Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Saspringtā cīņā "Valmiera" pagarinājumā uzveic "Jūrmalu"

Emils Ozerinskis

Saspringtā cīņā "Valmiera" pagarinājumā uzveic "Jūrmalu"
Artūrs Bērziņš
Foto: Edgars Vaivads

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēlē 14. janvārī "Valmiera/Ordo" izbraukumā ar rezultātu 81:77 pagarinājumā tika galā ar "Jūrmala/Fēnikss", izcīnot desmito uzvaru Latvijas čempionātā. Valmieriešu panākumu ar 20 punktiem kaldināja Artūrs Bērziņš.

Starta piecinieki:

Jūrmala/Fēnikss: Jeromanovs, Elksnis, Pinete, Rozītis, Iļjins
Valmiera/Ordo: Pitss, Mičels, Laksa, Bērziņš, Blaus

Uzvarot iemetienu ātru uzbrukumu izveidoja valmierieši, bumbu grozā no augšas triecot Laksam. Jūrmalnieku rindās ar diviem precīziem metieniem no groza apakšas atbildēja Iļjins, savukārt valmieriešu saspēles vadītājs Pitss pēc nospēlētām četrām minūtēm panāca 8:4 par labu Uvja Helmaņa trenētajai komandai. Spēles turpinājumā ar precīziem metieniem aiz trīs punktu līnijas izcēlās Mičels un Bērziņš, trīs minūtes pirms pirmā ceturkšņa noslēguma palielinot valmieriešu pārsvaru līdz 14:6. Pirmās ceturtdaļas izskaņā "Jūrmala/Fēnikss" sadeldēja Latvijas čempionu pārsvaru un Saulītis ar pustālo metienu pietuvoja mājiniekus līdz 15:17, noslēdzot mača pirmās desmit minūtes.

Spēles otro ceturtdaļu ar precīzu trejaci iesāka Gūtmanis, pirmo riez kopš spēles pirmajām minūtēm izvirzot vadībā "Jūrmala/Fēnikss". Nākošajā uzbrukumā ar tālmetienu atbildēja Kārlis, gūstot savus pirmos punktus šajā sezonā. Jūrmalniekiem četrus punktus pēc kārtas guva Dušelis, atgūstot mājiniekiem vadību ar 22:20. Ceturtdaļas turpinājumā valmieriešiem rezultatīvi spēlēja Bērziņš un Pitss, bet jūrmalniekus uz priekšu veda Jeromanovs, nosargājot savai komandai pārsvaru.Divas ar pusi minūtes pirms puslaika noslēguma Iļjins panāca četru punktu pārsvaru, bet valmierieši rezultātu izlīdzināja. Pusotru minūti pirms puslaika beigām Jeromanovs un Jonāts apmainījās ar trejačiem, bet puslaiku ar diviem soda metieniem noslēdza Pinete, ļaujot Arņa Vecvagara komandai pārtraukumā doties vadībā ar 37:35.

Otrā puslaika sākumā "Valmiera/Ordo" guva piecus punktus pēc kārtas, bet Elkšņa trejacis uz brīdi izlīdzināja rezultātu, tomēr valmierieši turpināja gūt punktus katrā uzbrukumā, panākot 47:40. Četras minūtes pirms trešā ceturkšņa noslēguma jūrmalnieki sadeldēja starpību līdz viena metiena tiesai, bet ceturtdaļas izskaņā ar soda metieniem "Valmiera/Ordo" amerikāņi palielināja Latvijas čempionvienības pārsvaru līdz 53:47.

Noslēdzošās spēles daļas sākumā Elksnis un Laksa apmainījās ar precīziem trīs punktu metieniem. Jūrmalnieku uzbrukums uz četrām minūtēm apstājās, ko valmierieši izmantoja iekrājot astoņu punktu pārsvaru. Ceturtdaļas vidū Laksa raidīja grozā divus tālmetienus, kas "Valmiera/Ordo" ļāva palielināt pārsvaru līdz drošai vadībai - 64:52. Tomēr "Jūrmala/Fēnikss" nebija gatava padoties un Jeromānovs ar Dušeli izveidoja pakaļdzīšanos, gūstot astoņus punktus pēc kārtas un trīs minūtes līdz pamatlaika beigām samazinot starpību līdz 60:64. Kaufamnis ar tālmetienu palielināja Latvijas čempionu vadību, bet Elkšān un Gūtmaņa metieni saasināja cīņu par uzvaru, pietuvojot mājiniekus līdz 64:67. 20 sekundes līdz spēles beigām Gūtmanis ar soda metieniem samazināja starpību līdz minimumam. Spēles izskaņā sekoja soda metienu konkurss - Pitss realizēja vienu no diviem, bet Jeromanos ar diviem brīvmetieniem desmit sekundes pirms beigām panāca neizšķirtu 68:68. Uz to "Valmiera/Ordo" treneris Helmanis reaģēja pieprasot minūtes pārtraukumu. Pēdējo metienu mest uzticēts bija Pitsam, tomēr amerikānis metienu nerealizēja un spēles uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā.

Papildlaika sākumā Rozītis pārņēma vadību jūrmalniekiem, bet Bērziņa četri gūtie punkti panāca vadību "Valmiera/Ordo". Papildlaika vidū Jeromanovs ar trejaci izlīdzināja rezultātu 73:73. Pirms papildlaika noslēguma Laksa un Bērziņš izvirzīja "Valmieru" vadībā ar sešu punktu pārsvaru. Pēdējā minūtē jūrmalniekiem vēlreiz izlīdzināt rezultātu neizdevās un "Valmiera/Ordo" guva panākumu ar 81:77.

"Jūrmala/Fēnikss" - "Valmiera/Ordo" 77:81 (17:15, 22:18, 10:18, 21:15, 9:13)

Jūrmala/Fēnikss: Jeromanovs 26 (6 rez. pies.), Dušelis 13, Gūtmanis 10, Iļjins 9 (10 atl. bum.), Elksnis 8,Strēlieks 5, Rozītis 2, Pinete 2, Saulītis 2, Dilevka
Valmiera/Ordo: Bērziņš 20 (12 atl. bum.), Laksa 19, Pitss 18, Blaus 8, Mičels 5, Jonāts 4, Kaufmanis 4, Kārlis 3, Gabrāns

Kopvērtējums pēc spēles

#KomandaU-Z%
1Ventspils15-193.7
2VEF9-281.8
----
3Valmiera/Ordo10-758.8
4BK Jēkabpils8-753.3
5Barons kvartāls7-846.7
6Jūrmala/Fēnikss8-1044.4
----
7Liepāja/Triobet7-943.8
8Ogre/Kumho Tyre6-1037.5
8Valka/Valga3-633.3
10Latvijas Universitāte2-1511.8

     [+] [-]

, 2017-01-14 19:06, pirms 7 gadiem
Ņemot vērā kāda Valmiera ir izbraukumos, tad nemaz nebija gaidāma nekāda lielā punktu starpība, bet nu uzvara paliek uzvara.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-14 19:14, pirms 7 gadiem
Prieks par uzvaru, BET... skumji, ka komanda ja ceturto spēli pēc kārtas mēģina zaudēt maču pašā galotnē. Šoreiz jau tika līdz pagarinājumam... No plus 12 salaist pilnīgās auzās atlikušo laiku ar piezīmi trijpunktu metienā, ar kļūdām. Pie Stelmahera šitās problēmas praktiski nebija, šosezon tā Valmierai ir diezgan nopietna. Labi, ka otrajā puslaikā atvērās Laksa, citādi, kas zina... Tā kā emocijas šovakar gan tādas, gan šitādas.

     [+] [-]

, 2017-01-14 19:18, pirms 7 gadiem
Uzvara paliek uzvara, bet tas, ka atkal spēles beigās komanda apstājas ir ļoti uztraucoši. Es ļoti ceru, ka treneris Helmanis spēs atrast risinājumu šai problēmai.

     [+] [-]

, 2017-01-14 19:24, pirms 7 gadiem
Agasi rakstīja: Uzvara paliek uzvara, bet tas, ka atkal spēles beigās komanda apstājas ir ļoti uztraucoši. Es ļoti ceru, ka treneris Helmanis spēs atrast risinājumu šai problēmai.
Varbūt nevis Helmanim ir jāmeklē problēma, bet jāmeklē problēma Helmanī?

  +1 [+] [-]

, 2017-01-14 19:24, pirms 7 gadiem
Gan jau, ka Uvelis meklē risinājumu, tomēr pagaidām šī "nesaturēšana" regulāri un nepatīkami duras acīs.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-14 19:49, pirms 7 gadiem
Kaufmanis,Vairogs un mvp pēc kārtējā titula. Vafeles ar Lemberdzèniem izplūksies un atkal pavasarī Ordo rādīs īsto spēku.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-14 19:54, pirms 7 gadiem
Agasi rakstīja: Uzvara paliek uzvara, bet tas, ka atkal spēles beigās komanda apstājas ir ļoti uztraucoši. Es ļoti ceru, ka treneris Helmanis spēs atrast risinājumu šai problēmai.
Pagaidām veicas spēles beigās , bet kaut, kad veiksmes limits tiks izsmelts......
Štelmahera klubā visādas dīvainības notiek.... lai nāk tik atpakaļ .

     [+] [-]

, 2017-01-14 20:02, pirms 7 gadiem
Es arī būtu par Robja atgriešanos, vasarā jau cerēju, ka Gulbi parakstīs, ne Uveli.

     [+] [-]

, 2017-01-14 20:34, pirms 7 gadiem
Es nesaku, ka Štelmaheru vajag atpakaļ, nav ne vainas Helmanim, bet tās ceturtās ceturtdaļas ir raksturīgas par pārsvara iegūšanu, kā tas bija šodien, bet tad nāk vesela kļūdu kaskāde un pamirums aizsardzībā... Nevajag aizmirst, ka Valmiera BBL kausu izcīnīja pret diviem krietni labākiem pretiniekiem rudenī, un ar esošo sastāvu kopumā Uvelis labi punktus vācis. Kas ar Mālmani, ka pat laukumā netiek?

     [+] [-]

, 2017-01-14 20:35, pirms 7 gadiem
Visiem Štelmahera faniem jābūt reāliem, divas reizes pēc kārtas tāda veiksme neuzsmaidīs. Tas čempionu tituls ne tikai ar smagu darbu un meisterību nāca, bet arī dažādu apstākļu un faktoru mijiedarbībā. Štelmahers Valmierā bija one trick pony, tas stiķis vairs neatkārtotos. Valmierai trūkst ķīmijas komandā un atsevišķiem eksemplāriem ir spēles disciplīnas problēmas.

     [+] [-]

, 2017-01-14 20:40, pirms 7 gadiem
Par to spēles disciplīnu laikam jāpiekrīt. Noteikti jāuzteic Artūru Bērziņu, kurš rāda kapteina cienīgu piemēru pēdejos mačos pārējiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-14 20:51, pirms 7 gadiem
Nu es viss neteiktu, ka Valmieras tituls pērn bija baigā haļava. Reāli Valmieras pērnais sastāvs ši gada vefu mazgātu vienos vārtos. Tāpat kā jau pātiesībā to darīja pērn gan ar vefu, gan lemberdzēniem. vot, ja vpiliji pērn būtu šā gada sastāvs tad gan visādi tur varētu būt bijis..

     [+] [-]

, 2017-01-14 21:52, pirms 7 gadiem
Carver rakstīja: Nu es viss neteiktu, ka Valmieras tituls pērn bija baigā haļava. Reāli Valmieras pērnais sastāvs ši gada vefu mazgātu vienos vārtos. Tāpat kā jau pātiesībā to darīja pērn gan ar vefu, gan lemberdzēniem. vot, ja vpiliji pērn būtu šā gada sastāvs tad gan visādi tur varētu būt bijis..
Nu bija bija milziiga haljava...Duuzhi regljarkaa sapisaas, kaa rezultaataa savaa starpaa speeleeja finaalu pirms finaala...Ja viss notiktu kaa vajadzeeja, tad Valmiera pusfinaalaa izstaatos, vai finaalaa noteikti...Lai gan shogad Vefs protams daudz vaajaaks un pagajusaa gada Valmiera noteikti Vefu mazgaatu vienos vaartos...Bet nu shogad Vpilij reaali konkurentu ciinjaa par titulu nav...Bet nu Valmiera ljoti saruugtinaaja, ka nesagribeeja kljuut par treso smagsvaru Latvijaa, atsakoties no eirokausiem, un izveeloties speeleeties smilshukastee...Shogad it kaa treshaa vieta stabila, bet nu nevajag par kaadiem tur finaaliem sapnot tikai....