Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Aigars Šķēle traumas dēļ nespēlēs 10-12 nedēļas

Aigars Šķēle traumas dēļ nespēlēs 10-12 nedēļas
Aigars Šķēle
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas vicečempiones "VEF Rīga" basketbolists Aigars Šķēle meniska plīsuma dēļ nevarēs spēlēt līdz pat trim mēnešiem, vēsta kluba oficiālā mājaslapa internetā.

Ņemot vērā Aigara hroniskās ceļa sāpes, kas ierobežoja viņa sniegumu jau ilgstošā laika periodā, tika pieņemts lēmums veikt padziļinātas medicīniskās pārbaudes, kurās tika konstatēts aptuveni pusgadu vecs lateralā meniska bojājums, teikts kluba paziņojumā.

To ilgstoši neārstējot, tiktu bojāts ceļa locītavas skrimslis un apdraudēta viņa profesionālā karjera, tāpēc Aigaram tiks veikta ceļgala artroskopija, pēc kuras notiks multifunkcionāla rehabilitācija. Plānotais atveseļošanās laiks esot 10-12 nedēļas.

"Meniska plīsums. Vēl viena operācija, ceru, ka pedejā. Paldies visiem par atbalstu. Šis būs viens no grūtākajiem posmiem mana dzivē. Izturēšu!" jau piektdienas vakarā sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja pats basketbolists.

Šķēle iepriekšējo sezonu aizvadīja Ainara Zvirgzdiņa vadībā "Jūrmalas" komandā, ar kuru aizspēlējās līdz pat LBL pusfinālam. Augusta sākumā tika oficiāli apstiprināta viņa pievienošanās "VEF Rīga" klubam, un Šķēles sniegums izpelnījās arī izsaukumu uz Latvijas izlasi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

21 gadu vecais aizsargs kvalifikācijas ciklā vidēji spēlē guva 3,3 punktus un izdarīja 1,7 rezultatīvas piespēles, bet pagājušajā LBL sezonā vidēji mačā izcēlās ar 12,8 punktiem un 3,5 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
vefriga.com


, 2014-09-16 13:38, pirms 10 gadiem
Jauki, ka tika VEF organizācijā, kur šo visu savedīs kārtībā pa kluba naudiņām, kluba aprūpē.
Protams, žēl par atlikušo gada daļu, bet veselība sportā ir nežēlīga lieta.
, 2014-09-16 13:59, pirms 10 gadiem
Tad jau uz Eirolīgas otro posmu gaidām atpakaļ! Joks, a kas, nevar pasapņot? Veseļojies!
, 2014-09-16 14:04, pirms 10 gadiem
Ja nebūs nekādu sarežģījumu tad būs labi. 3 mēnēši pat ir diezgan ilgs laiks priekš meniska plīsuma, bet tad cerams arī viss tiks izdarīts par 100%. Ja Aigars šovasar izlasē spēlēja ar sāpošu celi, tad varam tikai iedomāties kā viņš izskatīsies bez sāpēm. potenciāls ir liels šim jaunajam cilvēkam
, 2014-09-16 14:17, pirms 10 gadiem
džeks pēc 1-2 gadiem būs Latvijas zvaigzne!
, 2014-09-16 14:26, pirms 10 gadiem
Tā nu ir: profesionālais sports nav domāts veselības nostiprināšanai, bet skatītājiem un naudas pelnīšanai.
, 2014-09-16 14:35, pirms 10 gadiem
bļ* šito gan nevajadzeja čalis jau norm progresejis.
, 2014-09-16 14:49, pirms 10 gadiem
Principā nekas traks, labi ka atklāja kas par vainu, slikti protams ka tik novēloti tas tika izdarīts! Bet kā saka - labāk vēlāk nekā par vēlu!

Vai tik pēdējās veselības pārbaudes neveica pirms izlases treniņnometnes (arī treniņnometnes laikā ja nemaldos Aigaram bija problēmas ar veselību) un vai daļēji vaina nav jāuzņemas arī LBS ārstiem kas veica Aigaram šīs pārbaudes?

Un ja tā arī ir ka LBS ir lidzvainīgi tad kādam beidzot par to ir jāatbild!

Mums jau ir viens dakteris kurš uz 2 gadiem apraka daudzsološa hokejista karjeru nepievēršot uzmanību kas īsti rakstīts uz zāļu pudelītes! Protams šis ir cits gadījums, bet tomēr kāds ir vainīgs ka tas ilgstoši netika pamanīts!
, 2014-09-16 15:19, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Principā nekas traks, labi ka atklāja kas par vainu, slikti protams ka tik novēloti tas tika izdarīts! Bet kā saka - labāk vēlāk nekā par vēlu!



Vai tik pēdējās veselības pārbaudes neveica pirms izlases treniņnometnes (arī treniņnometnes laikā ja nemaldos Aigaram bija problēmas ar veselību) un vai daļēji vaina nav jāuzņemas arī LBS ārstiem kas veica Aigaram šīs pārbaudes?


Un ja tā arī ir ka LBS ir lidzvainīgi tad kādam beidzot par to ir jāatbild!

Mums jau ir viens dakteris kurš uz 2 gadiem apraka daudzsološa hokejista karjeru nepievēršot uzmanību kas īsti rakstīts uz zāļu pudelītes! Protams šis ir cits gadījums, bet tomēr kāds ir vainīgs ka tas ilgstoši netika pamanīts!
negribas tagad meklēt kurš vainīgs un spraust uz dakšas, bet piekrītu, ka jāatbild par to kādam ir, un jāizdara attiecīgie secinājumi. Man arī ir mazliet aizdomas, ka pats Aigars tā rāvās uz izlasi, ka viņam bija sava teikšana, ko darīt ar šo traumu. It kā spēlēt varēja, tad nu mauca tālāk, varbūt neskatoties uz to, ko teica ārsti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-16 15:33, pirms 10 gadiem
resnais putns rakstīja: B'lin, trīs mēneši tomēr ir diezgan padaudz, ja ņem vērā, ka viņš bija plānots, kā viens no atslēgas spēlētājiem un mārketinga trumpjiem, jo mēs visi dzirdējām kādas ovācijas nosaucot Šķēles vārdu bija Latvijas izlases spēlēs Arēnā Rīga. Tāpat Timmam vēl vismaz pusotrs mēnesis bez treniņiem...Tas viss var atkal iegriezt tik pat slikti kā pērn...Lieli robi, ja ņem vērā, ka vēl Jānis Bērziņš atgriezīsies tikai uz jauno gadu....3 vieni no pēdējā laika talantīgākajiem jaunās paaudzes basketbolisitem uz ko cilvēki nāktu skatīties...būs smaga sezona diemžel atkal.
piekrītu, ka sākums nebūs viegls, bet pagājušā sezona bija izcili sū*īga. Nebija pat uz ko cerēt nākotnē jo zināji, ka gan nākamo, gan aiznākamo mēnesi komandā spēlēs miljons viduvēju ārzemnieku. Tagad vismaz ir ko gaidīt. Nezināju, ka Timma tik ilgi ārā.. Kopumā tas ļoti novājina 'wing' rotāciju. Domāju tur vajadzēs kādu paņemt uz pāris mēnešiem.
, 2014-09-16 16:04, pirms 10 gadiem
Sir.Paul rakstīja: negribas tagad meklēt kurš vainīgs un spraust uz dakšas, bet piekrītu, ka jāatbild par to kādam ir, un jāizdara attiecīgie secinājumi. Man arī ir mazliet aizdomas, ka pats Aigars tā rāvās uz izlasi, ka viņam bija sava teikšana, ko darīt ar šo traumu. It kā spēlēt varēja, tad nu mauca tālāk, varbūt neskatoties uz to, ko teica ārsti.
Arī taisnība, bet izlases ārstiem tad bija jāredz kāds ir vinja veselības stāvoklis un jāziņo tālāk izlases vadībai!

Ja protams šīs medicīniskās pārbaudes kas notiek pirms izlases treniņnometnes nav tā teikt - tikai uz papīra!

Es saprotu ka ja izlases kandidātiem pirms treniņnometnes veic medicīniskās pārbaudes tad tās pārbaudes ir pēc pilnas programmas nevis izmēra temperatūru, pajautā vai nesāp kakls un veselības kartē ieraksta - derīgs izlasei!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-16 17:25, pirms 10 gadiem
kautkada nelaime tas vef, visi tik satraumeejas
, 2014-09-16 17:38, pirms 10 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: vismaz 3 dienas veca infa
info par atlabšanas procesu un konkrēto operāciju gan nav necik veca. Tas iepriekš nebija zināms
, 2014-09-16 20:43, pirms 10 gadiem
Sir.Paul rakstīja: Ja nebūs nekādu sarežģījumu tad būs labi. 3 mēnēši pat ir diezgan ilgs laiks priekš meniska plīsuma, bet tad cerams arī viss tiks izdarīts par 100%. Ja Aigars šovasar izlasē spēlēja ar sāpošu celi, tad varam tikai iedomāties kā viņš izskatīsies bez sāpēm. potenciāls ir liels šim jaunajam cilvēkam
priekš ārējā meniska operācijas tas ir normāli 2-3 mēnešus ārstēties un rehabilitēties. pēc iekšējo menisku operācijām atlabšanas periods parasti ir +/- mēnesis. Man kreisam celim izņēma ārējo menisku, 2,5 mēnešus rehabilitācija un vēl kādus 6 mēnešus celis bija tāds jūtīgs un sportojot vislaik atgādināja par sevi
, 2014-09-16 21:37, pirms 10 gadiem
HitMix* rakstīja: kautkada nelaime tas vef, visi tik satraumeejas
Pirms pusgada vins bija jau vef?Lasi rakstu,un tad gudri di.rs
, 2014-09-17 06:54, pirms 10 gadiem
puslaiks rakstīja: priekš ārējā meniska operācijas tas ir normāli 2-3 mēnešus ārstēties un rehabilitēties. pēc iekšējo menisku operācijām atlabšanas periods parasti ir +/- mēnesis. Man kreisam celim izņēma ārējo menisku, 2,5 mēnešus rehabilitācija un vēl kādus 6 mēnešus celis bija tāds jūtīgs un sportojot vislaik atgādināja par sevi
Nevajadzētu salīdzināt profesionāla kluba medicīnas sistēmu un Tavu, tomēr amatieru ārstēšanu. Mēs parastie mirstīgie netiekam pie tādām ārstēšanām, kā tas notiek profesionālos klubos. Tur viss notiek reizes 20 ātrāk. Piemēram, basketbolā salauz degunu, bet vari spēlēt jau tajā pašā, vai nākamajā dienā, vienkārši uzliec masku. Bet mums mirstīgajiem no kontaktsporta veidiem jāizvairās līdz pus gadam tādas pašas traumas gadījumā. Tas pats ar lauztiem locekļiem - sportā lauzta roka nav nekas traks. Mēnesis un jau dragā, a mums gandrīz mēnesi ģipsis jānēsā...
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.