Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

“Rapla” piesaista Igaunijas izlases kapteini Veidemanu

Emils Ozerinskis

“Rapla” piesaista Igaunijas izlases kapteini Veidemanu
Rains Veidemans, Foto: FIBA Basketball

Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas komanda "Rapla" veikusi pirmo sastāva papildinājumu pirms jaunās sezonas, panākot vienošanos ar Igaunijas izlases kapteini Rainu Veidemanu.

26 gadus vecais un 192 cm garais igauņu aizsargs Rains Veidemans pagājušajā sezonā pārstāvēja Itālijas otrās līgas komandu "GSA Udine". Veidemans aizvadītajā sezonā bija viens no Itālijas komandas līderiem vidēji izceļoties ar 12,8 punktiem, 3,7 atlēkušajām bumbām un 3,2 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat Veidemans ir viens no Igaunijas izlases dalībniekiem, piedaloties Pasaules kausa kvalifikācijā, turklāt spēlētājs izpelnījies atzinību, tiekot iecelts par nacionālās valstsvienības kapteini. Četrās Pasaules kausa kvalifikācijas cīņās aizsarga rēķinā 4,3 punkti un 4,5 rezultatīvas piespēles. Karjeras laikā Veidemans spēlējis Rakveres "Tarvas", Tartu "Rock" un Tallinas "Kalev/Cramo" rindās, bet leģionāra pieredzi guvis Vācijā un Itālijā.

"Rapla" aizvadītajā pavasarī kļuva par Igaunijas basketbola līgas bronzas medaļas ieguvēju, bet šosezon, pēc "Tartu Ulikool" finansu resursu samazinājuma, "Rapla" pretendēs uz Igaunijas otrā spēcīgākā kluba titulu.

No pērnās sezonas "Rapla" rindās paliks amerikānis Dominiks Houkins, kā arī Igaunijas basketbolisti Svens Kaldre, Indreks Kajupanks, Gregors Ilves un Mareks Rūts.

Arī Igaunijas čempionvienība Tallinas "Kalev/Cramo" nav šajā starpsezonā sēdējusi rokas klēpī salikusi. Galvaspilsētā atgriezies saspēles vadītājs Tanels Soks, kurš pēdējās četras sezonas pārrāvēja "Kalev/Cramo" galveno konkurenti "Tartu Ulikool". Līdzīgu atgriešanos Tallinā piedzīvo spēka uzbrucējs Kristians Kitsings. Starp pazīstamiem igauņu basketbolistiem "Kalve/Cramo" rindās spēlēs arī Martins Dorbeks, Ēriks Kēdus, Janari Jonesārs un veterāns Gregors Arbets. Leģionāru rindās "Kalev/Cramo" sastāvā spēlēs bulgārs Branko Mirkovičs un amerikāņi Čavons Luiss un Redžijs Linčs.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-16 15:15, pirms 6 gadiem
Vismaz raksts parto kas notiek Igauņu nometnē un ir kādam info kas ar Berzu,Gromovu,Iļjinu un Siliņu?