Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Vai treneru parādītais rezultāts atbilst klubu ambīcijām?

Andris Liepa
Andris Liepa

Viedoklis: Vai treneru parādītais rezultāts atbilst klubu ambīcijām?
Vai visi treneri Jauno gadu sagaaidīs pie esošo komandu stūres?

Šī sezona Aldaris Latvijas Basketbola līgā ir iesākusies gana intriģējoši. Daudz komandu ir nokomplektējušas un vēl turpina veidot spēcīgus sastāvus, līdz ar to arī izvirzot ambiciozus mērķus. Tomēr, tuvojoties sezonas pirmās puses noslēgumam, ne visiem ir veicies tik labi, kā iecerēts pirms sezonas. Kā jau zināms, sliktos komandas rezultātos vainīgie parasti tiek meklēti trenera personā. Šobrīd tuvāk apskatīsim trīs treneru situāciju un to iespējamo uzticības kredītu no kluba vadības un līdzjutēju skata punkta. Mēģināsim arī saprast, vai jauno gadu savos esošajos amatos sagaidīs “VEF Rīga”, BK “Valmiera” un “Barons/Ldz” galvenie treneri.

"VEF Rīga" un Nikolajs Mazurs

“VEF Rīga” šo sezonu iesāka ar dalību Eirolīgas kvalifikācijā, kur dabūja pamatīgu pērienu no Francijas vicečempioniem “Strasbourg” ar rezultātu 52:85, kas turpinājumā komandai lika cīnīties rangu zemākā turnīrā – Eirokausā. Arī šeit sekmes gaužām vājas, it īpaši komandai, kura jau vairākus gadus pretendē uz iekļūšanu Eirolīgā. D grupā deviņās aizvadītajās spēlēs izcīnīts tikai viens panākums – mājās pret ungāriem “Szolnoki Olaj”. Vēl gan viena cīņa atlikusi, kad rīdzinieki dosies uz Slovēniju, lai sacenstos ar Ļubļanas “Union Olimpija”.

Latvijas Basketbola čempionātā “VEF” sniegumu grūti novērtēt, jo ir nospēlētas tikai divas spēles, kurās ne bez grūtībām uzvarēta nīkuļojošā BK “Valmiera” un īsi pirms sezonas izveidotā komanda BK “Jelgava”.

Vairāk zaudējumu nekā uzvaru ir arī VTB vienotajā basketbola līgā. Šeit gan bilance izskatās pozitīvāka – četras uzvaras un seši zaudējumi. Uzvarētas “Enisey”, “Tsmoki-Minsk’, “Avtodor” un “Nymburg” komandas. Tomēr jāatzīst, ka vismaz no līdzjutēju viedokļa galvenā mēraukla ir Eirokaus, nevis VTB čempionāts.

Jāatzīst, ka “VEF Rīga” galvenajam trenerim Nikolajam Mazuram uzdevums nebūt nav bijis viegls. Lai gan “VEF” komandā bijis jau vairākus pēdējos gadus, šosezon komandas sastāvs būtiski mainījies, tādēļ komanda un tās aprises bija jāveido no nulles. Turklāt jau pašā sezonas sākumā bija skaidrs, ka palīdzēt nevarēs Jānis bērziņš un Aigars Šķēle, kuriem bija veselības problēmas. Nevarētu teikt, ka sniegums komandai ir bezcerīgs, bet uzkrītošs ir fakts, ka lielākā daļa zaudēto spēļu ir zaudētas tieši mača pēdējās piecās līdz trīs minūtēs. Komanda nespēj beigās kvalitatīvi nospēlēt aizsardzībā, kā arī aukstasinīgi noslēgt uzbrukumus izšķirošajos mirkļos. Vēl viena problēma komandai bija sliktie spēļu sākumi, kad komanda vai nu nebija noskaņojusies vai koncentrējusies uz saviem dotajiem uzdevumiem, ļaujot pretiniekiem iekrāt būtisku handikapu jau spēles sākumā.

No viens puses, visiem ir skaidrs, ka ar šādu jaunizveidotu komandu kalnus uzreiz negāzīs, un rezultāts gaidāms ilgtermiņā, kaut gan daudzie zaudējumi un salīdzinoši bezcerīgais starts Eirokausā var prasīt pārmaiņas treneru sastāvā. Tomēr loģiski būtu, ja kluba vadība turpinātu uzticēties Mazuram, un rezultātus prasītu otrajā un trešajā sezonā. Nedaudz gan mulsina izskanējusī informācija basketbola aizkulisēs, kur runā, ka trenerim līgumā ir noteikts pārbaudes laiks, kas beidzās ap jauno gadu. Ja tā ir taisnība, kā arī fakts, ka arī Agris Galvanovskis šobrīd ir atvērts piedāvājumiem, tad iespējama var izrādīties arī šāda rokāde, jo klubs ar Galvanovski bija runājis par sadarbību arī pirms sezonas, kad vēl nebija parakstīts līgums ar Nikolaju Mazuru.

Nikolajs Mazurs

BK "Valmiera" un Gatis Melderis

Gatis Melderis par BK “Valmiera” komandas galveno treneri otro reizi savā karjerā kļuva šī gada LBL ceturtdaļfināla sērijā, kad pēc pirmā zaudējuma sērijā no saviem pienākumiem tika atbrīvots Varis Krūmiņš. Šī trenera maiņa gan pozitīvu rezultātu nedeva, jo “Jūrmala/Fēnikss” sērijā guva virsroku, iekļūstot LBL pusfinālā.

Šo sezonu BK “Valmiera” iesāka labi, it īpaši Baltijas Basketbola līgā, kur komanda arī šobrīd B grupā ir otrajā vietā, bruģējot ceļu uz BBL izslēgšanas spēlēm. Dalība LBL tika iesākta ar divām uzvarām tīrs spēlēs, zaudējot “VEF Rīga”. Kopš 8.oktobra BK “Valmiera” ir izcīnījusi tikai vienu uzvaru – mēnesi atpakaļ (15.novembris) pret BK “Saldus”. Bilance 3-10 jau sāk izskatīties pavisam bēdīgi, jo līdz Play-Off zonai jeb sestajai vietai pietrūkst četras ar pusi uzvaras. Situāciju kluba vadība mēģināja glābt ar izmaiņām komandas sastāvā, pat mainot ierasto sastāva veidošanas koncepciju tikai no latviešu spēlētājiem. Tika piesaistīti trīs basketbolisti no Amerikas, no kuriem viens jau ir devies atpakaļ uz mājām, kā arī Eirolīgas pieredzi guvušais lietuvietis Vitenis Čižausks. Likās, ka minētā saspēles vadītāja un Francijas “ProA” līgā spēlējošā Sema Dovera pievienošanās sniegumu uzlabos, tomēr gadījās nākamais klupiens – zaudējums izbraukumā pret BK “Saldus”.

Jāteic, ka salīdzinājumā ar pagājušo sezonu, valmieriešu sastāvs pēc uzvārdiem šobrīd nav tik iespaidīgs, kā arī citas komandas ir nopietni bruņojušās. Sezonas ievadā netika sagaidīts gaidītais pienesums no dvīņu torņiem Iļjina un Rozīša, bet saspēles vadītāja pozīcijā problēmas radīja Vītola trauma. Arī lieliski sezonu iesākušais Kārlis Apsītis pēc pirmā mēneša ir palicis krietni nemanāmāks. Kluba vadība uz to reaģēja, piesaistot punktu guvēju ar labu statistiku solīdās līgās – Džastinu Hērtu. Vītolam palīgu un aizvietotāju sameklēja Viteņa Čižauska personā, bet konkurenci nestabili spēlējošajiem centra spēlētājiem tagad sastādīs Sems Dovers. Tomēr, izrādās, ka ar šiem spēlētājiem pagaidām ir nepietiekami, lai uzvarētu “Saldus” komandu…

Jāatsauc atmiņā, ka 2011. gada 17.janvārī Gatis Melderis pats uzrakstīja atlūgumu, kad dienu iepriekš tika zaudēts “Latvijas Universitātei”. Tobrīd bilance bija divas reizes labāka, nekā šobrīd (3-10). Trīspadsmit mačos Valmieras basketbolisti toreiz bija izcīnījuši sešas uzvaras (6-7), turklāt tika uzveikta arī “VEF Rīga”. Šobrīd situācija ir gana draudīga, lai pavasarī komanda nemaz nekvalificētos izslēgšanas spēlēm. Kā redzams, pagaidām jaunie leģionāri komandas sniegumu nav uzlabojuši, bet trenerim joprojām tiek dots liels uzticības kredīts. Varbūt uz situāciju mazliet pozitīvāk liek raudzīties veiksmīgais sniegums BBL (6-2), tomēr maz ticams, ka naudas devēji būtu ar mieru, ja komanda netiktu izsleģšanas spēlēs Latvijas Basketbola līgā. Šeit gan jāatgādina kluba vadības un trenera ciešās Rūjienas saiknes, kas ļauj uz zaudējumiem pagaidām pievērt acis. Tomēr Valmieras basketbola sabiedrībai, šķiet pacietības mērs ir pilns. Skaidri redzams, ka ar esošajiem resursiem BK “Valmiera” vajadzētu rādīt veiksmīgāku sniegumu, un tieši trenera uzdevums ir izveidot saskaņotu komandu, kas veiksmīgi spēj realizēt spēles plānu, kā arī notic savām spējām. Tādēļ ar interesei Latvijas basketbola sabiedrība gaidīs nākamās valmieriešu spēles LBL, kā arī kluba vadības rīcību, ja uzvarēt neizdosies arī nākamajās trīs mājas spēlēs.

Gatis Melderis

"Barons/LDz" un Edgars Tereris

Pamatīgu vētru Latvijas Basketbola līgā sacēla “Barons/LDz”. Sezonas sākumā komandas sastāvu veidoja labi vidusmēra LBL spēlētāji, kas ļāva prognozēt, ka komanda cīnīsies par vietu izslēgšanas spēlēm, bet objektīvi vērtējot - neļaus iejaukties LBL medaļu sadalē. Tomēr drīz vien situācija krasi mainījās. Tika piesaistīti uzreiz četri “Tagad vai nekad” Latvijas izlases modeļa spēlētāji – Kaspars Kambala, Kristaps Valters, Ernests Kalve un Gatis jahovičs, kas basketbola līdzjutējiem ļāva izteikt prognozes, ka “Barons” pavasarī var mēģināt izjaukt ierasto LBL finālsēriju: “VEF” – “Ventspils”.

Šāds pavērsiens, kad komandai pievienojas četri meistarīgi spēlētāji, kā arī noslēgtais sadarbības līgums uz trīs gadiem ar “Latvijas dzelzceļu”, lika domāt par pamatotām kluba ambīcijām jau šajā sezonā. Tomēr šodien paraugoties Latvijas Basketbola līgas turnīra tabulā, “Barons/LDz” ir kā pēdējie virs svītras, kuri šobrīd kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Pietam, pēdējā spēlē zaudēts ar teju divdesmit punktiem savai tuvākajai sekotājai BK “Jelgava”, kuru vada
vēl mazpieredzējušais treneris Mārtiņš Gulbis.

No malas skatoties, ar šādu spēlētāju resursu un pieredzi, kāda ir Edgara Tetera rīcībā, uzvarām vajadzētu krāties krietni raitāk. Tomēr tik spoži neiet. Te gan ir arī savi objektīvi iemesli, pavisam nesen uz Turciju pārcēlies Kristaps Valters, bet Kaspara Kambalas motivācija un attieksme arī nav līdz galam saprotama, jo vairākās spēlēs nav piedalījies, citās ļoti blāvs sniegums, bet vienā no pēdējām BBL spēlēm atkal bija uzmanības vērta, jo Kambala guva 29 punktus. Vēl viens apstāklis, kas Teterim varētu traucēt izmantot komandas potenciālu, ir Dāvis Zonne, kuram ir sliktākais divpunktu metienu procents komandā. Komandas īpašnieka dēls vidēji mačā pavada teju 23 minūtes, kas neļauj visu spēli aizvadīt ar potenciāli labāko sastāvu.

Šobrīd uzrādītie “Barons/LDz” rezultāti, kā arī Tetera karjeras dažādie notikumi pagaidām neļauj basketbola klubam cerēt uz lieliem panākumiem. Atceramies, pērnajā sezonā vēl pie BK “Jēkabpils” stūres sezonas vidū trenerim tika pateikts “paldies”, jo rezultāti bija samērā vāji, un arī komandas treniņprocess nebija apmierinošs, kam traucēja daudzās traumas. Pēc tam pie Jēkabpils basketbola komandas stūres ķērās klāt Igors Miglinieks, kurš strauji izmainīja situāciju, un izcīnīja klubam bronzas medaļas.

Nesen kluba ģenerālmenedžeris Jānis Pormalis atklāja, ka “Barons” mērķis ir Latvijas čempiona tituls tuvākajās trīs sezonās, kā arī atgriešanās Eiropas basketbola turnīros. Vai šajos plānos ietilpst arī Edgars Teteris? To noteikti mēs zināsim pavasarī, kad tiks dalītas LBL medaļas.

Edgars Teteris

Cīņa par LBL izslēgšanas spēlēm

Minētie BK “Valmiera” un “Barons/LDz” rezultāti nav tik labi, kā varbūt gaidīts ne tikai komandas slikto snieguma dēļ. Šeit jāizceļ Uvja Helmaņa trenētās “Liepāja/Triobet” lielais progress salīdzinājumā ar pērno sezonu. Progresējuši ir esošie spēlētāji, bet klāt nākuši labi pastiprinājumi. Liepājniekiem ir tikai divi zaudējumi, kā arī visās šīs sezonas spēlēs ir bijuši neatminama mīkla Latvijas čempioniem BK “Ventspils”. Ar apbrīnojamu pārliecību Zvirgzdiņa iesākto darbu pie “Jūrmala/Fēnikss” stūres turpina Arnis Vecvagars, kurš ar saviem padotajiem LBL šobrīd ir izcīnījis deviņu uzvaru sēriju. Tieši šīs abas komandas no pagājušās sezonas noslēguma tabulas piektās un sestās vietas šobrīd ir pakāpušās uz trešo un ceturto vietu. Cīņa šogad par tikšanu LBL izslēgšanas spēlēs būs ļoti asa. Uz sešām vietām reāli pretendē astoņas komandas, kas nozīmē, ka divām vieta neatradīsies… Iespējams, tieši trenera faktors šeit būs izšķirošais.

Kuras komandas rezultāti ir sagādājuši lielāko vilšanos?

  • 104

  • 159

  • 43


  -2 [+] [-]

, 2014-12-15 09:38, pirms 9 gadiem
Šosezon Vefs ir praktiski no nulles izveidots, pirms sezonas, objektīvu apstākļu dēļ, likās ka rezultāti būs vēl sliktāki. Nez vai būtu jēdzīgi tagad galveno treneri nomainīt. No otras puses, sastāvs jauns, treneru korpus jauns, varēja vismaz asistentos kādu pieredzējušāku piesaistīt.
Ja tomēr notiek rokāde un Galvanovskis nāk uz Vef, tad Mazuru uz Valmieru.

  +3 [+] [-]

, 2014-12-15 09:48, pirms 9 gadiem
Nav tik vienozīmīgi viss. Var jau no*irst, bet visur ir arī citas problemas. Vefa sastāvs ir potenciāls, bet vājš tādam līmenim. Valmieras komplektācijā trūkst tāds spēlētājs kā Gabrāns, Vītols bija neslikts, bet arī viņam nav aizvietotāja. Un leģionāru sagrābšanaas kaut kādu baigo rezultātu loģiski, ka nedod - nav vairs 2000., līmenis tomēr cēlies.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-15 09:49, pirms 9 gadiem
Valmierai var palīdzēt R.Butauts. Kaudze ārzemnieku sastāvā jau ir.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-15 09:50, pirms 9 gadiem
Mani kaa kluba liidzjuteeju attieciibaa uz Valmieras klubu izbriina fakts, ka komanda Baltijas liigaa speelee ljoti labi, bet Latvijas liiga nee. Taatad kopumaa komanda var!
Kas attiecas uz Melderi un Amolinju, tad tas treneru tandeems ir gados jauns un pieredze veel jaauzkraaj. Vai nu nemaak noskanjot komandu uz Latvijas speeleem vtml...

  +5 [+] [-]

, 2014-12-15 09:51, pirms 9 gadiem
Visos Valmieras sasniegumos ir bijis iesaistīts viens cilvēks-komandas vilcējs un Valmieras patriots, ja kāds tur klubā spītējas un negrib to saprast - tas ir cits jautājums. Raksta autors Andris Liepa - cīņa par tikšanu LBL izslēgšanas spēlēs būs ļoti asa - tas ir joks ?
Slēpts komentārs: Zebras_svitra
Slēpts komentārs: Orvils_Kenins
Slēpts komentārs: bizbizmarite

  +7 [+] [-]

, 2014-12-15 10:24, pirms 9 gadiem
Orvils_Kenins rakstīja: Vefam tas rezultāts nemaz tik slikts nav ar tik jaunu komandu. Labi, Eiropas kausā bija ļoti spēcīga grupa, bet VTB līgā jau neslikti iet - atbilstoši kluba budžetam.
Valmierai potenciāls ir liels, bet pagaidām to neizdodas apliecināt laukumā. Labi, pēdējie leģionāri pievienojās tikai pagājušajā nedēļā (tur kādas 3-4 spēles - kā reiz līdz gada beigām jāpagaida), tāpēc redzēsim kā viss izskatīsies tuvākajās spēlēs. Tad arī parādīsies, cik labs vai slikts ir treneris Melderis.
Barons ir labā vietā, tāpēc nesaprotu par ko cepšanās. Labas pozīcijas gan Latvijas, gan Baltijas līgā....
Vēl viens "budžetnieks", kuram jāatgādina parasto: nauda nespēlē uz laukuma, to dara 5 spēlētāji konkrētajā laikā un vietā. VEF rezultāti eirokausos ir ļoti slikti, bezcerīgi. Un grupa nebija nu tik spēcīga.

Par tēmu-neviens no 3 treneriem nav tajā līmenī, lai trenētu ko vairāk par sporta skolas jauniešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2014-12-15 10:41, pirms 9 gadiem
Kakselis V rakstīja: A kapēc tad izslavēto Hūtes Robi neiekļauj aptaujā? Jeb tiešām Hūtei viss pēc plāna rit?
Nu, Hūte jau šogad EuroCup ienāca no EuroChallange. Tomēr līmenis augstāk, uzvaru vairāk kā VEF, pietam gan jau pret poļiem paņems arī 3.uzvaru. V-pils vismaz pacīnījās par izkļūšanu, bija izredzes, VEF pilnīgi bezcerīgi izkļūt no grupas bija. Budžets jau ar tomēr vefiņam lielāks, līdz ar to prasības un ambīcijas lielākas :p
Slēpts komentārs: Sporta novērotājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-12-15 11:08, pirms 9 gadiem
Mazuram līmenis par augstu, Teterim un Melderim vispār nav nekāda līmeņa. Pēdējie divi ir pilnīgi lūzeri.

  +8 [+] [-]

, 2014-12-15 11:11, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: īpaši jau lielāks nav, VEF tas budžets ir labu tiesu mazāks nekā pērn.....Bet nu kakselim var piekrist, Robis pats arī spēles izgāza
Nuu... cik atceros, Timma un Zaķis no VEF puses tika brutāli pārsolīti, tapēc ventiņiem naudas ziņām nebija iespēja noturēt savus līderus... Tas jau arī kaut ko liecina par abu klubu atšķirīgajām budžeta iespējām

  +1 [+] [-]

, 2014-12-15 11:11, pirms 9 gadiem
Kurtiins rakstīja: Mani kaa kluba liidzjuteeju attieciibaa uz Valmieras klubu izbriina fakts, ka komanda Baltijas liigaa speelee ljoti labi, bet Latvijas liiga nee. Taatad kopumaa komanda var!
Mans izskaidrojums kādēļ tik atšķirīgi rezultāti BBL un LBL. Par piemēru paņemsim Kaufmani, kurš pagājušajā sezonā bija BBL rezultatīvākais vīrs, divās spēlēs sametot 34 punktus.
Baltijā igauņi un leiši tos letiņu spēlētājus tik labi nezin spēlē standartu 1 pret 1 un nezin ka Kauču nevar atstāt brīvu uz truļa un laist caurgājienā pa kreiso pusi, līdz ar to visu spēli viņš var izmantot savus spēcīgākos ieročus. Latvieši viens otru pazīst, tāpēc taisa ciet viņam kreiso pusi un krampē uz tālās, liekot izdomāt citus gājienus.
Pārnesot uz šo sezonu notiek tas pats. Baltijā spēlē viens pret vienu, kamēr Latvijā garajiem sūta virsū double un triple tīmus, spiežot spēlēt ārā piemēram Kristapam, kurš no tālās distances nav tik bīstams kā caurgājienos, kur šajā punktā jau ir pina groza apakša un attopoties "roku mežā" ar vairs nav tik viegli iemest. Ja vel izkrīt vienīgais saspēles vadītājs, tad nav viegli. Kad Čižiks adaptēsies un Mārcis būs atpakaļ, noteikti arī uzvaras sāks krāties arī vietējā čempī.

 +11 [+] [-]

, 2014-12-15 11:13, pirms 9 gadiem
Mazura problēma ir ļoti vienkārša - autoritātes trūkums spēlētāju acīs. To nevar nepamanīt pat paviršs skatītājs minūtes pārtraukumos. nešaubos, ka viņam viss ar galvu, taktiskajām shēmām, utt. ir kārtībā, bet ar to autoritāti nevar dabūt. Vinš izskatās pēc galīga babyface, jaunāks par saviem gadiem. Tā kā vienīgais ieteikums šajā gadījumā būtu: "be a man", savā izturēšanās veidā. Ņem pārtraukumus, kad tos jāņem, sēdini uz soliņa tos, kas pelnījuši un neliec par kapteini cilvēku, kurš laukumā mēdz būt retāk kā karsējmeitenes. Ja nelīdz, tad vismaz noaudzēt bārdu, kas laikam arī nepalīdzēs.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-15 11:42, pirms 9 gadiem
AunuPiere_08 rakstīja: Nuu... cik atceros, Timma un Zaķis no VEF puses tika brutāli pārsolīti, tapēc ventiņiem naudas ziņām nebija iespēja noturēt savus līderus... Tas jau arī kaut ko liecina par abu klubu atšķirīgajām budžeta iespējām
brutāli jau netika pārsolīti, bet nu paskaties uz pārējām pozīcijām, kur VEF tik daudz neizdod.....VEF ir kādi 1,7 - 2 milj budžets, tā robežās, BKV pirms sezonas runāja no 1,3 - 1,5 miljonu budžets, tas pa lielam ir viens spēlētājs tā starpība + VEF klāt nāk ceļa izdevumi utt. ar VTB + leiša pērnā gada nauda, ko jāizmaksā + arēna, tad beidu beigās uz sastāvu īpaši lielākā tā nauda nav

 +10 [+] [-]

, 2014-12-15 11:43, pirms 9 gadiem
tāda grupa kā valmierai ir BBL, tāda nekad nav bijusi, Valga, TLU,TTU , plus Prienai (kam naudas nav vispār).
Problēma ir tikai un vienīgi klubva vadībā, kā jau ators raksta.
Basketbola klubu nevar vadīt 4 labākie draugi, kuri paši izdomā, es būšu treneri, davai tu būsi menedžeris, nē labāk direktors, man draudzenei vajag amatu, ko lai izdomā, iedosim mārketingu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-12-15 12:10, pirms 9 gadiem
nu Mazuram noteikti vēl vajag stažēties kā palīgam, vai viņam palīgos pieredzējušus cilvēkus nolīgt, jo savādāk nekas tur nebūs. Saprotams ka komanda ir jauna un nepieredzējusi baigi uz kaut ko cerēt te nevarēja. bet skatoties kā VEF's spēlē nu jāsaka Mazuram liela daļa vainas. Spēlētāju rotācija bieži vien ir dīvaina, pick'n'rollu kārtīgi uztaisīt nemāk (pieklibo pamati ko Mazurs acīmredzot nespēj labot), bet spēlē viņu tā pat visu laiku. Bez pick'n'rolla uzbrukumā praktiski vairāk nekā nav. Aizsardzībā rotācijas un match up ar bieži vien pieklibo. Izskatās ka šī treneru - komandas kombinācija īsti neder. Noteikti vaig lielāku pieredzi un zināšanas uz soliņa.

  +5 [+] [-]

, 2014-12-15 12:32, pirms 9 gadiem
Valmiera visas pēdējās spēles zaudējusi zem 10 punktiem, viedoklis par spēlētāju komplektāciju ir lieks

  +4 [+] [-]

, 2014-12-15 14:02, pirms 9 gadiem
Par Teteri jāsaka tā - ja grib uzvaras, parādi sevi kā īstu treneri, un novāc no laukuma tos, kam tur nav jābūt, pēc meistarības. Limitēt laiku līdz 4-5 minūtēm spēlē, lai sākumā parāda sevi treniņdarbā spēlētāji, pēc tam tikai uz laukuma. Kambalas loma komandā nesaprotama, tomēr šim spēlētājam bija jābūt komandas līderim, ja ne laukumā, tad vismaz kā līderim malā, bet tā nav. Kaspars kluss, neko citiem spēlētājiem nedod, nemāca.

  +5 [+] [-]

, 2014-12-15 14:42, pirms 9 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Mans izskaidrojums kādēļ tik atšķirīgi rezultāti BBL un LBL. Par piemēru paņemsim Kaufmani, kurš pagājušajā sezonā bija BBL rezultatīvākais vīrs, divās spēlēs sametot 34 punktus.
Baltijā igauņi un leiši tos letiņu spēlētājus tik labi nezin spēlē standartu 1 pret 1 un nezin ka Kauču nevar atstāt brīvu uz truļa un laist caurgājienā pa kreiso pusi, līdz ar to visu spēli viņš var izmantot savus spēcīgākos ieročus. Latvieši viens otru pazīst, tāpēc taisa ciet viņam kreiso pusi un krampē uz tālās, liekot izdomāt citus gājienus.
Pārnesot uz šo sezonu notiek tas pats. Baltijā spēlē viens pret vienu, kamēr Latvijā garajiem sūta virsū double un triple tīmus, spiežot spēlēt ārā piemēram Kristapam, kurš no tālās distances nav tik bīstams kā caurgājienos, kur šajā punktā jau ir pina groza apakša un attopoties "roku mežā" ar vairs nav tik viegli iemest. Ja vel izkrīt vienīgais saspēles vadītājs, tad nav viegli. Kad Čižiks adaptēsies un Mārcis būs atpakaļ, noteikti arī uzvaras sāks krāties arī vietējā čempī.
Bet vai tad tas nav trenera galvenais uzdevums - uzlikt pareizu taktiku konkrētai spēlei?
Ja jau pirms spēles ir skaidri zināms, ka garos zem groza presēs un Dārgajam caurgājienos zem groza vienmēr 2 būs priekšā. tad ko darīt? Spītīgi turpināt vienu un to pašu, neskatoties uz to, ka rezultātu nav, vai tomēr treniņos meklēt arī citas uzbrukumu iespējas.
Un tas pats arī aizsardzībā. Ja ir labi zināms, ka Saldus spēlē 3p metienus met tikpat daudz cik 2p., tad varbūt vajag padomāt, kā ar to cīnīties, lai situācijā, kad šie 3p. metieni aiziet uz urrā, neielaistu vienā ceturtdaļā 35 punktus.
Protams, šobrīd BK Valmiera sastāvs ir mainījies diezgan radikāli, un spēle ar Prienai parādīja, ka komanda var cīnīties. Tomēr, lai saglabātu vismaz teorētiskas cerības turpināt cīnīties par LBL play-off, rezultāts ir nepieciešams tūlīt, nevis kādā tālākā nākotnē.
Šī situācija ir lielisks pārbaudījums Valmieras treneru profesionalitātei un spējai sasniegt rezultātu kritiskā situācijā. Šobrīd esmu noskaņots diezgan skeptiski, bet ceru, ka nākamās spēles šo skepsi kaut nedaudz mazinās.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-15 14:57, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Mazura problēma ir ļoti vienkārša - autoritātes trūkums spēlētāju acīs. To nevar nepamanīt pat paviršs skatītājs minūtes pārtraukumos. nešaubos, ka viņam viss ar galvu, taktiskajām shēmām, utt. ir kārtībā, bet ar to autoritāti nevar dabūt. Vinš izskatās pēc galīga babyface, jaunāks par saviem gadiem. Tā kā vienīgais ieteikums šajā gadījumā būtu: "be a man", savā izturēšanās veidā. Ņem pārtraukumus, kad tos jāņem, sēdini uz soliņa tos, kas pelnījuši un neliec par kapteini cilvēku, kurš laukumā mēdz būt retāk kā karsējmeitenes. Ja nelīdz, tad vismaz noaudzēt bārdu, kas laikam arī nepalīdzēs.
āmen. ļoti precīzi pateikts!

  +4 [+] [-]

, 2014-12-15 15:08, pirms 9 gadiem
xZ rakstīja: Mazura problēma ir ļoti vienkārša - autoritātes trūkums spēlētāju acīs. To nevar nepamanīt pat paviršs skatītājs minūtes pārtraukumos. nešaubos, ka viņam viss ar galvu, taktiskajām shēmām, utt. ir kārtībā, bet ar to autoritāti nevar dabūt. Vinš izskatās pēc galīga babyface, jaunāks par saviem gadiem. Tā kā vienīgais ieteikums šajā gadījumā būtu: "be a man", savā izturēšanās veidā. Ņem pārtraukumus, kad tos jāņem, sēdini uz soliņa tos, kas pelnījuši un neliec par kapteini cilvēku, kurš laukumā mēdz būt retāk kā karsējmeitenes. Ja nelīdz, tad vismaz noaudzēt bārdu, kas laikam arī nepalīdzēs.
Var arī bārdu, bet paralēli vēl uz mēnesi kodienā aiziet un uzsākt smēķēt, lai sejas vaibsti pamainās un balss kļūst rupjāka, lai var redzēt ka cilvēks daudz kam gājis cauri! Var arī vienkārši sev kādu šuvi uz sejas uzlikt vai kādu zilumu ar pusķieģeli uzdauzīt

  +2 [+] [-]

, 2014-12-15 16:00, pirms 9 gadiem
pelikans rakstīja: Var arī bārdu, bet paralēli vēl uz mēnesi kodienā aiziet un uzsākt smēķēt, lai sejas vaibsti pamainās un balss kļūst rupjāka, lai var redzēt ka cilvēks daudz kam gājis cauri! Var arī vienkārši sev kādu šuvi uz sejas uzlikt vai kādu zilumu ar pusķieģeli uzdauzīt
Hahah. Redz cik izskatam liela nozīme! Vienalga cik labs vai slikts treneris viņš ir! P.s. Tikko intervijā Bagatskis izteicās, ka Vef ir reāli pelnījuši būt kur augstāk, -attiecīgi ar šo sastāvu. Tā tad secinājums ir viens-treneris neizmanto spēlētāju potenciālu. Novēlam Vefam atrast labu treneri, un gaidam pirmos panākumus!

  -2 [+] [-]

, 2014-12-15 16:05, pirms 9 gadiem
Agasi rakstīja: Bet vai tad tas nav trenera galvenais uzdevums - uzlikt pareizu taktiku konkrētai spēlei?
Ja jau pirms spēles ir skaidri zināms, ka garos zem groza presēs un Dārgajam caurgājienos zem groza vienmēr 2 būs priekšā. tad ko darīt? Spītīgi turpināt vienu un to pašu, neskatoties uz to, ka rezultātu nav, vai tomēr treniņos meklēt arī citas uzbrukumu iespējas.
Un tas pats arī aizsardzībā. Ja ir labi zināms, ka Saldus spēlē 3p metienus met tikpat daudz cik 2p., tad varbūt vajag padomāt, kā ar to cīnīties, lai situācijā, kad šie 3p. metieni aiziet uz urrā, neielaistu vienā ceturtdaļā 35 punktus.
Protams, šobrīd BK Valmiera sastāvs ir mainījies diezgan radikāli, un spēle ar Prienai parādīja, ka komanda var cīnīties. Tomēr, lai saglabātu vismaz teorētiskas cerības turpināt cīnīties par LBL play-off, rezultāts ir nepieciešams tūlīt, nevis kādā tālākā nākotnē.
Šī situācija ir lielisks pārbaudījums Valmieras treneru profesionalitātei un spējai sasniegt rezultātu kritiskā situācijā. Šobrīd esmu noskaņots diezgan skeptiski, bet ceru, ka nākamās spēles šo skepsi kaut nedaudz mazinās.
Protams, ka treneris izvēlas taktiku, bet izpildījums ir spēlētāju rokās. Tik pat labi varēja LBL bilance 6-7.
Pēdējās piecās LBL spēlēs trīs izšķīrās pēdējā minūtē, pat pēdējās 10 sekundēs.
Pret Baronu pie -1 piecas sekundes līdz Hērts aizmet garām sodiņu.
Pret LU pie -1 pēdējā minūtē Hērts uzdriblē sev uz kājas, pēdējās sekundēs pie -2 gan Hērts, gan Bo aizmet garām pusķikus.
Pret Saldu pie -2 pēdējās sekundēs atkal pusķiks tiek aizmests garām. + vēl Saldus uzmet šīs sezona LBL trīnīšu rekordu (!!!) neviens cits šajā sezonā 15 nav iemetis. Vai tiešām tie visi bija brīvi un nesegti? Neticu. Cits jautājums ka tik tālu šajās spēlēs nevajadzēja nonākt, bet ne jau treneris met garām metienus un driblē bumbu pa laukumu.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-15 16:27, pirms 9 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Protams, ka treneris izvēlas taktiku, bet izpildījums ir spēlētāju rokās. Tik pat labi varēja LBL bilance 6-7.
Pēdējās piecās LBL spēlēs trīs izšķīrās pēdējā minūtē, pat pēdējās 10 sekundēs.
Pret Baronu pie -1 piecas sekundes līdz Hērts aizmet garām sodiņu.
Pret LU pie -1 pēdējā minūtē Hērts uzdriblē sev uz kājas, pēdējās sekundēs pie -2 gan Hērts, gan Bo aizmet garām pusķikus.
Pret Saldu pie -2 pēdējās sekundēs atkal pusķiks tiek aizmests garām. + vēl Saldus uzmet šīs sezona LBL trīnīšu rekordu (!!!) neviens cits šajā sezonā 15 nav iemetis. Vai tiešām tie visi bija brīvi un nesegti? Neticu. Cits jautājums ka tik tālu šajās spēlēs nevajadzēja nonākt, bet ne jau treneris met garām metienus un driblē bumbu pa laukumu.
Varbūt trenerim būtu jājūt, ka jaunie leģionāri vēl nav gatavi pie Valmieras izšķirt spēļu likteņus un labāk uzlaist savus pārbaudītos džekus?!

     [+] [-]

, 2014-12-15 16:37, pirms 9 gadiem
user rakstīja: Varbūt trenerim būtu jājūt, ka jaunie leģionāri vēl nav gatavi pie Valmieras izšķirt spēļu likteņus un labāk uzlaist savus pārbaudītos džekus?!
Savs pārbaudītais pēdējo sekunžu džeks Mārcis Vītols ar potītes traumu, diemžēl, ir uz soliņa.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-15 19:50, pirms 9 gadiem
Bundža nu tik neaptaisies aiz skaudības :-))) Cilvēkiem smadzenes strādā pareizajā virzienā, nav jāsēž te un jāraud kam draudzene kur iekārtota un tā tālāk! Neaizmirsti modinātāju uzlikt, 8os tak stroikā jābūt minimālo sakasīt!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-15 20:12, pirms 9 gadiem
Tu,bizbizmarite,varbut labak izmanto iespeju pakluset,OK? Ne tavai vienai rievai Valmieras basketbola problemas risinat... Situacija nebut nav tik vienkarsa. Sezonas sakums sanaca pavisam labs, bet talak... Zimigi, ka zaudetas speles nav no sagravem, bet lielakoties ar daziem punktiem, tikai pasa galotne. Tad nu ir varianti, vai nu nav tobrid laukuma istie veci, vai nav izveleti pareizie risinajumi, vai vienkarsi speletaju limenis neatbilst uzdevumam... Viennozimigas atbildes nav. Manuprat, komandas sastavs Valmierai pavisam normals, tiesa, puikas gados jauni, bet ar labam ambicijam. Un tagad vel tas papildinajums... Cizausks noteikti ir labs, nezinu, ko nakosa maca radis Dovers, no tadas ligas tadam skapim 15 punktus pret Saldu bija jagust po ljubomu! Varbut nav isti pareizi jau kuro speli pec kartas Hertam nacijas glabsanu uzticet, cik tad sen Valmiera baltie puikas pievilka klat rezultata, bet tad treneri nezin kada marrutka pec uzlaida uz pedejiem uzbrukumiem Hertu un Spenseru... Tuksais numurs! Treneri... Nu, kluba vadiba par 120 procentiem aplauzas pavasari, tacu, cik zinu, ta bija naudas maka velme. Joprojam palieku pie ta, ka jurmalniekiem toreiz zaudeja Valmiera mulkigas sakritibas nevis Gabrana kludas del, tapec nebija iemesla Vari nomest taja bridi. Ka butu bijis tad, neviens nepateiks sodien, sanaca jau ta, ka sanaca... Pielauju, ka ta atmosfera komanda pagajusa sezona dazadu iemeslu pec nebija ideala, sogad, ceru, ir labaka. Bet uzvaru LBL tomer nav. Iespejams, liela mera Meldera likteni izskirs tris majas speles decembri. Vinnet Valmiera var un vajag visas tris, ka bus realitate, to redzesim...

  +1 [+] [-]

, 2014-12-15 23:45, pirms 9 gadiem
Šoreiz komentāri interesantāki par rakstu! Paldies!

  -3 [+] [-]

, 2014-12-16 16:26, pirms 9 gadiem
wolmar rakstīja: Tu,bizbizmarite,varbut labak izmanto iespeju pakluset,OK? Ne tavai vienai rievai Valmieras basketbola problemas risinat... Situacija nebut nav tik vienkarsa. Sezonas sakums sanaca pavisam labs, bet talak... Zimigi, ka zaudetas speles nav no sagravem, bet lielakoties ar daziem punktiem, tikai pasa galotne. Tad nu ir varianti, vai nu nav tobrid laukuma istie veci, vai nav izveleti pareizie risinajumi, vai vienkarsi speletaju limenis neatbilst uzdevumam... Viennozimigas atbildes nav. Manuprat, komandas sastavs Valmierai pavisam normals, tiesa, puikas gados jauni, bet ar labam ambicijam. Un tagad vel tas papildinajums... Cizausks noteikti ir labs, nezinu, ko nakosa maca radis Dovers, no tadas ligas tadam skapim 15 punktus pret Saldu bija jagust po ljubomu! Varbut nav isti pareizi jau kuro speli pec kartas Hertam nacijas glabsanu uzticet, cik tad sen Valmiera baltie puikas pievilka klat rezultata, bet tad treneri nezin kada marrutka pec uzlaida uz pedejiem uzbrukumiem Hertu un Spenseru... Tuksais numurs! Treneri... Nu, kluba vadiba par 120 procentiem aplauzas pavasari, tacu, cik zinu, ta bija naudas maka velme. Joprojam palieku pie ta, ka jurmalniekiem toreiz zaudeja Valmiera mulkigas sakritibas nevis Gabrana kludas del, tapec nebija iemesla Vari nomest taja bridi. Ka butu bijis tad, neviens nepateiks sodien, sanaca jau ta, ka sanaca... Pielauju, ka ta atmosfera komanda pagajusa sezona dazadu iemeslu pec nebija ideala, sogad, ceru, ir labaka. Bet uzvaru LBL tomer nav. Iespejams, liela mera Meldera likteni izskirs tris majas speles decembri. Vinnet Valmiera var un vajag visas tris, ka bus realitate, to redzesim...
Cik dzirdēts par Vara "kvalitatīvo" treniņprocesu, tad jeb kura komanda pat bez trenera rādītu labāku sniegumu nekā ar Vari pie komandas stūres! Varis ir basketbola vēsture, paldies viņam par to un veiksmi makšķerēšanā!