Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Turība" sāk pusfināla sēriju ar uzvaru pār "Jelgavu/BJSS"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Turība" sāk pusfināla sēriju ar uzvaru pār "Jelgavu/BJSS"
"Turība" līksmo
Foto: basket.lv

Šovakar Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) sākās otra pusfinālsērija starp "Turības" un "Jelgavas/BJSS" basketbolistiem. "Turība", turpinot regulārās sezonas tradīcijas, uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 83:77. Sērija ilgs līdz divām uzvarām.

Abas komandas šosezon tikušās divas reizes, rezultatīvās cīņās izcīnot pa uzvarai savā laukumā. "Jelgava/BJSS" bija pārāka ar rezultātu 99:91, bet "Turība" ar 100:98. Šajā pusfināla sērijā, kas ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām, favorītu grūti nosaukt, bet ceturtdaļfinālā grūtāk klājās jelgavniekiem, kuri aizvadīja trīs spēles pret "Līvāniem".

Spēli ar 10:2 izrāvienu sāka "Turība", kamēr viesiem ar punktu gūšanu nevedās. Rezultāta starpība pieauga līdz 15 punktiem, rīdziniekiem jūtoties ļoti komfortabli (21:6). Jelgavas komandai situācija neuzlabojās arī atlikušajās minūtēs, "Turībai" uzvarot ceturtdaļu ar rezultātu 27:11. Otrās ceturtdaļas ievadā rezultāta starpība sasniedza augstāko punktu (29:11), bet tad ar trīs punktu gājienu atzīmējās Andris Justovičs. Vēlāk Gatis Justovičs realizēja tālmetienu, bet divus trejačus trāpīja Kalvis Krūmiņš, rezultāta starpībai sadilstot līdz sešiem punktiem (23:29). Krūmiņš un Justovičs turpināja uguņot no tālās distances, jelgavniekiem nonākot viena precīza tālmetiena attālumā. Panākt izlīdzinājumu viesi tomēr nespēja, "Turībai" saglabājot vadību pēc 20 spēlētām minūtēm - 45:39.

Otrajā puslaikā komandas cīnījās kā līdzīga ar līdzīgu. Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē "Turība" spēja atbildēt uz katru jelgavnieku mēģinājumu izrauties, saglabājot nelielu pārsvaru. "Jelgava/BJSS" beidzot panāca izlīdzinājumu nedaudz vairāk nekā trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām (55:55), bet otrā laukuma galā Rihards Adiņš uzreiz atjaunoja trīs punktu pārsvaru mājiniekiem. Atlikušajā laikā "Turība" atjaunoja piecu punktu pārsvaru, atrodoties vadībā ar rezultātu 61:56.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs ar labu spēli aizsardzībā "Turība" palielināja pārsvaru līdz deviņiem punktiem, sperot soli pretī uzvarai. Gatis Justovičs atgrieza jelgavniekus spēlē, bet ar to bija par maz. Elvis Endzels un Rihards Adiņš nepieļāva viesu izrāvienu, tuvojoties pamatlaika izskaņai, kas bija izšķiroši. Krūmiņš ar tālmetienu sadeldēja deficītu līdz trīs punktiem, bet ātri vien tas atjaunojās septiņu punktu apmērā. Minūti līdz pamatlaika beigām rezultāts bija 79:76, jelgavniekiem saglabājot cerības, bet tas arī bija viss. Turpinājumā viesi guva tikai vienu punktu, "Turībai" sākot ceļu pretī finālam ar uzvaru - 85:77.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 24 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Rihards Adiņš, bet vismas 10 punktus guva seši spēlētāji. Jelgavas komandas labā 22 punktus guva Kalvis Krūmiņš, bet pa 14 punktiem Andrim un Gatim Justovičiem, kā arī Ronaldam Elksnim.

LBL2, pusfināls, 14. aprīlis

"Turība" - "Jelgava/BJSS" 83:77 (27:11, 18:28, 16:17, 22:21)

"Turība": Adiņš 24 (13 ab), Muižnieks 14, Ate 11, Blumbergs 11, Endzels 11, Mičulis 10, Caune 4, Dumburs, Stacēvičs, Doroškevics, Pētersons, Liberts.
"Jelgava/BJSS": K.Krūmiņš 22, A.Justovičs 14, G.Justovičs 14, Elksnis 14 (6 ab), Bērziņš 7, E.Krūmiņš 3 (12 ab), Bitītis 3, Kļaviņš, Roziņš, Satovskis, Husko, Liepiņš.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība