Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gatis Jahovičs: "Hāzneram izšķirošajās situācijās bija zaļā gaisma"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gatis Jahovičs: "Hāzneram izšķirošajās situācijās bija zaļā gaisma"
Gatis Jahovičs, Līga Kļaviņa un VEF skola: LJBL čempioni U19 vecuma grupā
Foto: Romualds Vambuts

"Emocijas un cīņas spars ir spēles sastāvdaļa. Neviens negribēja atdot nevienu laukuma centimetru, tādēļ radās asumi," izcīnot pirmo vietu VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) U19 čempionātā, teica VEF skolas galvenais treneris Gatis Jahovičs.

Trīskārtējais Latvijas čempions 2015. gada rudenī noslēdza spēlētāja karjeru un kļuva par VEF skolas direktoru. Pārmaiņas lielajā komandā lika Jahovičam uzņemties papildus pienākumus, ar kuriem viņš sekmīgi tika galā, 8. maijā aizvedot savus puišus līdz LJBL zelta medaļām.

Kāda bija Tava pirmā trenera pieredze?
Sākumā puiši iepazina mani kā VEF skolas direktoru, kāds esmu joprojām.Situācija mainījās 2015. gada decembra vidū, kad Raimonds Feldmanis tika piesaistīts “VEF Rīga” treneru brigādei. Pāreja tika saskaņota ar VEF skolu. Tobrīd sapratām, ka negribam neko mainīt. Izvēlējāmies variantu, ka vadīšu U19 komandu līdz sezonas beigām. Nākamsezon noteikti nebūšu galvenais treneris.

Teici, ka galvenā trenera pienākumus uzņēmies trīs turnīros.
Eiropas līgā (EYBL) sanāca viens regulārās sezonas posms. Bija vairākas spēles LBL otrajā divīzijā un jaunatnes līgas fināli. Manuprāt, spējām labi sagatavot 1997. gadā dzimušos spēlētājus. Šobrīd jau pulcējam jaunu sastāvu, jo daudzi spēlētāji šogad pabeigs VEF skolu. Mērķis – piesaistīt labus jauniešus un sagatavot viņus profesionālajam sportam.

Kā finālu ietekmēja vairākas nesportiskās piezīmes?
Emocijas un cīņas spars ir spēles sastāvdaļa. Neviens negribēja atdot nevienu laukuma centimetru, tādēļ radās asumi.

Sanāca tā, ka uzvaras grozu guva kapteinis Eduards Hāzners.
Eduards ir viens no komandas līderiem un, vienlaikus, viens no labākajiem metējiem. Izšķirošajās situācijās viņam ir zaļā gaisma un Eduards to zina. Viņš to izmantoja, aukstasinīgi iemetot svarīgu metienu. Neteiktu, ka Hāznera trāpījums atnesa mums uzvaru, jo pēdējās minūtēs labi nospēlēja visa komanda. Izcīnījām atlēkušās bumbas un nostrādājām aizsardzībā. Paši iemest nevarējām, taču nedevām iespējas arī pretiniekiem.

DSN spēlētāji, neskatoties uz mazākiem augumiem, izcīnīja daudz atlēkušo bumbu uzbrukumā.
Uz to norādīju spēlētājiem gandrīz pēc katras spēles. Tā bija problēma ne tikai spēlēs pret Juglu un DSN. Tas izpaudās vairāku mēnešu garumā un norāda, ka mums pie tā jāstrādā nākotnē.

Kārlis Šiliņš un Zigmārs Raimo dosies studēt ASV augstskolās.
Nevarētu teikt, ka mēs gatavojam spēlētājus Amerikai. Mēs veidojam labus basketbolistus, no kuriem daži izvēlējušies spēlēt NCAA. Protams, mēs viņiem to neliedzam. Vienošanos ar augstskolām pagaidām parakstījuši divi spēlētāji, vairāki meklē. Labu koledžu atrast nav viegli, jo Amerikā to ir daudz un pastāv liela iespēja kļūdīties izvēlē.

Kas gaida puišus, kuri vasarā spēlēs Latvijas jaunatnes izlasēs?
VEF skolas darbs turpināsies gan maijā, gan visu sezonu. Mūsu darbs ir sagatavot jauniešus gan izlasēm, gan nākamajai sezonai.

     [+] [-]

, 2016-05-14 14:02, pirms 8 gadiem
Nu, cik daudz no šitās pirms pāris gadiem izdaudzinātās VEF skolas kādreiz spēlēs vefā? Atkal vējā izmesta nauda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja