Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valka/Valga" turpina komplektēt sastāvu

"Valka/Valga" turpina komplektēt sastāvu
Egerts Hallers

Basketbola klubs "Valka/Valga" noslēguši viena gada līgumu ar 22 gadus veco basketbolistu Egertu Halleru no Igaunijas, kurš pērnās sezonas vidū atgriezās no Amerikas un to noslēdza Latvijas ziemeļu kaimiņu kluba "Kalev/Cramo" sistēmā.

192 centimetrus garais basketbolists, kurš savas karjeras laikā pārstāvējis Igaunijas U16 un 18 jauniešu izlašu krāsas, pērno sezonu iesāka Folkneras universitātes komandā Amerikā, aizvadot spēles NAIA līgā, kas pēc spēja ir zemāka līmeņa, nekā NCAA 1.divīzija. Basketbolists janvārī atgriezās dzimtenē un līdz sezonas beigām pievienojās Igaunijas basketbola flagmanim "Kalev/Cramo". Igaunijas basketbola čempionātā, gan spēlētājs laukumā devās epizodiski, aizvadot sešas spēles.

"Egerts ir jauns, enerģisks spēlētājs, kurš ir izsalcis sevi pierādīt augstā līmenī. Viņš ir fiziski ļoti spēcīgs un uzbrukumā ir bīstams no dažādām pozīcijām. Pēc nedēļas ilga pārbaudes perioda esam vienojušies, ka basketbolists paliek mūsu klubā," komentē "Valka/Vaga" galvenais treneris Kristaps Zeids.

Jau tika ziņots, ka starpsezonā "Valkas/Valgas" komandu papildinājis aizsargs Edgars Lasenbergs un uzbrucējs Elvijs Mičulis, kuri noslēguši līgumus uz divām sezonām. Līgums uz divām sezonām noslēgts arī ar Igaunijas saspēles vadītāju Sanderu Sāri. Klubā uz nākamo sezonu paliek arī vietējais basketbolists Roberts Pītersons un igauņu centrs Rains Rādiks, kā arī vienībai pievienojies Lietuvas saspēles vadītājs Ernests Bružs un liepājnieks Kristaps Miglinieks.

Klubs tāpat uz diviem gadiem noslēdzis vienošanos ar galveno treneri Kristapu Zeidu. Kļuvis zināms, ka komandas darbinieku korpusam pievienojies fizioterapeits, valcēnietis Ervīns Dzalbs, kurš pieredzi uzkrājis franču leģionā. Savukārt jaunais ģenerālmenedžeris Jānis Tiltiņš pārcēlies uz Valku no Jelgavas. Par komandas fizisko sagatavotību rūpēsies Jēkabs Grinbergs.

Aizvadītajā sezonā "Valka/Valga" Latvijas čempionāta regulārajā sezonā ar trīs uzvarām un 15 zaudējumiem ieņēma devīto vietu, apsteidzot tikai "Latvijas Universitāti". Igaunijas čempionātā robežpilsētas komanda, spēlējot pilnus četrus apļus, pamatturnīrā ieņēma sesto vietu, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā izkrita pret nākamajiem finālistiem "Avis Rapla".