Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Jēkabpils" mēģinās pārsteigt "Ogri", pastarītes viesosies Ventspilī un Jūrmalā

"Jēkabpils" mēģinās pārsteigt "Ogri", pastarītes viesosies Ventspilī un Jūrmalā
"Jēkabpils" jaunpienācējs Domagojs Samačs
Foto: BK "Jēkabpils"

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā sestdien, 17. martā norisināsies trīs spēles. No turnīra tabulas viedokļa centrālā cīņa tiks aizvadīta Jēkabpilī, kur vietējā komanda vēlreiz centīsies uzveikt "Ogri", lai cīnītos par izslēgšanas spēlēs.

17:00 "Jēkabpils" - "Ogre"
"Jēkabpils" nonākusi situācijā, kad komanda otro reizi trīs sezonu laikā var palikt aiz izslēgšanas spēļu strīpas. Priekšā esošo liepājnieku kalendārs ir pietiekami sarežģīts, lai "lūši" cerētu uz kurzemnieku apsteigšanu. Taču pašiem jēkabpiliešiem jāspēj līdz regulārās sezonas beigām papildināt uzvaru skaitu turnīra tabulā. "Jēkabpils" komanda piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas, pēdējo panākumu negaidīti gūstot tieši pret ogrēniešiem februāra sākumā, kad "lūši" viesos atspēlējās no -15 un tika pie panākuma ar 79:76 (Renārs Magone 24; Mārcis Vītols 25). "Jēkabpils" rindās gaidāma horvātu uzbrucēja Domagoja Samača debija, kurš līdz janvāra izskaņai spēlēja Lietuvas čempionātā.

BK "Ogre" šajā sezonā ir vienīgā komanda, kurai izdevies apspēlēt abas turnīra vadošās komandas "Ventspili" un Rīgas VEF. Tomēr uzvaras pār turnīra favorītēm nav ļāvušas ogrēniešiem izvairīties no zaudējumiem pret turnīra tabulas sīvāko pretinieci "Jūrmalu", kā arī vairākiem negaidītiem zaudējumiem pret relatīvi vājākām komandām. Pēdējās nedēļas ogrēniešiem nav bijušas veiksmīgākās, izstājoties no BBL turnīra pēc ceturtdaļfinālā piedzīvotajiem zaudējumiem pret "Šauliai" un pēdējā cīņā sāpīgi zaudējot "Jūrmalai". Pēc šīm neveiksmēm ogrēnieši centīsies atgriezties uz uzvaru takas, paturot atmiņā un cenšoties reabilitēties par februārī piedzīvoto zaudējumu "lūšiem". Pirms spēlētāju pārejas gala termiņa BK "Ogre" vienojās par Artūra Bērziņa piesaisti, kurš varētu debitēt jau šodien.

Spēles tiešraide "Best4Sport TV".

17:00 "Ventspils" - "Valmiera/Ordo"
No Eiropas kausiem izkritušajai "Ventspilij" starptautiskā sezona noslēgusies ar kaunpilnu izstāšanos FIBA Eiropas kausā pret Dānijas komandu "Bakken Bears". Lai gan Čempionu līgas sezonā tika izcīnītas spožas uzvaras pār "Iberostar Tenerife", tomēr pārāk bieži nācās atzīt sava vai pat zemāka līmeņa komandu pārspēku. Tādējādi sezona Eiropā palikusi ar sāļu pēcgaršu. Visu koncentrēšanos "Ventspilij" jāveltī vietējai līgai, kur kurzemnieki vēl aizvien atrodas turnīra tabulas līderpozīcijā ar 20 uzvarām un vienu neveiksmi. Lai gan ventspilniekiem pretī stāsies turnīra tabulas pēdējā vietā esošā "Valmiera/Ordo", pēdējā abu komandu cīņā vien mača beigās ventspilnieki nodrošināja uzvaru ar 90:82 (Emanuels Ubila 21; Edmunds Elksnis 20).

"Vaimierai/Ordo" šogad LBL izslēgšanas spēlēs nespēlēs. Tas ir tikai otrais šāds gadījums kopš 2003. gada, kad valmierieši izcīnīja pirmo bronzas medaļu Latvijas čempionātā. Šī sezona veltīta kluba finansiālās situācijas sakārtošanai un jauno basketbolistu attīstīšanai, kas saprotami maksāja komandai daudzus zaudējumus spēļu izskaņās. Tomēr sezonas beigas vidzemnieki var sagaidīt ar cerīgu skaru nākotnē, jo līdz šim pēdējā spēlē izcīnītā uzvara pār liepājniekiem, kurā uzvaras trejaci realizēja Ojārs Bērziņš. Valmieriešu jaunie spēlētāji sezona laikā piedzīvojuši būtisku progresu, kas ļauj cerēt uz jau nopietnāku ieguldījumu nākamās sezonas rezultātos, kad komanda gatavojas atgriezties starp "play-off" līmeņa komandām.

17:00 "Jūrmala" - "Latvijas Universitāte"
"Jūrmala" šosezon ir viens no Latvijas basketbola patīkamākajiem pārsteigumiem. Pēc ļoti vēlās komandas nokomplektēšanas Mārtiņam Gulbim izdevās komandu savilkt kopīgā dūrē, kas spēcīgi sit katram pretiniekam, kas stājas pretī. Šonedēļ jūrmalnieki veica nopietnu pieteikumu iekļūšanai Baltijas līgas finālā, ar 12 punktu starpību uzvarot Tartu. Savukārt Latvijas čempionātā komanda zaudējumus piedzīvojusi tikai pret "Ventspili" un Rīgas VEF, visus pārējos pretiniekus spējot uzvarēt. Pēdējā LBL cīņā līdz ar mača beigu signālu Ervīns Jonāts izrāva jūrmalniekiem uzvaru pār "Ogri", palielinot kūrortpilsētas komandas atrāvienu pār tuvākajiem sekotājiem.

"Latvijas Universitātei" šosezon ir iespēja nepalikt pēdējā vietā turnīra tabulā, kas ar komandu noticis pēdējos trīs gadus. Šobrīd komandai pat ir iespēja ielauzties play-off zonā, tomēr lai tas notiktu LU basketbolistiem jānokārto kā minimums trīs uzvaras atlikušajās sešās spēlēs, kas būs ļoti sarežģīts uzdevums. Pēc uzvaras pār liepājniekiem Gunta Endzela trenētā komanda pēdējā spēlē piekāpās "Ventspilij". Pēdējās divās cīņās LU vienība sagādājusi visai saspringtus mačus jūrmalniekiem, piekāpjoties tikai ar 81:82 (Linards Jaunzems 19; Edgars Jeromanovs 17) un 71:76 (Linards Jaunzems 19; Uģis Pinete 20).

Ar šo spēli "Jūrmala" atgriežas savā mājas spēļu laukumā - Jūrmalas Valsts ģimnāzijas zālē, kur komandai bija liegts spēlēt ziemas periodā.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.BK Ventspils20195.2%
2.VEF Rīga15288.2%
3.BK Jūrmala15575.0%
4.BK Ogre14863.6%
5.Valka/Valga5838.5%
6.Betsafe/Liepāja81534.8%
7.BK Jēkabpils71729.1%
8.Latvijas Universitāte61726.1%
9.Valmiera/Ordo42116.0%

Mārtiņš Meiers. Foto: Andris Grīnbergs
19

"Rīgas Zeļļi" atkal dominē DSN zālē un nonāk uzvaras attālumā no pusfināla

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā viena panākuma atstatumā no pusfināla sasniegšanas nonākusi "Rīgas Zeļļu" vienība, kas ar 90:67 uzveica "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus, sērijā panākot 2-1.
"VEF Rīga" talismans - panda. Foto: vefriga.com
7

Saspēle ārpus laukuma un galdiņa kļūda - skaidrojam dīvaino VEF epizodi

Svētdienas (14. aprīļa) vakarā Rimi Olimpiskajā centrā tika aizvadīta “Pafbet” Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas pusfināla cīņa starp “VEF Rīga” un “Prometey” komandām. Tās pirmā puslaika beigās Latvijas čempione visai interesantā veidā centās izspēlēt gala autu. Portāls Sportacentrs.com skaidroja, vai “vefieši” šādi drīkstēja rīkoties, kurš kļūdījās, kā arī, kāpēc šī epizode raisīja tik lielu neizpratni un pauzi spēlē.
Pīdžejs Paipss. Foto: VEF Rīga
40

VEF izgāž otrā puslaika sākumu un pirmo reizi paliek bez apvienotās līgas fināla

Šovakar zaudējumu Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas pusfinālā cieta "VEF Rīga", kas sabruka otrā puslaika sākumā un ar 66:87 piekāpās "Prometey", sērijā zaudējot ar 0-2. Tādējādi VEF pirmo reizi nespēlēs līgas finālā.