Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Ogre/Kumho Tyre" izsēj pārsvaru, bet uzvar "Valku/Valgu"

"Ogre/Kumho Tyre" izsēj pārsvaru, bet uzvar "Valku/Valgu"
Kristaps Pļavnieks un Jānis Pozņaks
Foto: Ritvars Raits

Svarīgu uzvaru nervozā spēlē "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) izcīnījusi "Ogre/Kumho Tyre". Ogrēnieši izsēja 20 punktu pārsvaru cīņā pret "Valku/Valgu", bet tomēr noturēja uzvaru ar rezultātu 98:89.

Spēlē Ogrē mača favorīts bija skaidrs bez liekas domāšanas. Nepārliecinoši spēlējošā "Valka/Valga" turpināja cīņu par izlaušanos no pēdējās vietas, bet ogrēniešiem motivācija bija vēl lielāka - jāķer labāko sešinieks. Pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē Valgā gan krietni pārāki bija mājinieki (89:66), kas nozīmēja, ka savā laukumā Ogres komanda noteikti vēlējās revanšēties.

Maču ar 5:0 izrāvienu sāka ogrēnieši, bet tad divus tālmetienus realizēja Kristaps Kanbergs, uz brīdi izvirzot vadībā viesus. Turpinājumā gan krietni labāk spēlēja mājinieki, līdz ceturtdaļas vidum izvirzoties vadībā ar 18:9. Ogres komandas basketbolisti centās spēlēt ātri, veikli dot piespēles un izpildīt metienus, kas veicināja rezultativitāti. Tā trīs minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām mājinieki ieguva 10 punktu pārsvaru. "Valka/Valga" ar presingu centās lauzt cīņas gaitu, bet nesekmīgi. Viesiem spēle nevedās, kamēr Ogres komandai tieši pretēji. Ogrēnieši izmantoja savas iespējas un uzvarēja ceturtdaļu ar rezultātu 30:17.

Otrās ceturtdaļas ievadā pēc skaistas saspēles bumbu grozā no augšas trieca Kārlis Apsītis, kurš jau bija guvis 14 punktus. Nespēlējot Mārcim Vītolam, labi spēlē iegāja Dāvids Atelbauers, izceļoties ar trīs punktu gājienu. Rezultāta starpība pieauga līdz 18 punktiem, bet nākamos piecus punktus guva Reinis Strupovičs un Sandis Silavs. Turpinājumā mājinieki atguva kontroli pār spēli, neļaujot viesiem turpināt izrāvienu. Līdz ceturtdaļas vidum rezultāta starpība atkal pieauga līdz 18 punktiem, bet tad ogrēnieši apspēlēja pretinieku statisko zonas aizsardzību, Guntim Sīpoliņam tiekot pie diviem viegliem punktiem (47:27). Viesi centās aktīvi spēlēt aizsardzībā, bet darīja to pavirši, tomēr ar precīziem tālmetieniem neļāva Ogres komandai izšķirt mača likteni jau pirmajā puslaikā. Pēdējo minūti ievadīja Kanberga precīzais tālmetiens, kas viesiem ļāva doties atpūtā ar ne tik bezcerīgu rezultātu 43:53.

Otro puslaiku ar precīzu tālmetienu sāka Silavs, sadeldējot savas komandas deficītu līdz septiņiem punktiem. Nākamo divu minūšu laikā "Ogre/Kumho Tyre" izlīdzināja spēli, bet uz neilgu laiku zaudēja Lauri Mizi, kurš guva nelielu savainojumu, dodoties uz ģērbtuvēm. Ogrēniešiem četrās nospēlētajās minūtēs izdevās atjaunot 13 punktu pārsvaru, bet ar trīs punktu gājienu atbildēja Silavs (61:51). Spēle turpināja ritēt līdzīgi, komandām izceļoties ar rezultatīvām darbībām. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē viesu uzbrukums iestrēga, rezultāta starpībai atkal tuvojoties 20 punktiem. "Valka/Valga" atdzīvojās ceturtdaļas beigās, kad sadeldēja deficītu līdz 15 punktiem. Prieki gan bija īsi, jo ar tālmetienu atbildēja Rihards Zēbergs. Lai arī "Valka/Valga" nespēja vēlreiz sadeldēt deficītu zem 10 punktiem, intriga pirms ceturtās ceturtdaļas saglabājās - 67:77.

Arī spēles izšķirošo nogriezni ar precīzu tālmetienu sāka Silavs, bet kopumā viesi turpināja izrāvienu un cīņu par uzvaru. Tā pēc trīs spēlētām minūtēm rezultāts bija 80:77. Ogres komandu uz priekšu ar četriem punktiem pavilka Jānis Pozņaks, prasmīgi parādot nesportisko piezīmi, bet pēc realizētiem soda metieniem, realizējot brīvu pustālo metienu. Cīņa turpināja ritēt punkts punktā līdz ceturtdaļas vidum, kad "Ogre/Kumho Tyre" atjaunoja septiņu punktu pārsvaru (88:81). "Valka/Valga" neatslāba ne uz brīdi, bet ogrēnieši tomēr izrādījās prasmīgāki. Ātro pretuzbrukumu divas minūtes līdz pamatlaika beigām ar trīs punktu gājienu noslēdza Pozņaks, dodot savai komandai deviņu punktu pārsvaru. Ogrēnieši bija tuvu 100 gūtajiem punktiem, bet to tā arī nesasniedza. Galvenais gan bija izcīnītā uzvara ar rezultātu 98:89.

Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem atzīmējās Jānis Pozņaks, bet 23 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Kārļa Apsīša kontā. Ogres komandā seši spēlētāji guva vismaz 10 punktus. "Valkas/Valgas" labā 22 punktus guva Sandis Silavs, bet 17 punkti Reiņa Strupoviča rēķinā.

"Olybet" LBL, 15. marts

"Ogre/Kumho Tyre" - "Valka/Valga" 98:89 (30:17, 23:26, 24:24, 21:22)

"Ogre/Kumho Tyre": Pozņaks 24, Apsītis 23 (8 ab, 7 rp), Pļavnieks 11 (11 rp), Magone 11, Zēbergs 10, Sīpoliņš 10, Mizis 6, Atelbauers 3, Niedra.
"Valka/Valga": Silavs 22 (5/9 3pts), Strupovičs 17, Kanbergs 12 (4/6 3pts), Žvīgurs 11 (11 ab), Rādiks 11 (9 ab), Lindments 7 (7 ab), Krīsa, Veski, Vaivods.

"Olybet" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils22291.6%
2.VEF Rīga12380.0%
3.Valmiera/Ordo16964.0%
4.Barons kvartāls121152.2%
5.Jēkabpils131252.0%
6.Liepāja/Triobet121348.0%
7.Ogre/Kumho Tyre111542.3%
8.Jūrmala/Fēnikss111640.7%
9.Latvijas Universitāte52218.5%
10.Valka/Valga31417.6%

Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.