kur alga jāsaņem, tad nu draugs Edžus ieminējās šo posteni. Redzēs, kas sanāks, bet neticu ka sanāks...
Es to situāciju nepārzinu, bet kas tur var būt piebremzēts? Visi no viena maisa, laikam vajag adekvāti dalīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-17 07:22, pirms 10 gadiem
Visiem pārgudrajiem pirms kaut ko gudri vāvuļot un brēkt, ieteiktu paskatīties, ka citur notiek līdzīgi. Klubs pārņem un sponsorē visu jauniešu sistēmu. Kā piemēru varu minēt Turciju, kur daudzus gadus Efes Pilsen bija līgums ar viņu jauniešu sistēmu (līdzīgi kā mūsu LJBL), viņi to sponsorēja. Tāpat šogad turku federācija parakstīja līgumu ar Darusafaka un viņi taisa jaunatnes sistēmas projektu, redzēs, kā tas attīstīsies. Tas ir viens piemērs, ko personīgi zinu, bet ja pameklētu, varētu atrast vēl un vēl...Protams, cits jautājums ir persona, kam ir aizdomās turamā statuss, bet tai pat laikā, tas nebūt vēl nenozīmē, ka šis cilvēks automātiski ir vainīgs. Protams, ir zināma aizdomu ēna, bet...Tāpat, kāpēc, lai miljonārs nevarētu būt šīs sistēmas prezidents? Uzskatu, ka "resnais putns" pareizi pateica - šī LJBL ir ļoti nolaista un sistēmas nav nekādas, viss notiek pa blatu, pa pazīšanos un, ja tev ir nauda. Varbūt kaut kas tiks sakārtots un, kāds turīgs cilvēks galvgalī, kam ir kontaki un intereses, ne tikai raust sev, bet dot arī sportam, iespējams, finansiāli sniegs daudz vairāk šai sistēmai, kā līdz šim.
, 2014-09-17 09:30, pirms 10 gadiem
sporta vecmeistars rakstīja: Visiem pārgudrajiem pirms kaut ko gudri vāvuļot un brēkt, ieteiktu paskatīties, ka citur notiek līdzīgi. Klubs pārņem un sponsorē visu jauniešu sistēmu. Kā piemēru varu minēt Turciju, kur daudzus gadus Efes Pilsen bija līgums ar viņu jauniešu sistēmu (līdzīgi kā mūsu LJBL), viņi to sponsorēja. Tāpat šogad turku federācija parakstīja līgumu ar Darusafaka un viņi taisa jaunatnes sistēmas projektu, redzēs, kā tas attīstīsies. Tas ir viens piemērs, ko personīgi zinu, bet ja pameklētu, varētu atrast vēl un vēl...Protams, cits jautājums ir persona, kam ir aizdomās turamā statuss, bet tai pat laikā, tas nebūt vēl nenozīmē, ka šis cilvēks automātiski ir vainīgs. Protams, ir zināma aizdomu ēna, bet...Tāpat, kāpēc, lai miljonārs nevarētu būt šīs sistēmas prezidents? Uzskatu, ka "resnais putns" pareizi pateica - šī LJBL ir ļoti nolaista un sistēmas nav nekādas, viss notiek pa blatu, pa pazīšanos un, ja tev ir nauda. Varbūt kaut kas tiks sakārtots un, kāds turīgs cilvēks galvgalī, kam ir kontaki un intereses, ne tikai raust sev, bet dot arī sportam, iespējams, finansiāli sniegs daudz vairāk šai sistēmai, kā līdz šim.
Vecmeistar. Kāpēc Martinsons nevarētu būt sponsors ar savu Moduls vai kādu citu uzņēmumu? Par to ir tā cepšanās, ka Klubs, kurš pats "ir uz izjukšanas robežas" kļūst par sponsoru līgai?! Absurdi. Baida, ka ir shēma cita, nevis dot, bet ņemt no valsts, lai pašu Klubu stutētu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-17 11:03, pirms 10 gadiem
Cik saprotu cepšanās ir par Martinsonu,ja būtu cits uzvārds ,tad būtu klusums ...
Te daži Martinsonu jau oasniedz par noziedznieku,bet to var darīt tikai ar tiesas spriedumu,bet nšajā pasūtijuma lietā nav pat pamatota apsūdzība ,dabīgi būs cilvēks pantu atradīsim,celtniecībā pūkains nav pat ķieģeļu pienesējs,tāa ka nevajag te vienu apriet...
Labāk būtu teikuši paldies ,ka atradies kāds,kurš grib savest jaunatnes līgu kārtībā ,jo tas haoss bija vienreiz jābeidz un [pirmais darbs atrast direktoru ,jo esošo pagājušo sezonu meklē ,bet viņš aizņemts nevar runāt ,jo esot komisārs,tad lai viņš komisārē tālāk un meklējat direktoru kurš var strādāt,neviss piestrādāt....
VEf lai kādi tur brīžiem dīvaini notikumi notiek, vismaz kaut ko cenšas arī izdarīt ,kas liedza uzņemties atbildību par Jaunatni Baronam,Ventspilij utt......
, 2017-01-12 18:01, pirms 7 gadiem
Cityfinances finansējums uzņēmumiem - palīdz piesaistīt naudu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā, attīstot to uzņēmējdarbību. Vairāk šeit: Finansējuma pieteikums | Finansējums uzņēmumam... ';
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
30

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
5

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
14

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.