Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

XI diennakts basketbola turnīrā “Krastu mačs” triumfē Daugavas labais krasts

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

XI diennakts basketbola turnīrā “Krastu mačs” triumfē Daugavas labais krasts
Foto: Krastu Mačs

Svētdien, 16. augustā ar Daugavas labā krasta komandas uzvaru noslēdzies XI diennakts basketbola turnīrs “Krastu mačs”. Tā pastāvēšanas gados kopvērtējumā ar 6:5 vadībā izvirzījušies Daugavas labā krasta basketbolisti.

XI “Krasta mača” liktenis izšķīrās uz AB dambja – simboliskā pusceļā starp abiem krastiem. Turnīrs, kas notika Rīgas svētku un Ostas 820. gadadienas ietvaros, šogad pagāja bez iespējas līdzjutējiem pulcēties tribīnēs, taču spēles varēja vērot tiešraidēs LTV7 un Lsm.lv. Basketbola laukumā spēkiem mērojās gan profesionāli basketbolisti un sporta entuziasti, gan aktieri, mūziķi un dažādu uzņēmumu pārstāvji. Pēc ilgāka pārtraukuma turnīrā atgriezās ratiņbasketbols, bet pirmo reizi “Krastu mača” vēsturē labākos basketbolistus savstarpējā cīņā noskaidroja mediķi, sacenšoties Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta/RSU un Rīgas 2. slimnīcas komandām. Tomēr turnīra kulminācija bija abu krastu politiķu komandu cīņa.

Labā krasta politiķu komandā spēlēja Andris Ameriks, Jānis Citskovskis, Anete Jēkabsone-Žogota, Andris Morozovs, Kārlis Strēlis, Juris Radzevičs, Olafs Pulks, Andris Bērziņš, Andris Bačkurs un Imants Parādnieks. Savukārt zem kreisā krasta karoga startēja Jānis Vitenbergs, Ralfs Nemiro, Raimonds Bergmanis, Sandis Riekstiņš, Reinis Znotiņš, Aivars Geidāns, Juris Jurašs, Edgars Kucins, Viktors Valainis un Edvards Smiltēns. Labā krasta politiķu komandas trenera pienākumus bija uzņēmies "TTT Rīga" ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs, bet kreisā krasta – ekonomists, politiķis, bijušais Latvijas Ekonomikas ministrs un Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris.

Lai gan ar rezultātu 46:9 spēlē uzvaru guva Daugavas kreisā krasta politiķi, pārspēt kopējo labā krasta rezultātu – 1086 punktus – viņiem neizdevās. Tādēļ, jau otro gadu pēc kārtas, XI diennakts basketbola turnīrā “Krastu mačs” triumfēja Daugavas labais krasts, nonākot vadībā starp abiem krastiem un turnīra kopvērtējumā panākot rezultātu 6:5. Uzvarētāji saņēma Latvijas Mākslas akadēmijas profesora, tēlnieka Aigara Bikšes radīto ceļojošo kausu.

Tāpat turnīra gaitā noskaidrojušies individuālo konkursu uzvarētāji – “Clean R” trīs punktu metienu konkursā labākais izrādījies BK “VEF Rīga” spēlētājs Artis Ate, bet “Uniso/Usma” metienu konkursā uzvaras laurus plūca Kitija Laksa, Oskars Kalniņš un Emīls Krūmiņš.

Jau otro reizi “Krastu mača” ietvaros tika vākti līdzekļi sabiedrības izglītošanai par drošību uz ūdens un tā tuvumā. Katrs punkts, kas tika gūts XI “Krastu mača” basketbola spēlēs, pārvērtīsies 2 eiro ziedojumā izglītojošai kampaņai par drošību uz un pie ūdens. Turnīrā kopā gūti 2134 punkti, tātad šim mērķim tiks ziedoti 4268 eiro.

Turnīra 24 stundās dalībniekus nervus kutinošām basketbola spēlēm uzmundrināja “Krastu mača” atraktīvie vadītāji Renārs Zeltiņš, Raimonds Zeps, Andris Bulis un Sandis Miltovičs, kā arī Latvijā populāri dīdžeji un virkne mūziķu – Patrisha, Kato, rolands če, Reiks, Su$hi Takeøut, Fakts un Da Gamba.

XI “Krastu mačs” notika sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, kas jau kopš pirmā gada ir šī turnīra patrons, Rīgas domi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, AAS “BALTA”, basketbola klubu “VEF Rīga”, SIA “Tet”, SIA “Uniso”, vides pakalpojumu uzņēmumu “Clean R” un AS “Aldaris”, SIA “AJ Power Holding”.

Informāciju sagatavoja:
Zane Rutkovska

     [+] [-]

, 2020-08-17 00:23, pirms 4 gadiem
Man praktiski neinteresē snūkers, bet SC tomēr sevi uzskata par vadošo sporta portālu LV, bet ne vārds par pasaules čempionātu, kurā kārtējo reizi uzvarēja leģendārais O`Salivans. Pat es to zinu, kurš snūkeram neseko.

P.S. Piedodiet, ka ne pa tēmu.

     [+] [-]

, 2020-08-17 00:27, pirms 4 gadiem
Tā viena aktrise, kura piedalījās aktieru komandā, bija ārprāts - ne driblēt prot, ne noķert bumbu elementārā situācijā. Likās, ka nesaprot, kur atrodas un kurā grozā jāmet bumba, skraidīja kā vista bez galvas. Tomēr ieteiktu piedalīties tiem, kuri nav pēdējo reizi basketbola bumbu turējuši rokās pirms padsmit gadiem. Žogotas politiķu komanda gan bija pilnīgākie lūzeri. Trijnieku konkurā tik daudz traucēja vējš, jo rezultāti bija tiešām traģiski?? Kosuškins ar konkursā "noplosījās" - nespējot soda metienu iemest ar pirmajiem 10 mēginājumiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 00:41, pirms 4 gadiem
Rezultāts pašam jārēķina?
Zane Rutkovska neaizmirsa nevienu politiķi, bet rezultātu gan neatsūtīja.

     [+] [-]

, 2020-08-17 01:55, pirms 4 gadiem
Ļoti sūdīgi noorganizēts pasākums šogad.
Labāk nebūtu tāds noticis vspār.

     [+] [-]

, 2020-08-17 08:42, pirms 4 gadiem
bijušais Latvijas Basketbola savienības prezidents Artūrs Štālbergs, ?!

Bāc šo viņa amatu gan palaidu garām , vai SC var pateikt , kad tieši viņš bij prezidents ?

     [+] [-]

, 2020-08-17 09:20, pirms 4 gadiem
Redz, ko nozīmē pievienošanās politikāņu bandai. Anete kopā ar Strēli graujoši zaudē pinīgiem sviestagalvām. Paldies dieviņam, ka ne vella šito pasākumu neskatos, citādi gan būtu briesmīga dūša.

     [+] [-]

, 2020-08-17 09:27, pirms 4 gadiem
Žurnālistikas pērle, ne raksts.
Sadrukājuši tik daudz aplamības, ka pat spēles rezultātu aizmirsās ielikt...