Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/Ordo" atspēlējas no -15 un uzvar pirmajā bronzas spēlē

Emils Ozerinskis

"Valmiera/Ordo" atspēlējas no -15 un uzvar pirmajā bronzas spēlē
Jānis Kaufmanis pret "Barons kvartāls" aizsardzību
Foto: Edgars Vaivads / BK Valmiera

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra sērijā par 3. vietu pirmo uzvaru izcīnījuši "Valmiera/Ordo" basketbolisti, savā laukumā ar rezultātu 69:63 gūstot uzvaru pār "Barons kvartāls".

Starta piecinieki:
Valmiera: Pitss, Kaufmanis, Laksa, Bērziņš, Fišers
Barons: Zonne, Geks, Jogela, Freimanis, Rozītis

Spēles ievadu abas komandas aizvadīja nervozi, nespējot ieskrieties uzbrukumā. Pirmajās trīs ar pusi minūtēs vienīgos punktus no pustālās un tālās distances guva valmieriešu centrs Dors Fišers. Pirmās ceturtdaļas vidū Dāvis Rozītis ar divroča danku satricināja Vidzemes Olimpiskā centra groza konstrukciju, tādējādi samazinot "Barona" deficītu līdz viena punkta atstatumam. Pirmās ceturtdaļas turpinājumā "Valmiera/Ordo" spēlēja haotiski, izpildot nesagatavotus metienus un pieļaujot virkni ar kļūdām. Kopumā pirmajās desmit minūtēs mājinieki kļūdījās sešas reizes, kas "Barons kvartāls" basketbolistiem ļāva pārņemt vadību, pēc Denisa Krestiņina danka panākot +8. Pēdējo grozu ceturtdaļā izdevās gūt Damjēram Pitsam, noslēdzot mazrezultatīvo pirmo desmitminūti ar 10:16.

Otrā spēles daļa iesākās ar Fišera efektīvu bloku, liedzot Rozītim gūt divus punktus. Salīdzinoši ar pirmo ceturksni, spēle nekļuva īpaši rezultatīvāka arī mača otrajā daļā. Līdz otrās ceturtdaļas vidum "Barons" saglabāja rezultāta pārsvaru iepriekšējās robežās, nopietnu atrāvienu neizveidojot. Atsevišķas efektīvas epizodes mājinieku rindās izdevās Ervīnam Jonātam un Jānim Kaufmanim, tomēr kopumā "Barons" kontrolēja mača gaitu, Tauram Jogelam ar trīs punktu gājienu sasniedzot desmit punktu vadību viesu komandai. Puslaika izskaņā caurgājienu realizēja Tailers Larsons, ļaujot garajā pārtraukumā "Barons kvartāls" basketbolistiem doties ar 33:21 pārsvaru.

Otrajā puslaikā valmieriešu atspēlēšanos ar precīzu trejaci centās uzsākt Haralds Kārlis, bet pie pretējā groza Rozītis atbildēja ar bumbas triecienu no augšas. Trešās ceturtdaļas vidū Jogelas rezultatīvā spēle panāca "Baronam" 13 punktu pārsvaru. Divas minūtes pirms perioda noslēguma Dāvis Zonne caurgājienā panāca 15 punktu pārsvaru Rīgas vienībai, bet Pitss atbildēja ar trīs punktu metienu, palīdzot atspēlēšanos uzsākt "Valmierai". Līdz ceturkšņa izskaņai Pitss un Jonāts kopīgiem spēkiem atspēlēja 11 punktus, pirms izšķirošās spēles daļas panākot rezultātu 46:50.

Līdz minimumam rezultāta starpību samazināja Mārtiņš Laksa, raidot grozā metienu no tālās distances pāri Larsona rokai. Vadību valmierieši pārņēma astoņas minūtes līdz spēles izskaņai (53:52). Minimāls pārsvars valmieriešiem saglabājās līdz noslēdzošās ceturtdaļas vidum, bet turpinājumā Laksas trejacis panāca divu grozu pārsvaru mājiniekiem. "Barona" rindās četras minūtes līdz beigām bijušais valmierietis Rozītis, realizēja divus punktus ar sodu, tomēr brīvmetiens grozā nekrita. "Valmieras/Ordo" atbilde sekoja no Artūra Bērziņa, kura tālmetiens trīs minūtes pirms beigām panāca rezultātu 61:56.

Divas ar pusi minūtes pirms beigām Bērziņš īsā laikā realizēja otro tālmetienu, kas nostādīja mājiniekus lieliskā pozīcijā, lai nosargātu uzvaru. Mārtiņam Gulbim nācās sasaukt minūtes pārtraukumu, pēc kura Jogela realizēja vienu no diviem soda metieniem. Ar Larsona pūlēm minūti pirms spēles laika beigām, "Barons" pietuvojās līdz četru punktu atstatumam. "Barons" centās bumbu pārtvert ar aktīvu presingu, tomēr Uvja Helmaņa padotajiem izdevās sekmīgi dedzināt spēles laika sekundes. Pēdējos uzbrukumus viesiem realizēt neizdevās, kopumā valmieriešiem spējot atspēlēties no -15 un tikt pie pirmās uzvaras sērijā ar 69:63.

Bronzas sērijas pirmajā cīņā mājiniekiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Artūrs Bērziņš, bet Dors Fišers sasniedza "double-double" rādītājus ar 13 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām. Rīgas komandas rindās 22 punktus guva Taurs Jogela. Sērijas otrā cīņa jau pēc divām dienām Daugavas sporta namā.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija, 16. maijs

"Valmiera/Ordo" - "Barons kvartāls" 69:63 (10:16, 11:17, 25:17, 23:13)
Valmiera: Bērziņš 14, Fišers 13 (15 ab + 3 bm), Pitss 13, Jonāts 11, Laksa 9, Kārlis 5, Kaufmanis 2, Gabrāns 2, Blaus, Mālmanis
Barons: Jogela 22, Larsons 11, Rozītis 10 (9 ab), Krestiņins 7, Mediss 5, Freimanis 3, Geks 3, Zonne 2, Mētra

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4.spēle5.spēleSērijā
Valmiera/Ordo - Barons kvartāls69:6318.05.20.05.22.05.*24.05.*1-0

     [+] [-]

, 2017-05-16 20:20, pirms 7 gadiem
Valmierai pietika ar padsmit minūtēm lai saliktu Baronus! Skatījos barons urlas ar nemaz nebija ieradušies😄

  +5 [+] [-]

, 2017-05-16 20:20, pirms 7 gadiem
Drausmiigs basketbols abu komandu izpildijumaa...Rodas jautaajums, kaapeec jaamoka speeleetaaji, skatiitaaji speeleejot shiis nevajadziigaas speeles par treso vietu...Abiem medaaljus var nopirkt un miers...Bet nu iznaakums logjisks, ar vienu Jogelu tomeer gruuti vinnet pat tik nemotiveetu komandu kaa Valmiera shodien....Prieks, ka Jonaatam galva straadaa pasakot ka jaapanjem time-outs beigaas, nez vai kaadam no treneriem pielektu kaapeec...

  -1 [+] [-]

, 2017-05-16 20:32, pirms 7 gadiem
Prieks,ka Valmiera saņēmās spēles beigās, bet gribēšana uzvarēt viennozīmīgi vairāk bija Baronam. Valmierai šosezon trūkst gan līderis uz laukuma, gan līderis trenera veidolā! Bet, nu, jāsavācās uz bronzu viennozīmīgi. GO VALMIERA/ORDO!

  -2 [+] [-]

, 2017-05-16 20:42, pirms 7 gadiem
sērija par 3.vietu ir kaut kas megastulbs. Varēja jau noteikt pēc regulārā čempionāta rezultātiem. Domāju visi būtu apmierināti

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 20:55, pirms 7 gadiem
Ja atkal negrasās piedalīties Eiropas turnīros, tad tik tiešām nav lielas nozīmes šai sērijai.

     [+] [-]

, 2017-05-16 21:05, pirms 7 gadiem
Eiropas turnīru nebūs Valmierai, bet sērijā izmocīta uzvara tomēr ir uzvara... Paldies Fišeram, kurš vilka komandu visu spēli un ari abiem tiem, kuri salauza Baronu īstajā bridī - Jonātam, kurš beidzot nolika pie vietas Jogelu, un Bērziņam, kurš iemeta pēc kārtas 2 truļus. Bet pagaidām tā ir tikai koka medaļas vērta spēle Valmieras izpildījumā, visu pirmo puslaiku visi kopā ar treneriem guļ un bezsakarā eksperimentē, bet otrajā tad nu glābj, ko var... Labi, ka aiz Jogelas baroniem tā īsti neviena šodien nebija.

     [+] [-]

, 2017-05-16 21:06, pirms 7 gadiem
Isti neredzu variantus Baronam pat uz speles uzvaru ar tik nemotivetu valmieru nevar tikt gala. Pitts izkatijas jau kad sapno par majam

  +2 [+] [-]

, 2017-05-16 21:08, pirms 7 gadiem
host22 rakstīja: Ja atkal negrasās piedalīties Eiropas turnīros, tad tik tiešām nav lielas nozīmes šai sērijai.
Kas negrasaas, Eiropas basii ir cita sisteema kaa futbolaa... Piemeeram, Eirochellendzaa kaut vai LU var zipaat, jaaizsuuta tik CV... Vefs spiezh uz VTB, kas pa lielam nav nekas nosodaams, tikai vareetu meegjinaat, kaa paareejaas normaalaas VTB komandas speeleet arii Eirokausos... Valmiera vispaar nesaprotama komanda, piedalaas BBL bet arii bez sportiskajiem meerkjiem, noliecot galvas jebkuras leishu outsaidervieniibas priekshaa...Barons trenee Zonni draftam, un meegjina sagatavot "puspsiho Gulbi" /izlasiju te komentaaros, kam pielriitu/ Eiroliigas trenera karjerai...

     [+] [-]

, 2017-05-16 21:20, pirms 7 gadiem
Pirmais puslaiks Valmierai pizģ! Bet nu kā jau konkrēta mājas komanda, tad beigās paņēma. Kā Valmieras fanam tas jau vairs neuztrauc, ja pirmajā puslaikā mīnusi, jo māk savākties otrajā pusē.
Liels pluss bija Freimanis nevis kaut kāds Zeltiņš viesu studijā, Freimis normāli, nopietni un profesionāli mācēja izrunāties.

     [+] [-]

, 2017-05-16 22:40, pirms 7 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Kas negrasaas, Eiropas basii ir cita sisteema kaa futbolaa... Piemeeram, Eirochellendzaa kaut vai LU var zipaat, jaaizsuuta tik CV... Vefs spiezh uz VTB, kas pa lielam nav nekas nosodaams, tikai vareetu meegjinaat, kaa paareejaas normaalaas VTB komandas speeleet arii Eirokausos... Valmiera vispaar nesaprotama komanda, piedalaas BBL bet arii bez sportiskajiem meerkjiem, noliecot galvas jebkuras leishu outsaidervieniibas priekshaa...Barons trenee Zonni draftam, un meegjina sagatavot "puspsiho Gulbi" /izlasiju te komentaaros, kam pielriitu/ Eiroliigas trenera karjerai...
Daļēji jums piekrītu, bet pirms pieminiet eirokausus, noskatieties Blūma interviju....Valmierai šogad vajadzēja kā minimums spēlēt eiročelendžā

     [+] [-]

, 2017-05-16 22:50, pirms 7 gadiem
Pēc spēles Gulbja mamma raudādama skrēja tiesnešu virzienā, bet to, diemžēl TV neparādīja. Laikus apturēja un noveda viņu nost. Tā kā nevar gluži teikt, ka nevajadzīgas spēles, bez emocijām utt. Viss notiek un DSNā arī būs riktīga klape Ceturtdien!

     [+] [-]

, 2017-05-16 22:56, pirms 7 gadiem
Latiševs tiesāja, tāpēc nekādu pretenziju. Arī tad, ja Valmiera nebūtu izvilkusi... Tiesāja labi, spēlēja slikti.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-17 10:24, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pēc spēles Gulbja mamma raudādama skrēja tiesnešu virzienā, bet to, diemžēl TV neparādīja. Laikus apturēja un noveda viņu nost. Tā kā nevar gluži teikt, ka nevajadzīgas spēles, bez emocijām utt. Viss notiek un DSNā arī būs riktīga klape Ceturtdien!
Ko tu tur Di... muldi??? Kāda raudāšana??? Uzliec brilles! Es arī tur biju,redzēju. Ne viņa raudāja, ne nu ko! Izpūt kaut kādu PĪLI ... Vajag kaut ko pamuldēt!

     [+] [-]

, 2017-05-17 10:40, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Latiševs tiesāja, tāpēc nekādu pretenziju. Arī tad, ja Valmiera nebūtu izvilkusi... Tiesāja labi, spēlēja slikti.
Piekrītu- Latiševs tiesāja ļoti korekti, bet paskaties atkārtojumu, tā saucamā tiesneša Luča 3 vai 4 svilpes spēles 4 ceturtd. noteikti ietekmēja spēles gaitu un salauza Baronus. Sākās jau ar Medisa piezīmi uzbrukumā ... u.t.t.
Lucis vispār visu sezonu tiesā pret Baronu. To var redzēt. Nu nepatīk tam idi.... tā komanda. Personīgās antipātijas pret Gulbi un kom...
Labu tiesnesi nemaz nevar pamanīt, kad tiesā... ja kas...

     [+] [-]

, 2017-05-17 10:45, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pēc spēles Gulbja mamma raudādama skrēja tiesnešu virzienā, bet to, diemžēl TV neparādīja. Laikus apturēja un noveda viņu nost. Tā kā nevar gluži teikt, ka nevajadzīgas spēles, bez emocijām utt. Viss notiek un DSNā arī būs riktīga klape Ceturtdien!
Var redzēt, ka uz spēli nebiji. Nebija nekas tāds!