Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vai izbraukumā turpināsies "Jēkabpils" un "Valmieras" zaudējumu sērijas?

Emils Ozerinskis

Vai izbraukumā turpināsies "Jēkabpils" un "Valmieras" zaudējumu sērijas?
Jānis Kaufmanis aizsardzībā
Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 14. oktobrī tiks aizvadītas divas cīņas, kurās piedalīsies arī šosezon uzvaras vēl neguvušie jēkabpilieši un valmierieši. Pulksten 17:00 turnīra līdervienība "Ventspils" uzņems "Jēkabpili", savukārt tajā pašā laikā Igaunijā spēkiem mērosies divas Vidzemes reģiona komandas "Valka/Valga" un "Valmiera/Ordo".

17:00 Ventspils - Jēkabpils
Šonedēļ Ventspilī basketbola līdzjutēji ir lieliskā noskaņojumā. Trešdien BK "Ventspils" iesāka Čempionu līgas otro sezonu ar uzvaru pār Spānijas ACB līgas play-off komandu "Iberostar Tenerife", kas pērn kļuva par Čempionu līgas kausa ieguvēju. Tādējādi pirmo reizi šajā sezonā Roberta Štelmahera vadītā komanda apliecināja savu potenciālu, jo LBL čempionāta ievads kurzemniekiem bijis kā pastaiga parkā, visas iepriekšējās cīņas uzvarot ar vismaz 15 punktu pārsvaru. Četrām līdz šim izcīnītajām uzvarām objektīvi ventspilniekiem būtu jāpievieno arī piektais panākums pār jēkabpiliešiem. Līdz šim LBL turnīrā "Ventspils" rindās rezultatīvākais ar vidēji 15 gūtiem punktiem bijis Ingus Jakovičs, savukārt efektīvākais ventspilnieks bijis Aigars Šķēle ar 14,5 punktiem, 5,5 izcīnītām atlēkušajām bumbām un 3,3 rezultatīvām piespēlēm.

"Jēkabpils" komanda starpsezonā bija spiesta atvadīties no vairākiem komandas līderiem. Budžeta samazināšanās jūtami ietekmējusi Rūdolfa Rozīša komandas sastāva dziļumu, liekot spēlē no rezervistu soliņa iesaistīties jaunajiem basketbolistiem bez iepriekšējas LBL augstākās divīzijas pieredzes. Turnīra pirmajās divās cīņās jēkabpilieši pat nebija cīņā par uzvaru, piedzīvojot pamatīgas sakāves. Savukārt pret "Valku/Valgu" savā laukuma trīs minūtes pirms mača beigām "lūši" bija iedzinējos ar piecu punktu starpību, tomēr spēles izskaņā nācās piedzīvot kārtējo zaudējumu. Līdzšinējās trīs cīņās "Jēkabpils" sastāvā līdera lomu uzņēmies Jurijs Aleksējevs, vidēji tiekot pie 12,7 punktiem un 10,3 izcīnītām bumbām zem groza.

17:00 Valka/Valga - Valmiera/Ordo
"Valka/Valga" sezonas ievadā divās cīņās izcīnījusi vienu uzvaru. No robežpilsētas komandas labāku bilanci prasīt būtu grūti, jo pretī stājušās abas augstāk minētās spēles dalībnieces. Valcēnieši ar desmit punktu pārsvaru tikuši pie panākuma Jēkabpilī, kas ņemot vērā komandas dalību LBL regulārajā turnīrā tikai divu apļu ietvaros, katram panākumam dod dubultu vērtību. Arī Igaunijas čempionāts Kristapa Zeida vadītajai komandai sācies veiksmīgi, gūstot pārliecinošu panākumu pār Tallinas Tehniskās universitātes vienību. "Valkas/Valgas" sastāvā līdera lomu uzņēmies Roberts Freimanis, aizvadītajās divās cīņās izceļoties ar vidēji 21 gūtu punktu un 10,5 bumbām zem groza. Tikmēr saspēles vadītājs Edgars Lasenbergs pierakstījies ar 12 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Kristapam Valteram debija galvenā trenera amatā nav izvērtusies spoža. "Valmiera/Ordo" pirmajās četrās spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus, tādējādi nonākot turnīra tabulas pašā apakšā, kur Valmieras basketbola līdzjutēji savu komandu nav pieraduši redzēt. Spēļu pirmajos puslaikos valmierieši spējuši demonstrēt skatāmu un pietiekami kvalitatīvu basketbolistu, bet tieši maču izskaņās "Valmiera/Ordo" šosezon allaž salūzusi, piedzīvojot četras neveiksmes pēc kārtas. Pēdējā cīņā Liepājā vidzemnieki mača izskaņā izlaida deviņu punktu pārsvaru jau praktiski uzvarētā spēlē. Tādējādi valmierieši vēl joprojām ir bez uzvarām šīs sezonas LBL čempionātā. Komandas lielākais vīrs groza apakšā Viktors Iļjins līdzšinējās spēlēs guvis 17,3 punktus un savācis 7,5 atlēkušās bumbas zem groziem. Tikmēr komandas vispieredzējušākais spēlētājs Jānis Kaufmanis sakrājis 16,5 punktus un izdalījis 3,8 rezultatīvas piespēles.

Spēli no Valgas tiešraidē translēs Best4sport TV.

"OlyBet" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils40100%
2.Ogre40100%
3.VEF Rīga1150%
4.Jūrmala1150%
5.Valka/Valga1150%
6.Betsafe/Liepāja1150%
7.LU1233%
8.Jēkabpils030%
9.Valmiera/Ordo040%

Kura komanda pirmā pārtrauks savu zaudējumu sēriju LBL turnīrā?

  • 16

  • 66


  +2 [+] [-]

, 2017-10-14 11:05, pirms 7 gadiem
Ordo varbūt būs tā pirmā uzvara.

  +5 [+] [-]

, 2017-10-14 11:55, pirms 7 gadiem
Domaaju JKB vareetu arii nebuut nevienas uzvaras shosezon...

  +4 [+] [-]

, 2017-10-14 12:13, pirms 7 gadiem
Valmiera šodien paņems!!

  +3 [+] [-]

, 2017-10-14 12:13, pirms 7 gadiem
Manuprāt, Valga-Valmiera mačā favorīti ir valmierieši, bet bukmeikeri dod otrādāk (apmēram 1,45-2,60).

Ventspilī jābūt vismaz -30, ja mājinieki neākstīsies.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-14 13:21, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Manuprāt, Valga-Valmiera mačā favorīti ir valmierieši, bet bukmeikeri dod otrādāk (apmēram 1,45-2,60).

Ventspilī jābūt vismaz -30, ja mājinieki neākstīsies.
Nu, Valmieras speelee tiehsaam kas nav kaartiibaa, ja Valmiera neliks pret sevi, tad Tur jaabuut Valmierieshu uzvarai...

  +2 [+] [-]

, 2017-10-14 13:22, pirms 7 gadiem
Valmierai beidzot jāuzvar! Par uzvaru Valmieras puikas! Mēs esam ar jums!

  +3 [+] [-]

, 2017-10-14 13:46, pirms 7 gadiem
ORDO šodien vajadzētu uzvilkt, JO ,lai arī ir tabulā 0-4 komanda nemaz nespēlē tik slikti. Pret Ventiņiem viņi bija vadībā pēc puslaika, pret Ogri vēl 30 minūtē bija tikai -1 (abas spēles beigās sabruka), bet pret LU un Liepāja lielāko spēles daļu viņi bija vadībā, bet atkal nepaveicās beigās (pret leipāju vispār tika izlaists pēdējas minutes 9 punktu parsvars..Savukārt nepaveicās ka pirma spele bija pret LU, tomēr gadiem saspēlēts kodols..Domāju,ka komanda ieskriesies un vēl iejauksies cina par ploviem, protams šodien obligati janem uzvara! Par "Valmiera/ORDO"!

     [+] [-]

, 2017-10-14 13:51, pirms 7 gadiem
Ordo pamatīga spēle par pēdejo vietu.