Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Basketbola tiesneši pagājušajā mēnesī pieņēmuši divus nepareizus lēmumus

Basketbola tiesneši pagājušajā mēnesī pieņēmuši divus nepareizus lēmumus
Basketbola tiesneši. Foto: Ģirts Gertsons/f64

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi jaunāko strīdīgo tiesnešu epizožu skaidrojumu. No piecām publikai nodotajām interesantākajām epizodēm secināts, ka trijās soģi darbojušies pareizi, bet divās pieņēmuši nepareizus lēmumus.

Latvijas Universitāte - TalTech

Pagājušās nedēļas nogales spēlē izšķirošajā brīdī tiesneši fiksēja parasto piezīmi pret Linardu Jaunzemu. Tiesnešu komisija secinājusi, ka lēmums nepiešķirt nesportisko piezīmi ir pareizs, jo pretinieku aizsargs centies izsist bumbu, nelietojot pārmērīgu spēku, lai pārkāpumu traktētu kā nesportisku.

Jūrmala Betsafe - Liepāja

Vēl janvārī notikušajā mačā jūrmalnieku spēlētājs Lauris Blaus saņēma uzbrukuma piezīmi, kad zem groza atgrūda pretinieku ar elkoni. Tiesneši fiksēja uzbrukuma piezīmi atcēla gūto grozu. Tagad Tiesnešu komisija secina, ka lēmums bijis pareizs, jo uzbrucējs, atgrūžot aizsargu, ieguvis priekšrocību.

Liepāja - Ogre

Pagājušajā nedēļas nogalē "Ogres" spēlētājs Viktors Iļjins izpildīja metienu no groza apakšas, bet to bloķēja Teilors Besiks. Tiesnešu komisija secinājusi, ka bijis nepareizs tiesnešu lēmums - divus punktus bija jāskaita, jo bumba bija virs stīpas līmeņa un atsitusies pret vairogu, tāpēc to vairs nebija atļauts bloķēt.

Ventspils - Ogre

Februāra sākumā notikušajā mačā Rihards Lomažs izpildīja metienu no stūra un tika nogāzts. Tiesnešu komisija atzinusi, ka bijis nepareizs tiesnešu lēmums, vajadzēja fiksēt sodu metienā, jo, aizsargs, uzbrucēja piezemēšanās brīdī, atradies viņa cilindrā. Metiena izpildītājam ir atļauts piezemēties jebkurā vietā uz laukuma, kura nav aizņemta tā izpildīšanas brīdī.

Citā epizodē šajā pat spēlē, neesot cīņā par bumbu, tiesneši fiksēja pārkāpumu "Ogres" spēlētājam Rinaldam Sirsniņam un ieskaitīja trīs gūtos punktus. Tiesneši atzinuši, ka lēmums bijis pareizs - Sirsniņa pārkāpuma brīdi Ērons Džonsons bija uzsācis metiena fāzi, tāpēc gūtais grozs jāskaita un auta iemetiens pienākas Ventspils komandai.


Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.