Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Štelmahera vadītā "Kalev/Cramo" sastāvam piesaista Kaufmani

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Štelmahera vadītā "Kalev/Cramo" sastāvam piesaista Kaufmani
Jānis Kaufmanis. Foto: BK Ventspils

Latviešu basketbolists Jānis Kaufmanis karjeru turpinās Latvijas izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera vadītajā Tallinas "Kalev/Cramo" vienībā.

30 gadus vecais Jānis Kaufmanis savas karjeras laikā spēkus ārzemju čempionātā izmēģinās otro reizi - 2014./15. gada sezonā valmierietis pārstāvēja Spānijas otrās spēcīgākās līgas vienību ''Forca Lleida''. Pagājušosezon Kaufmanis pārstāvēja "Ventspils" krāsas, 22 Latvijas - Igaunijas līgas spēlēs gūstot vidēji 12,1 punktu, 2,9 atlēkušās bumbas un 2,4 piespēles. Trīspunktu metienus Kaufmanis realizēja ar 36,4% precizitāti. FIBA "Eiropas kausa" turnīrā pagājušosezon ''Ventspils" rindās Kaufmanim 11,0 punkti, 2,4 atlēkušās bumbas un 2,9 piespēles vidēji spēlē.

2015./16. gada sezonā, spēlējot "Valmiera/Ordo" rindās pašreizējā "Kalev/Cramo'' stūrmaņa Roberta Štelmahera vadībā, Kaufmanis kļuva par Latvijas čempionu. Tieši Valmierā Kaufmanis pavadījis lielāko daļu savas karjeras - statistiski spilgtākā bijusi 2018./19. gada sezona, kad, spēlējot "Valmiera Glass Via" sastāvā, aizsargs Latvijas-Igaunijas līgas turnīrā atzīmējās ar vidēji 18,9 gūtiem punktiem spēlē.

"Jānis iepriekšējā sezonā bija viens no galvenajiem spēlētājiem ''Ventspils'' sastāvā, un arī Latvijas - Igaunijas līgas spēlēs radīja mums daudz problēmu. Viņš ir arī iepriekš strādājis kopā ar galveno treneri, un mēs ticam, ka šeit viņš sevi pierādīs,'' par Kaufmaņa piesaisti sastāvam izteicies Tallinas komandas menedžeris Ramo Kasks. Līguma termiņš oficiāli gan nav izpausts, vien norādīts, ka "Kaufmanis komandu pārstāvēs jaunajā sezonā".

Jaunajā sezonā Tallinas "Kalev/Cramo" spēlēs ne tikai Latvijas-Igaunijas līgā, bet arī VTB "Vienotajā līgā".

Izmantotie resursi:
https://korvpall24.ee/bc-kalev-cram...

  +2 [+] [-]

, 2020-08-16 22:17, pirms 4 gadiem
Lieliska zinja! Lai izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2020-08-16 23:37, pirms 4 gadiem
Lai veicas, Kauča!

     [+] [-]

, 2020-08-17 13:55, pirms 4 gadiem
Nav viņš tāda līmeņa spēlētājs..sildīs Kalevā beņķi..

     [+] [-]

, 2020-08-17 15:25, pirms 4 gadiem
W W E rakstīja: Nav viņš tāda līmeņa spēlētājs..sildīs Kalevā beņķi..
Nezinu, kāds Jūs esat "spečuks" spēlētāju līmeņa noteikšanā, bet pēc ši teksta sanāk, ka Cramo vadība un Štelmahers ir galīgi neprofesionāļi, ka izsauc no Latvijas spēlētāju "sildīt beņķi" un laikam taču arī maksāt algu par to! Vai tad Igaunijā trūkst sildītāju??? Kauča turies, veiksmi Tev!