Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Štelmaheram nedod brīvlaišanas vēstuli

Andrejs Siliņš

Štelmaheram nedod brīvlaišanas vēstuli
Roberts Štelmahers
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) direktors Jānis Janševics portālam eSports.lv apliecināja - basketbolistam Robertam Štelmaheram Latvijas Basketbola Savienība (LBS) nav izsniegusi prasīto brīvlaišanas vēstuli, jo Rīgas ASK klubs iesniedzis ar spēlētāju joprojām spēkā esošo līgumu.

Tā kā līgums ar spēlētāju joprojām ir spēkā, basketbolistam neesot tiesību spēlēt citā klubā. "Tālāk jau klubi var risināt šo jautājumu savā starpā un vienoties atsevišķi," Janševics norādīja. Kā zināms, Štelmahers atstāja ASK pagājušajā nedēļā un devās uz Itāliju, lai pievienotos otrās līgas vicelīderei "Prima Veroli". ASK klubs par notikušo izrādīja sašutumu, sakāmies esot pārsteigti par šādu spēlētāja rīcību.

Tomēr pats Roberts norādīja, ka runājis ar kluba vadību un vienojies par aizbraukšanu: "Pirms piekrist itāļu piedāvājumam, informēju par tā esamību kluba vadību, un saņēmu atļauju doties, tāpēc man bija ļoti nepatīkams pārsteigums, atgriežoties no Itālijas, lasīt paziņojumus, ka esmu kādu piekrāpis vai izdarījis aizmuguriski. Otrdien, kad mums bija brīvdiena, bija zvans no Itālijas ar piedāvājumu nākamajā rītā būt klāt, un tajā pašā dienā sazinājos ar Māri Jučmani. Viņš pateica, ka pretenziju nav."

Pēcāk Štelmahera rīcību nosodīja arī "Arēna Rīga", kas atklāja, ka ir spēlētāja personīgais sponsors, respektīvi, tieši "Arēna Rīga" Štelmaheram maksājusi algu par spēlēšanu ASK. "Ja būtu teicis, ka man pašam jāpiezvana "Arēnai Rīga" un jāpastāta par situāciju, man nebūtu nekādu problēmu to izdarīt, bet, ja reiz man pateica, ka viss kārtībā, tad ar to arī rēķinājos! Tikai tāpēc vispār arī braucu uz šo pārbaudi - pat katru cenu man tas nav vajadzīgs, un, ja Jučmanis būtu pateicis, ka varētu būt pretenzijas vai aizķeršanās, tad kārotu lietas pavisam citādāk - būtu aprunājušies, risinājuši un varbūt tad es nekur nebrauktu."

No pieredzējušā spēlētāja jūtams sarūgtinājums par situāciju: "It kā līdzšinējā karjerā biju pieradis, ka kluba ģenerālmenedžeris šādus lēmumus pieņem, bet šajā gadījumā izskatās ir citādāk. Itālijā izgāju medicīnisko pārbaudi, parakstīju līgumu, nākamajā dienā atgriezos, un izrādās, ka tagad klubs un "Arēna" ir sašutuši... Protams, es saku paldies par to, ka ASK man bija pretīmnākošs, bet šajā situācijā, kad paši man ļāva aizbraukt, bāzt to acīs un sagriezt citādākā gaismā..."

"Arēna Rīga" basketbolistam pārskaitījusi visu šajā sezonā paredzēto algu, tai skaitā avansā par diviem nākamajiem mēnešiem. Štelmahers apgalvo, ka ir gatavs atdot naudu par nenospēlēto laiku, taču viss nav tik vienkārši: "Nauda man patiešām ir pārskaitīta - kādu pusotru nedēļu pirms šā visa. Līdz tam spēlēju tikai uz solījumiem, ka viss būs - bez atalgojuma, bez līguma. Sākumā saruna vispār bija tāda, ka palīdzu klubam līdz brīdim, kamēr atradīšu citu vienošanos. Vairākas reizes lūdzu klubam, vai varam noslēgt līgumu, lai varu pārtraukt interesēties par citiem variantiem un mierīgi pabeigt šo sezonu ASK. Tas mums nekādi nesanāca. Protams, tagad esmu ar mieru pārskaitīt atpakaļ naudu par atlikušajiem diviem mēnešiem, taču viņi tā nav ar mieru - prasa atpakaļ visu summu arī par laiku, ko nospēlēju. Grūti pateikt, ar ko tagad viss beigsies."

1 2 3 103 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ZAKIJS

 +18 [+] [-]

, 2009-04-14 18:03, pirms 15 gadiem
ASK pid*rasu klubinsh

 +36 [+] [-]

, 2009-04-14 18:05, pirms 15 gadiem
Klubs nav tiesīgs aprasīt naudu par jau nospēlēto! Ekonomiskais spiediens uz klubu nav nekāds attaisnojums cilvēcības zudumam. Mēs par tevi, Robert!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-14 18:10, pirms 15 gadiem
nu es tacu teicu ka vinam, ir ligums ar ASK visi te minusus lika
ta ka vinam ir parakstits ligums vins nekur nevar doties prom un saprast var ari ASK jo tomer alga bija samaksata.

 +43 [+] [-]

, 2009-04-14 18:11, pirms 15 gadiem
Kkā dīvaini - tad nav līgums, tagad atkal ir līgums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2009-04-14 18:13, pirms 15 gadiem
Te tiešām nevar saprast kam ticēt jo nu ir parādijies arī līgums, lai gan Štelmahers teica ka nav neko noslēdzis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2009-04-14 18:14, pirms 15 gadiem
LuissH1 rakstīja: Sen jau esmu sapratis ka VV veidotās organizācijas smird. Princips: Ja nav mums, lai nav nevienam. Atradušies Latviešu basketbola atbalstītāji, vēmiens nāk
Kāds tur sakars ar VV, āzi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-04-14 18:14, pirms 15 gadiem
grosmamma rakstīja: Klubs nav tiesīgs aprasīt naudu par jau nospēlēto! Ekonomiskais spiediens uz klubu nav nekāds attaisnojums cilvēcības zudumam. Mēs par tevi, Robert!
Pilniigi piekriitu.Vienkaarshi chakaree cilveeku!Ko shaadu nebiju gaidiijis no ASK!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-14 18:15, pirms 15 gadiem
ask sanjemaas tach
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2009-04-14 18:17, pirms 15 gadiem
ask atkal lohojas!mīnuss kārtējais!

  +3 [+] [-]

, 2009-04-14 18:18, pirms 15 gadiem
pat futbola tada bezsakara nav ka speletajs pats no savas gribas peksni sezonas beigas aizbrauc un vel ar ligumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-04-14 18:20, pirms 15 gadiem
ko ta vin''s gaidīja, ka viņu ar ziediem un asarām pavadīs?

  +2 [+] [-]

, 2009-04-14 18:21, pirms 15 gadiem
kruklis rakstīja: Te nu mēs esam nonākuši,kāda var būt runa par brīvlaišanas vēstuli,ja ir samaksāta nauda līdz sezonas beigām....lai fraņči izpērk!
Tu nekļūdies? Man liekas, ka itāļi nevis franči. Vispār no cilvēciskā viedokļa būtu labi, ja samaksātu tikai par mēnešiem, kuros viņš ASK napārstāv, savukārt, ja līgumā ir atrunāts par līguma laužšanu un sodu, tad iespējams, ka ir arī jāatmaksā vai nu visa summa vai noteiktu soda summu. Kā sastādīts līgums. Vispār jau Roberts nav mazais bērns un zina uz ko iet. un mēs te varam spriest kā gribam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-14 18:22, pirms 15 gadiem
spokss rakstīja: Tu nekļūdies? Man liekas, ka itāļi nevis franči. Vispār no cilvēciskā viedokļa būtu labi, ja samaksātu tikai par mēnešiem, kuros viņš ASK napārstāv, savukārt, ja līgumā ir atrunāts par līguma laužšanu un sodu, tad iespējams, ka ir arī jāatmaksā vai nu visa summa vai noteiktu soda summu. Kā sastādīts līgums.
protams, ka itāļi

 +11 [+] [-]

, 2009-04-14 18:23, pirms 15 gadiem
Sviests kaut kads no abām pusēm. Gan no Štelmja, gan no ASK. Saprast neko nevar.
Un vispar Štelmis teica, ka nekads līgums ar viņu nav slēgts, ka samaksāts tā apt līdz sez beigām, vienojušie. Tagad klubs iesniedzis spēkā esošu līgumu. Kā to saprast?
Karoč sviest un lai abas puses risina.

     [+] [-]

, 2009-04-14 18:25, pirms 15 gadiem
Paklau... Ja kāda jēga ir vienkārsi pamest klubu tados aptstaklos vai tad ir japelna 1000 ls es doomaju shajos aptstaklos ar 70- un viarak latiem pietiek es atbalstu ASK nevis ka daudzi citiv vai ekonimijas situaija ask riga pazuda un jaeit uz citu klubu atpblastit!!

  +3 [+] [-]

, 2009-04-14 18:25, pirms 15 gadiem
ASK vajadzetu atlaist vinu lai tak brauc ja grib nav ko vinu te turet.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-14 18:27, pirms 15 gadiem
ekonomiskā krīze atspoguļojas arī sportā. domāju ka te runa ir tikai un vienīgi par naudu abās pusēs. Štelmaheram nemaksāja ilgu laiku un gribēja spēlēt stabīlā klubā, kur var saņemt regulāri naudu. Turpretī ASK naudu dabūja caur sponsoriem, un tagad sponsori droši vien skalo smadzenes ASK, un ASK tagad cenšas dabūt maksimāli daudz atpakaļ no Štelmahera, jo pretējā gadījumā dabūs vēl paši no savām kabatām atdot naudu sponsoriem.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-14 18:29, pirms 15 gadiem
2 p spēlē, 2 pārķertas bumbas, 1 izcīnīta atlēkušā bumba- ideāls rādītājs

  -1 [+] [-]

, 2009-04-14 18:33, pirms 15 gadiem
alisesanta rakstīja: Paklau... Ja kāda jēga ir vienkārsi pamest klubu tados aptstaklos vai tad ir japelna 1000 ls es doomaju shajos aptstaklos ar 70- un viarak latiem pietiek es atbalstu ASK nevis ka daudzi citiv vai ekonimijas situaija ask riga pazuda un jaeit uz citu klubu atpblastit!!
Ja Tev hipotēka, vai citas saistības karātos kaklā, Tu tā nerunātu. Cilvēki tomēr ņem kredītus, domājot ilgtermiņā. Nezinu kā ir konkrēti Štelmim.
1 2 3 103 komentāri