Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Ingus Jakovičs: "Ir 1-3, bet nekas nav zaudēts"

Ingus Jakovičs: "Ir 1-3, bet nekas nav zaudēts"
Ingus Jakovičs 2019. gada 14. maijā. Foto: Oksana Džadana, f64

"Nav kārtības cīņā par atlēkušajām bumbām – viņi izdara vairāk metienu. Arī "pick-and-roll" aizsardzība mums nav no labākajām," pēc Latvijas fināla ceturtās spēles teica BK "Ventspils" aizsargs Ingus Jakovičs.

Līdzīgi kā daudzi finālsērijas dalībnieki, cesvainietis spēlējis abos Latvijas spēcīgākajos klubos. Jakovičs pārstāv vienu no finālistēm piekto gadu pēc kārtas – 2015. gadā viņš triumfēja VEF rindās, bet 2018. gadā, lai gan “play-off” aizvadīja tikai vienu spēli, cēla čempionu kausu kopā ar Ventspili.

Viens tituls aizsargam šogad jau ir – 6. aprīlī Tallinā viņš kļuva par Latvijas-Igaunijas līgas pirmo čempionu. Jakovičs todien iemeta 4 no 6 tālmetieniem un guva 18 punktus. LBL fināla trešajā spēlē Ventspilī viņš sameta pat 22 punktus, tomēr uzvara palika rīdzinieku rokās.

Pirmajās spēlēs VEF spieda uz groza apakšu. Otrdien izšāva mazie. Tas bija galvenais iemesls, kāpēc šodien neuzvarējāt?
Nezinu, vai galvenais. Aizsardzība nebija vietā – ielaidām 98 punktus. Vienalga, mazie samet vai nesamet – tas ir par daudz. Joprojām šķiet, ka nav kārtības cīņā par atlēkušajām bumbām – viņi izdara vairāk metienu. Arī “pick-and-roll” aizsardzība mums nav no labākajām.

Treneris atgādina, ka vairāk jāpaņem savs grozs?
Katrā spēlē atgādina vairāk un vairāk. Neizdodas – mazajiem spēlētājiem (apakšā) jāpalīdz vairāk. Tā nevar!

Ventspilij bija lieliska regulārā sezona. Perfekts “Četru fināls” Tallinā. Vai tas mazinājis emocijas Latvijas finālā?
Domāju, ka nē. Jūtamies labi un spēlēm esam gatavi. Nevaru izskaidrot, kāpēc (esam iedzinēju lomā). Piemēram, trešajā spēlē pirms ceturtās ceturtdaļas bija plus desmit un beigās zaudējām. Izšķir nianses, garām aizmesti metieni. Šobrīd 1-3, bet nekas nav zaudēts.

Vai zaudējumu sērija mājās nav pārāk ievilkusies?
Piektdien obligāti jāuzvar. Nav variantu – jāvinnē katru spēli, ja gribam palikt cīņā. Nav kur...

Palikusi kāda neizmantota rezerve?
Grūti pateikt, par to domās treneri. Spēlētājiem vairāk jādomā par atjaunošanos. Domāju, ka rezerve vēl ir.

Kā pats jūties?
Jūtos labi, lai gan labāk nospēlēt var vienmēr. Protams, 1-3 nepatīk.


Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
9

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
2

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.