Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Čunda: "Likt uz savām spēlēm man neļauj sporta ētika"

Čunda: "Likt uz savām spēlēm man neļauj sporta ētika"
Edgars Čunda
Foto: grodno93.org

Šovakar Valmierā un Jēkabpilī startēs Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēles, taču vēl pirms kāda laika rezonansi sporta sabiedrībā radīja totalizatoru skandāls. Jau kopš 25. februāra BK „Jelgava” rindās spēlēm nav bijis pieteikts Edgars Čunda, un klīst runas, ka viņš ir viens no tiem, kurš ir iejaukts totalizatoru skandālā, tāpēc klubs viņu soda, nepiesakot sezonas pēdējām spēlēm.

Te paklīda informācija, ka abi kopā ar Artūru Brici ir savainoti, te citas runas, bet portāls Sportacentrs.com vēlējās noskaidrot, kas par šo visu sakāms pašam Čundam. Īsi pirms pēdējā regulārā čempionāta mača Edgars piekrita sarunai.

Pēdējo spēli tu aizvadīji 25. februārī, bet pēc tam spēlēm pieteikts vairs netiki. Tauta runā, ka esot sasmērējies totalizatoru skandālā. Vai tā ir patiesība?
Jā, diemžēl esmu iejaukts skandālā, ar kuru man nav nekādas saistības. Ļoti sāpīgi, ka, atgriežoties Latvijā pēc sešu gadu pārtraukuma, tieku ierauts šādā lietā, kas bojā manu reputāciju un iespēju noslēgt labu līgumu nākotnē.

Tevi pieteikumā spēlēm neiekļāva kluba vadība, vai tas ir Latvijas Basketbola savienības lēmums?
Šis jautājums man līdz galam joprojām nav skaidrs. Kluba vadība saka, ka nevar mani pieteikt, kamēr nav noslēgusies izmeklēšana. Šī izmeklēšana man liekas visabsurdākā, jo nav nekādu faktu, uz kā to balstīt. Kā man pamatoja Basketbola savienības vadība, aizdomas ir tāpēc, ka pāris spēlēs ir krasi mainījušies koeficenti uz pāris spēlēm, kuras zaudējām ar lielāku punktu starpību. Šo aizdomu dēļ mēs ar Brici (nespēlē kopš 2. marta) esam vislielākie cietēji, jo sezonas beigas mums ir pamatīgi izbojātas. Kā es noskaidroju, tad LBS devusi uzdevumu klubu vadībām, līdz ar to tālāk teorētiski nodarbojas kluba vadība, bet, cik liela ietekme tālāk ir LBS, nezinu.

Pastāsti par šīs lietas attīstību, kā tas viss sākās? Kurā brīdī tev tika piešķirts vainīgā statuss?
Man nav piešķirts vainīgā statuss. Tiek veikta mistiska izmeklēšana bez jebkādiem faktiem. Iespējams, ka ir kaut kāds spiediens uz vadību no augstākstāvošām personām. Es pats domāju, ka šajā milzīgajā pārpratumā varēju tikt iejaukts, pateicoties briesmīgas spēles galotnei izbraukuma spēlē ar Saldu. Par to spēli ilgi vēl pārdzīvoju, jo zaudējām spēles beigās, esot vadībā ar 15 punktiem. Es tā mača galotnē pieļāvu vairākas kļūdas. Jūtos drausmīgi, bet tam nebija nekāda sakara ar totalizatoru!

Ko pārrunās teica LBS vadība?
Tika veiktas pārrunas tāpat kā ar daudziem citiem basketbolistiem no LBL komandām. Diemžēl manā rīcībā nav informācijas par cilvēkiem, kuri ietekmē spēļu rezultātus, līdz ar to palīdzēt nevarēju. LBS vadības uzskats ir, ka šī lieta ir ienākusi Latvijas basketbolā, bet es domāju, ka bijuši vien daži gadījumi, no kuriem ir uzpūsts burbulis.

Vai esi informēts, ka kāds no „Jelgavas” spēlētājiem aizrautos ar naudas likšanu uz savām spēlēm?
Domāju, ka neviens no komandas biedriem nav licis neko uz savām spēlēm. Pats arī neesmu licis, jo mana sporta ētika to neļauj. Cilvēki, kuri mani pazīst labāk, zina, ka vēl pirms pāris gadiem nepaliku Kazahstānas komandā, ar kuru izcīnījām čempiona titulu, uz vēl vienu sezonu par lielu naudu, jo neredzēju basketbola izaugsmi un spēlēt tikai dēļ naudas nevēlējos. Man vienmēr ir bijis svarīgi atīstīties, tāpēc ne tikai totalizatoru, bet vispār nekādas azartspēles vairs nespēlēju jau vairākus gadus. Arī par Brici esmu pārliecināts, ka šosezon viņš nav spēlējis, jo ir izdarījis secinājumus un nākotnē vēlas spēlēt basketbolu augstā līmenī. Diemžēl šī mākslīgi uzpūstā situācija liek šķēršļus viņam, bet domāju, ka viņš nesalūzīs, jo pēc dabas ir mērķtiecīgs, no sirds mīl basketbolu.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-15 10:21, pirms 10 gadiem
Kā var zaudēt, esot vadībā ar 15 punktiem?! Kā var pateikt - ai, nu es vienkārši sūdīgi nospēlēju, bija drausmīgi.
, 2014-04-15 10:40, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kā var zaudēt, esot vadībā ar 15 punktiem?! Kā var pateikt - ai, nu es vienkārši sūdīgi nospēlēju, bija drausmīgi.
barcelona no +21 pakāsa -10 piektdien euroleague
, 2014-04-15 10:45, pirms 10 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: barcelona no +21 pakāsa -10 piektdien euroleague
Sports vispār kļuvis ļoti netīrs, šīs spēlītes iet gan Eirolīgā, gan Spānijas futbola līgā, kur vispār jebkurā mačā perk un pārdod, gan protams Krievijas līgās. Visur.
, 2014-04-15 11:05, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kā var zaudēt, esot vadībā ar 15 punktiem?! Kā var pateikt - ai, nu es vienkārši sūdīgi nospēlēju, bija drausmīgi.
Tak Saldus tajā spēlē kādos piecos uzbrukumos pēc kārtas 3p iemeta un noķēra Jelgavu. Kas tur pie vainas? Magnētu toto licēji grozā ielikuši bija? Tajā spēlē 100%, ka nekāda toto nebija.
, 2014-04-15 11:08, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Sports vispār kļuvis ļoti netīrs, šīs spēlītes iet gan Eirolīgā, gan Spānijas futbola līgā, kur vispār jebkurā mačā perk un pārdod, gan protams Krievijas līgās. Visur.
Sportā visādi fiasko un pārsteidzošas atspēlēšanās notiek katru dienu. Toto licējiem ar tādām spēlēm parasti nav nekāda sakara, toto mači drīzāk ir vienkārši zaudētas spēles, kurās nav skaļi notikumi, bet "klusām" tiek izdarītas vajadzīgās lietas.
, 2014-04-15 11:29, pirms 10 gadiem
Par toto neko nekomentēšu.. BET teksts - "Cilvēki, kuri mani pazīst labāk, zina, ka vēl pirms pāris gadiem nepaliku Kazakhstānas komandā, ar kuru izcīnījām čempiona titulu, uz vēl vienu sezonu par lielu naudu, jo neredzēju basketbola izaugsmi un spēlēt tikai dēļ naudas nevēlējos".. Nedaudz uzjautrināja, čomam nu jau drīz 30 gadi, un viņš izvēlas progresēt sportā, nevis nopelnīt kāpostu.. Kaut kā pārāk "saldi" skan.
, 2014-04-15 11:58, pirms 10 gadiem


Šitais labs LOLs
, 2014-04-15 12:08, pirms 10 gadiem
Iespējams, ka pats Čunda arī nelika uz savām spēlēm un apzināti nezaudēja, bet tas, ka Jelgava ir visaprunātākā... Nav dūmi bez uguns! Skumji, ka šāda "slimība" ir iezagusies arī basketbolā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-16 00:29, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Sports vispār kļuvis ļoti netīrs, šīs spēlītes iet gan Eirolīgā, gan Spānijas futbola līgā, kur vispār jebkurā mačā perk un pārdod, gan protams Krievijas līgās. Visur.
Kāpēc Barca nenopirka uzvaru pēdējā līgas spēlē?
, 2014-04-16 09:02, pirms 10 gadiem
Boooommmm! rakstīja: Par toto neko nekomentēšu.. BET teksts - "Cilvēki, kuri mani pazīst labāk, zina, ka vēl pirms pāris gadiem nepaliku Kazakhstānas komandā, ar kuru izcīnījām čempiona titulu, uz vēl vienu sezonu par lielu naudu, jo neredzēju basketbola izaugsmi un spēlēt tikai dēļ naudas nevēlējos".. Nedaudz uzjautrināja, čomam nu jau drīz 30 gadi, un viņš izvēlas progresēt sportā, nevis nopelnīt kāpostu.. Kaut kā pārāk "saldi" skan.
Tu maz esi tajās " stānās" bijis? Tur vajag maksāt lielu naudu, lai to sezonu izturētu. Visa dzīve tur būs treniņš, spēle, dzīvoklis. Tāpēc, ka principā nekādas aktīvas kultūras dzīves tur nav, internets tiek cenzēts tā, ka pat nezinu vai filmām un mūzikai tiksi klāt, veikalos to nenopirkt, uz turieni pat amazon neko nesūta, utt. Varēsi katru vakaru TV skatīties ziņās kā vietējais prezidents glauda bērniem galvas. Nerunājot jau par klimatu un visu pārējo. Astanā, kas uzbūvēta stepes vidū, ziemā ir -40.
, 2014-04-16 15:52, pirms 10 gadiem
xZ rakstīja: Tu maz esi tajās " stānās" bijis? Tur vajag maksāt lielu naudu, lai to sezonu izturētu. Visa dzīve tur būs treniņš, spēle, dzīvoklis. Tāpēc, ka principā nekādas aktīvas kultūras dzīves tur nav, internets tiek cenzēts tā, ka pat nezinu vai filmām un mūzikai tiksi klāt, veikalos to nenopirkt, uz turieni pat amazon neko nesūta, utt. Varēsi katru vakaru TV skatīties ziņās kā vietējais prezidents glauda bērniem galvas. Nerunājot jau par klimatu un visu pārējo. Astanā, kas uzbūvēta stepes vidū, ziemā ir -40.
kāds sakars Tevis rakstītajam ar manu komentāru????
, 2014-04-16 21:19, pirms 10 gadiem
Boooommmm! rakstīja: Par toto neko nekomentēšu.. BET teksts - "Cilvēki, kuri mani pazīst labāk, zina, ka vēl pirms pāris gadiem nepaliku Kazakhstānas komandā, ar kuru izcīnījām čempiona titulu, uz vēl vienu sezonu par lielu naudu, jo neredzēju basketbola izaugsmi un spēlēt tikai dēļ naudas nevēlējos".. Nedaudz uzjautrināja, čomam nu jau drīz 30 gadi, un viņš izvēlas progresēt sportā, nevis nopelnīt kāpostu.. Kaut kā pārāk "saldi" skan.
Jāpiekrīt pilnībā! Tā vietā izvēlēties vismazāk perspektīvo LBL komandu, kas praktiski pilnībā nestrādā uz jauno talantu attīstīšanu, bet vairāk rūpējas par strītbolistu nodarbināšu ziemā..
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.