Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Dramatiskā mača izskaņā Miezis izrauj uzvaru "Ķekavai", LBL2 finālsērijā 2-2

Dramatiskā mača izskaņā Miezis izrauj uzvaru "Ķekavai", LBL2 finālsērijā 2-2
"Ķekavas" līderis Nauris Miezis. Foto: BK Ķekava

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas finālsērijas ceturtajā spēlē Nauris Miezis ar pēdējo sekunžu metienu izrāva "Ķekavai" uzvaru pār "Gulbenes Bukiem" ar 74:73, panākot piekto, izšķirošo spēli finālsērijā.

Spēles pirmajās piecās ar pusi minūtēs "Gulbenes Buku" rindās punktus spēja gūt tikai Ingars Aizpurs, bet "Ķekava" atbildēja ar daudzpusīgākām uzbrukuma darbībām, kas mājiniekiem pēc Naura Mieža trejača ļāva sasniegt rezultātu 9:6. Kopumā mača pirmās desmit minūtes bija samocītas un mazrezultatīvas, ceturksnim noslēdzoties ar Artūra Strēlnieka soda metienu, kas Edgara Tetera trenētajai komandai deva vadību ar 16:10.

Arī otrās ceturtdaļas ievadā punkti īpaši veiklāk nekrājās, komandām apmainoties ar neprecīziem uzbrukumiem. "Ķekavas" vienībai izdevās sasniegt deviņu punktu pārsvaru pēc Roberta Pāžes tālmetiena, bet gulbeniešu rindās ar pustālo metienu atbildēja Mārtiņš Vīņauds. Ceturtdaļas vidū Miezis raidīja grozā trīs punktu metienu, kas panāca ķekaviešiem labvēlīgo 25:14. Perioda otrajā pusē vidzemnieku pakaļdzīšanos uzsāka Sandis Bēts, bet divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām divus tālmetienus pēc kārtas grozā raidīja Jānis Dilevka, ļaujot gulbeniešiem pārņemt mača vadību. Sajutuši Dilevkas karsto roku, gulbenieši turpināja savu uzbrukumu virzīt tieši caur šo spēlētāju. Dilevka puslaika izskaņā pievienoja vēl vienu tālmetienu un guva punktus arī caurgājienā. Lielāku pārsvaru "Bukiem" liedza sasniegt tikai Strēlnieka realizētais trīs punktu metiens. Lielajā pārtraukumā "Gulbenes Buki" devās vadībā ar rezultātu 34:33.

Trešā ceturtdaļa gulbeniešu izpildījumā sākās ar Bēta uzbrukumiem, bet mājinieku komandai lieti talkā nāca veiksme cīņā par atlēkušajām bumbām uzbrukumā, kas deva otrās iespējas iekarot pretinieku grozu. Trešā perioda vidū Miezis ar tālmetienu sasniedza rezultātu 49:43. Ceturtdaļas otrajā pusē Mikus Sokolovs ar soda metieniem sadeldēja gulbeniešu atstatumu līdz diviem punktiem, taču pēdējais precīzais metiens ceturksnī piederēja Pāžem, kurš panāca 54:49 pirms spēles izšķirošajām desmit minūtēm.

Noslēdzošo desmitminūti ar gūtiem punktiem ievadīja jaunais gulbenietis Kristiāns Šulcs, bet mājinieku rindās Pāže atguva sešu punktu pārsvaru ķekaviešiem. Nevienozīmīgi vērtējamu nesportisko piezīmi mājinieku rindās saņēma Edgars Štelmahers. Līdz ceturtās ceturtdaļas vidum gulbeniešiem ar Dilevkas caurgājienu izdevās sasniegt vairs tikai divu punktu atstatumu, tomēr mača izskaņai savu zīmogu sāka uzlikt arī piezīmju norma, jo vidzemnieku rindās pa pieciem pārkāpumiem bija sakrājuši Rozenbergs un Vīņauds. "Gulbenes Buki" gan nevēlējās vēl vairāk paildzināt sēriju un Bēts carugājienā divas minūtes līdz beigām panāca gulbeniešiem vadību ar 67:66, ļaujot viesiem cerēt uz čempiontitula svinībām jau Ķekavā.

Nepārliecinoši metot no soda metiena līnijas, Miezis izniekoja iespēju pārņemt mājiniekiem vadību. Pusotru minūti līdz mača beigām rezultāts bija neizšķirts. "Gulbenes Buku" rindās Dilevka guva divus punktus ar sodu, realizējot arī soda metienu, kas deva "Bukiem" +3. Minūti līdz beigām aukstasinīgi trejaci grozā raidīja Miezis, izlīdzinot cīņas rezultātu. Raimondam Gabrānam ar pustālo metienu neizdevās atgūt pārsvaru viesiem, bet Miezis pusminūti līdz beigām aizmeta garām veselus divus soda metienus. 11 sekundes līdz beigām Dilevka trāpija vienu no diviem sodiņiem, bet dramatiskākie notikumi vēl bija priekšā. Miezis caurgājienā aizmeta garām, bumu atpakaļ grozā nesekmīgi centās iebakstīt Pāže, tomēr pussekundi līdz beigām Miezis ar atkārtoto metienu guva divus punktus, panākot mājiniekiem vadību ar 74:73. Minūtes pārtraukumā Artūrs Brūniņš uzzīmēja sadarbību, kas ļāva brīvu pēdējo metienu izpildīt Bētam, taču viņa metiens bija nedaudz par spēcīgu. Tas nozīmēja "Ķekavas" uzvaru un čempionu noskaidrošanu sestdien Gulbenē.
.
"Ķekava" - "Gulbenes Buki" 74:73 (16:10, 17:24, 21:15, 20:24), Sērijā 2-2
"Ķekava": Miezis 36, Pāže 13 (13 atl.b.), Strēlnieks 9 (19 atl.b.), Saknītis 6, Šteinbergs 6, Štelmahers 3, Zemturis 1, Avotiņš.
"Gulbene": Dilevka 25, Aizpurs 14, Bēts 13, Sokolovs 9, Vīņauds 4, Gabrāns 2, Rozenbergs 2, Šulcs 2, Rikveilis 2.

LBL2 zelta sērija

DatumsLaiksMājiniekiViesiVietaRezultāts
01.05.16:00Gulbenes Buki-ĶekavaGulbenes SC64:86
07.05.20:00Ķekava-Gulbenes BukiĶekavas SC81:82
11.05.14:00Gulbenes Buki-ĶekavaGulbenes SC83:78
14.05.19:30Ķekava-Gulbenes BukiĶekavas SC74:73
18.05.14:00Gulbenes Buki-ĶekavaGulbenes SC

, 2019-05-14 22:10, pirms 5 gadiem
Ajjj 😟
, 2019-05-14 22:10, pirms 5 gadiem
Miezis labs, uz olimpiādi 👍
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.