Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Saldus" ar uzvaru viesos turpina bojāt "Valmieras" sezonu

Rolands Eliņš

"Saldus" ar uzvaru viesos turpina bojāt "Valmieras" sezonu
Guntis Endzels, "Saldus" galvenais treneris
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas Basketbola līgā "Valmiera" šodien uzņēma turnīra pastarīti "Saldus" vienību, taču, lielāko mača daļu atrodoties iedzinējos, neprata to pārspēt un cieta zaudējumu 64:70. Tas "Valmierai" ir jau 17. zaudējums šīs sezonas 27 LBL spēlēs.

"Valmiera" bija nonākusi situācijā, kad katrā nākamajā spēlē nepieciešama uzvara, citādi var zust pat teorētiskas cerības iekļūt pirmajā sešiniekā. Savukārt "Saldus" šādas cerības bija zaudējusi jau krietnu laiciņu iepriekš un šobrīd cīnās ar "Latvijas Universitāti" par izvairīšanos no pēdējās vietas.

Pirmajā puslaikā "Valmieras" līdzjutēji nevarēja būt visai apmierināti, jo tas tika zaudēts ar 37:40. Rezultatīvi spēlēja Džastins Hērts, taču mājinieki ļoti neprecīzi uzbruka grozam. "Saldus" rindās savukārt izcēlās Freimanis un Šteinbergs.

Trešajā ceturtdaļā turpinājās visai ātra spēle ar daudziem metieniem, kurā "Saldus" turpināja atrasties vadībā, taču traumu guva Roberts Freimanis. Viņš gan vēlāk atgriezās laukumā, bet spēles garšu tikmēr bija atradis Dāvis Rozītis, kurš guva vairākus punktus pēc kārtas. "Saldus" tik un tā palika vadībā, jo pēdējās minūtēs abas komandas groza uzbruka ļoti nesekmīgi. Divus praktiski identiskus metienus atlēcienā pēc kārtas garām aizmeta Māris Ziediņš, un "Valmieru" sodīja "Saldus" leģionārs Hesels ar diviem punktiem un sodu.

Soda metienu gan viņš aizmeta garām, taču "Saldus" pāris nākamajos uzbrukumos kārtīgi pacīnījas zem groziem un tika pie atlēkušajām bumbām. Cerību stariņu pretiniekiem pavēra Freimanis, kurš 17 sekundes pirms pamatlaika beigām trāpīja tikai vienu sodu no diviem, taču Hērts, kuram bija iespēja pievilkt līdz mīnus viens, kļūdījās tālmetienā. Freimanis nākamos divus soda metienus iemeta, un "Valmieras" skatītāji zāli pameta jau pirms finālsvilpes, kamēr "Saldus" svinēja uzvaru ar 70:64.

"Saldum" šī ir piektā uzvara sezonā, kas gan vēl neļauj izkāpt no pēdējās vietas, taču pamatīgi sarežģī "Valmieras" dzīvi. Lai panāktu "Baronu/LDz", tai nu nepieciešams uzvarēt visās četrās atlikušajās spēlēs un jācer, ka "Barons" pie uzvarām netiks. Tad abām komandām būtu pa 14 uzvarām, bet savstarpējās spēlēs šāda varianta piepildīšanās gadījumā priekšrocība būtu "Valmierai". Uz sesto vietu gan vēl pretendē arī "Jelgava".

"Valmiera"-"Saldus" 64:70 (21:19, 16:21, 17:18, 10:12)
Valmiera: Rozītis 18 (10 atl.b.), Hērts 16, Dārgais 9, Čižausks 8, Dovers 6, Ziediņš 5, Vīņauds 2
Saldus: Freimanis 14 (9 atl.b.), Medlins 12, Hesels 11, Šteinbergs 11, Endzels 11, Līcītis 4, Pīternieks 3, Nārķis 2, Kulačkovs 2

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-03-14 20:17, pirms 9 gadiem
Sabojāts ir viss iespējamais

  -4 [+] [-]

, 2015-03-14 20:20, pirms 9 gadiem
Kā futbolisti teiktu pirms sezonas - "Tīra Spēle"!
Vai tiešām kāds vēl tic godīgai spēlei Latvijas basketbola un futbola čempionātos?

 +11 [+] [-]

, 2015-03-14 20:21, pirms 9 gadiem
tādu kaunu Valmiera vēl nakad nav piedzīvojusi.Gan šī spēle, gan sezonas garumā.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-14 20:23, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Viss jau ir sabojāts - nav vairs ko bojāt
Un tas, ka nelaida laukumā Doveru laikam parāda, ka Valmiera sapratusi savu likteni
re kur Tava cērme šovakar
atkal toto?

  +4 [+] [-]

, 2015-03-14 20:27, pirms 9 gadiem
bundža rakstīja: tādu kaunu Valmiera vēl nakad nav piedzīvojusi.Gan šī spēle, gan sezonas garumā.
būs vēl lielāks, vēl 4ras spēles!
Aiziet Saldus

  +3 [+] [-]

, 2015-03-14 20:28, pirms 9 gadiem
Varbūt tagad visi sponsori un atbalstītāji vienosies vienai kopējai dziesmai un pateiks Mārtiņam Bērziņam Paldies par padarīto un nepadarīto darbu!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-03-14 20:52, pirms 9 gadiem
Kāds bija koeficients uz šo spēli?

     [+] [-]

, 2015-03-14 21:17, pirms 9 gadiem
kad sis murgs beigsies///

  +3 [+] [-]

, 2015-03-14 21:17, pirms 9 gadiem
Apsveicu saldu ar uzvaru! Pelnīta uzvara!
Par Valmieru - Melderim apmaksātu vienvirziena ceļojumu uz Lapzemi, rumpelrūķis!!!

  +1 [+] [-]

, 2015-03-14 21:47, pirms 9 gadiem
Labi, ka Valmierai ir Rozītis un Hurts, citādi būtu pavisam d***ā.. Valmierai šajā spēle vnk krimināli slikti metienu %, bumbas vislaik leca laukā no groza.

  +4 [+] [-]

, 2015-03-14 21:53, pirms 9 gadiem
visu laiku sliktākā BK Valmieras komanda!

  +4 [+] [-]

, 2015-03-14 22:13, pirms 9 gadiem
Visu laiku sliktakais BK VALMIERA treeneris =Melderis !
Vaaacies !!!Lai nakamsezon no tevis ne smakas nebuutu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-14 22:36, pirms 9 gadiem
Patik kaa D .Roziitis spele,cerams,ka panjems izlasee uz paarbaudi vismaz.Buutu interesanti kaa vins izskatiitos tur.domaaaju izlases krekls labi piestaavetu

  +1 [+] [-]

, 2015-03-14 23:00, pirms 9 gadiem
Bet kur prom ir iljins un skele???

  +2 [+] [-]

, 2015-03-15 01:18, pirms 9 gadiem
Sapņos par V.Krūmiņa bronzas Valmieras puikām.
Nu kā var sačakarēt tādu komandu??? Ejot uz spēlēm bija sajūta, nu tie ir mūsējie... tagad jau vairs pat uz spēlēm neeju, viss kaut kāds svešs, neticu, ka mums nav talantīgu spēlētāju pašu mājās.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-15 03:30, pirms 9 gadiem
espozito79 rakstīja: Bet kur prom ir iljins un skele???
Nekur nav prom, abi speleja. Eliņš vnk nav ierakstijis, ta pat ka Buiķi Saldum.

  +4 [+] [-]

, 2015-03-15 07:44, pirms 9 gadiem
Kaa viens parsteidziigi stulbs leemums ,pagaajushajaa sezonaa ir nogremdeejis Valmieru...
JordanSS raksta izlases speeleetaajs Skele,Skelem peec Valmieras liidz izlasei ,kaa liidz meenesim,buutu chalis speeleejis Jurmalaa ,tad kaut kas varbuut buutu sanaacis ,bet noseedeeja uz solinja Valmieraa...

  +1 [+] [-]

, 2015-03-15 10:37, pirms 9 gadiem
Cik viegli nemākulīgs treneris var sabojāt, kādreiz tīri simpātisku komandu.

  +4 [+] [-]

, 2015-03-15 13:31, pirms 9 gadiem
Virsraksts nav isti korekts, konkreti vakar tika sabojats tikai skaisti pavasarigs sestdienas vakars tiem Valmieras basketbola draugiem, kuri joprojam iet uz speli ar ceribam, ka beidzot bus beidzies tas komandas degradacijas process, kurs faktiski sakas jau pernas sezonas izskana, kad pec izcinitas TRESAS vietas LBL regularaja cempionata BK Valmierai vadibai aizbrauca jumts un tika pienemts absoluti nepamatots lemums atlaist toreizejo komandas galveno treneri Vari Kruminu. Tas, ka vini abi ar Gati Melderi kopa stradat nevar, laikam bija skaidrs jau ieprieks, un sim attiecibam, manuprat, ir visai sena vesture. Rezultata Valmiera piedzivoja fiasko jau pern play off, tacu secinajumi netika izdariti, un sosezon komanda jau tika pasniegta komplekta ar galveno treneri Gati Melderi... Un te nu mes redzam vina darba auglus! Neko lielu nevar parmest par BBL, tomer 9 uzvaras 12 speles ir OK, kaut ari tikam tiesi tikpat talu, cik pern - palikam kopeja masa... Toties LBL sosezon Valmierai ir SLIKTAKA sezona kops tiem laikiem, kad tika uzbuveta puslidz profesionala kluba sistema. Soory, varbut vajadzeja piepirkt vel pariti NBA veteranu klubam klat, tacu saubos, vai ari ar tadu sastavu Melderis butu ko iespejis. Ir tads labs teiciens no radio SWH par cilvekiem, kuriem nesanak. Un sis ir tas gadijums, tiesa, komplekta ar tadam ambicijam, kuras aptumso pratu un liedz cilvekam godigi atzities, ka vins sim amatam neder... Ne visi treneri var but par galvenajiem treneriem, vienkarsi viniem tas nav lemts. Tai pat laika vini var labi stradat ar jaunatni, varbut pat sakarigi savu pieredzi nodot individualos treninos ar speletajiem. Tacu galvena trenera amats viniem ir TABU, lai cik labos comos butu ar kluba vadibu utt. Es loti ceru, ka BK Valmiera, pavisam neslikta komanda un itin labiem speletajiem, JAUNO SEZONU SAKS AR JAUNU GALVENO TRENERI, jo divas sezonas tadu kaunu piedzivot pec kartas Valmieras basketbola fani nav pelnijusi!

  +1 [+] [-]

, 2015-03-15 17:31, pirms 9 gadiem
Vai tik jau nebija sezona, kur Melderis bija galvenais un tika atstādināts, kas bija tajā sezonā un kāpēc tik atstādināts, varbūt Tu atceries? Vai tik tur ar nebija milzīgas zaudējuma sērijas?

Tad sanāk ka tika izgāztas pagājušās sezonas beigas ar Melderi priekšgalā Un tad šī sezona? Jau 3 pilnīgi fiasko.
Jautājums kāpēc par lieliem pašvaldības līdzekļiem tiek sponsorēta viena trenera karjera?
wolmar rakstīja: Virsraksts nav isti korekts, konkreti vakar tika sabojats tikai skaisti pavasarigs sestdienas vakars tiem Valmieras basketbola draugiem, kuri joprojam iet uz speli ar ceribam, ka beidzot bus beidzies tas komandas degradacijas process, kurs faktiski sakas jau pernas sezonas izskana, kad pec izcinitas TRESAS vietas LBL regularaja cempionata BK Valmierai vadibai aizbrauca jumts un tika pienemts absoluti nepamatots lemums atlaist toreizejo komandas galveno treneri Vari Kruminu. Tas, ka vini abi ar Gati Melderi kopa stradat nevar, laikam bija skaidrs jau ieprieks, un sim attiecibam, manuprat, ir visai sena vesture. Rezultata Valmiera piedzivoja fiasko jau pern play off, tacu secinajumi netika izdariti, un sosezon komanda jau tika pasniegta komplekta ar galveno treneri Gati Melderi... Un te nu mes redzam vina darba auglus! Neko lielu nevar parmest par BBL, tomer 9 uzvaras 12 speles ir OK, kaut ari tikam tiesi tikpat talu, cik pern - palikam kopeja masa... Toties LBL sosezon Valmierai ir SLIKTAKA sezona kops tiem laikiem, kad tika uzbuveta puslidz profesionala kluba sistema. Soory, varbut vajadzeja piepirkt vel pariti NBA veteranu klubam klat, tacu saubos, vai ari ar tadu sastavu Melderis butu ko iespejis. Ir tads labs teiciens no radio SWH par cilvekiem, kuriem nesanak. Un sis ir tas gadijums, tiesa, komplekta ar tadam ambicijam, kuras aptumso pratu un liedz cilvekam godigi atzities, ka vins sim amatam neder... Ne visi treneri var but par galvenajiem treneriem, vienkarsi viniem tas nav lemts. Tai pat laika vini var labi stradat ar jaunatni, varbut pat sakarigi savu pieredzi nodot individualos treninos ar speletajiem. Tacu galvena trenera amats viniem ir TABU, lai cik labos comos butu ar kluba vadibu utt. Es loti ceru, ka BK Valmiera, pavisam neslikta komanda un itin labiem speletajiem, JAUNO SEZONU SAKS AR JAUNU GALVENO TRENERI, jo divas sezonas tadu kaunu piedzivot pec kartas Valmieras basketbola fani nav pelnijusi!

     [+] [-]

, 2015-03-15 21:49, pirms 9 gadiem
Patiesībā nelaime tā pati vecā.Trūka stabilitātes,par ko ari Krūmiņš pagajušā sezonā droši vien sagāja ragos ar komandas vadību.Kas tā par tendenci,sezonas vidū mainīt pus komandu un cerēt uz panākumiem.Individuāli daudzi ir labi,bet basketbols ir komandas spele.Un drudžaina spēlētaju pirkšana kad viss čempionāts iet pilnā sparā ir muļķīga.Šie paši puiši 80% lai paliek uz nākošo sezonu.Riktīgi ar viņiem strādāt,treniņnometnēs ,saspēlet kā komandu,tad arī Melderis varēs.Ja tāda ļurkāšanās uz rezultātu TŪLĪT Bērzinam un CO ir paredzēta arī turpmāk,tad var nākt nez cik labs treneris,situācija labāka nekļūs.Trenerim ir jābūt tam ,kas saka gala vārdu,par komandas stratēģiju ,spēlētājiem un speli kā tādu.Ja no malas nepārtraukti tiek čakarēts treneru darbs,tad varbūt būtu laiks pašiem menedžeriem uzņemties trenera pienākumus ,jo viņi vismaz Valmierā, allaz ir labāk zinājuši ko un kā vajag darīt treneriem...

     [+] [-]

, 2015-03-16 16:01, pirms 9 gadiem
Nez kāpēc Rudmiezis Valmierā sēdēja uz soliņa, kamēr aizgāja uz Baronu?! Baronā čalis tiek spēlēt un arī labi sanāk viņam!