Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala/Fēnikss” dramatiska uzvara savā laukumā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Jūrmala/Fēnikss” dramatiska uzvara savā laukumā
BK "Jēkabpils" pret "Jūrmala/Fēnikss
Foto: BKJekabpils.lv

"Aldaris" LBL čempionātā pie dramatiska panākuma savā laukumā tika "Jūrmala/Fenikss" basketbolisti, kuriem pēdējās sekundēs bija pa spēkam nosargāt minimālu pārsvaru pret BK "Jēkabpils" un uzvarēt 78:77. Jūrmalniekiem tas bija 17. panākums, bet jēkabpiliešiem 12. zaudējums.

Mājinieki spēli sāka ar izrāvienu 6:1, bet pēc tam arī bija vadībā 9:3, liekot viesiem ātri vien pieprasīt minūtes pārtraukumu. Liela labuma no tā gan nebija, jo "Jūrmala/Fēnikss” jau pirmajā ceturtdaļā tika desmit punktu attālumā 15:5. Acīmredzot Jēkabpils basketbolistiem bija nepieciešams laiks, lai iekustinātu kājas, jo gan ceturtdaļas, gan visa puslaika turpinājumā šādās bedrēs viesi vairs neiekrita.

Vispirms viesi, pateicoties Pāvela Veselova un Rinalda Sirsniņa precizitātei, savus mīnusus samazināja uz pusi, bet ceturtdaļas beigās varēja arī panākt izlīdzinājumu. Taču tā vietā Dovids Rediks kļūdījās piespēlē, bet Jāņa Dilevkas metiens no centra nebija precīzs – 18:16 jūrmalniekiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā jēkabpilieši tomēr panāca neizšķirtu, kad Rinalds Sirsniņš bija precīzs no tālās distances 21:21. Nākamās pāris minūtes viesiem bija vēl labākas – Burvels ar diviem soda metieniem pirmo reizi Edmunda Valeiko padotos izvirzīja vadībā, bet Artūrs Dušelis ar tālmetienu panāca jau 28:24. Te nu Arnim Vecvagaram vajadzēja sasaukt minūtes apspriedi. Pēc tām Andrejs Šeļakovs lūšu izrāvienu palielināja jau līdz 9:0 (30:24), bet tad augšā cēlās arī fēniksi.

Piebremzējuši viesu uzbrukumu un sakārtojuši savējo, laukuma saimnieki sāka deldēt mīnusus, bet puslaika beigās pat uz brīdi pārņēma vadību. Plusos bija iespējams arī noslēgt mača pirmo daļu, taču šoreiz kļūdījās Dāvis Čoders, ātrajā uzbrukumā lepnā vientulībā aizskrēja Šeļakovs un trieca no augšas – 42:40 jau lūšiem.

Otrais puslaiks sākās ar tālmetienu kanonādi – komandas pa abām nepilnās piecās minūtēs iemeta piecus trīnīšus, no kuriem trīs bija "Jūrmala/Fēnikss” spēlētājiem (divi Pinetem). Mājinieki izvirzījās vadībā 52:50, bet viesi pēc minūtes apspriedes ielādēja vēl divus tālmetienus, un apspriesties tagad devās mājinieki. Jūrmalniekiem atkal izdevās pārņemt vadību, un, protams, tas tika panākts no tālās distances, kad Edgars Jeromanovs brīvu tālmetienu izkārtoja Dilevkam. Ceturdaļas izskaņā ar soda metieniem viņš panāca savai komandai jau +5, tomēr Dušelis paguva sarūpēt savai komandai vēl divus punktus, pietauvojot to līdz viena metiena tiesai – 64:61.

Azartisks basketbols turpinājās arī pēdējā ceturtdaļā, tiesa ātrums ne vienmēr gāja roku rokā ar kvalitāti. Komandas centās ātri uzsākt uzbrukumus, nekautrējās arī ātri izmest, bet veiksmīgāki tādā spēlē bija mājinieki. Ceturtdaļas vidū ar trim soda metieniem Mārtiņš Laksa panāca jau 74:66, tomēr viesi vēl nebija atmetuši cerības lauzt mača gaitu. Ātri samazinājuši punktu deficītu uz pusi, jēkabpilieši tika arī pie iespējas tikt viena metiena attālumā, taču divas reizes groza apakšā bumbu zaudēja Teilors. Ar agresīvu aizsardzību šīs kļūda izdevās labot, bet pusotru minūti līdz pamatlaika beigām pēc sarežģīta Veselova metiena komandas šķīra vien divi punkti – 76:74.

Jūrmalnieku uzbrukums pēc pašu minūtes pārtraukuma iznāks krāšņs – Pinete pēc caurgājiena nebija precīzs, bet Ervīns Jonāts pielaboja neprecīzo metienu ar triecienu no augšas. Viesi atbildēja ar Dovika vienu soda metienu, bet tūlīt pat Sirsniņš apzaga Pineti, pats arī meta no tālās distances, taču garām. Veiklākais zem groza gan bija Teilors, bet kuru noteikumus pārkāpa Jonāts. Amerikānis bija precīzs abos soda metienos – 78:77 jūrmalnieku labā. Pēc mājinieku uzbrukuma rezultāts nemainījās, precīzs nebija arī Sirsniņa tālmetiens, bet izmisīgas grīdas cīņas beidzās ar strīdus bumbu. Pusotru sekundi līdz mača beigām auts bija jāizmet jēkabpiliešiem. Bumba tika nogādāta Sirsiņam, kuram nācās izpildīt sarežģītu trīnīti, pēc kura grozā bumba tomēr nekrita – laimīga uzvar mājiniekiem!

Aldaris LBL, 14. Marts

Jūrmala/Fēnikss – Jēkabpils 78:77 (18:16, 22:26, 24:19, 14:16)
Jūrmala/Fēnikss: Jonāts 16 (11ab), Pinete 14, Jeromanovs 11 (7rp), Dilevka 8, Laksa 7, Mednis 6 (7ab), Čoders 6, Mediss 5, Ausējs 3, Gromovs 2,
Jēkabpils: Šeļakovs 15 (6ab), Sirsniņš 14, Burvels 11 (6ab), Teilors 11, Veselovs 10 (6ab), Dušelis 10, Rediks 5, Sokolovs 1

Izmantotie resursi
Latvijas Basketbola savienība

  +2 [+] [-]

, 2015-03-14 19:11, pirms 9 gadiem
Apsveicu Jūrmalu ar likumsakarīgu un pelnītu uzvaru. Nevaru piekrist Pinetem, ka šeit bija kaut kāds veiksmes faktors. Mūsu pretinieks - Jūrmala bija mobilizējusies spēlei no pirmās un smagi strādāja līdz pēdējai minūtei, lai gūtu šo uzvaru. Šodien uzvarēja komanda, kas bija gatava cīnīties par katru bumbu un katru centimetru laukumā. Jēkabpils spēlētāji diemžēl šo maču sāka kaut kur no 5.minūtes un laiku pa laikam atļāvās no spēles izslēgties. Acīmredzot iepriekš gūtās pārliecinošās uzvaras bija radījušas iespaidu, ka kaut kas atnāks pats no sevis. Neatnāca!

  +2 [+] [-]

, 2015-03-14 19:19, pirms 9 gadiem
Malači, vajadzīga un pelnīta uzvara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-03-14 22:15, pirms 9 gadiem
Elvis Čoders? Varbūt tomēr Dāvis Čoders !