Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Krūmiņš

"Ogre" pašā galotnē salauž valmieriešu pretestību un iekļūst pusfinālā

"Ogre" pašā galotnē salauž valmieriešu pretestību un iekļūst pusfinālā
Edgars Lasenbergs un Klāvs Dubults. Foto: bkogre.lv

"Olybet" Latvijas Basketbola līgas pusfinālu sasniegusi "Ogre", kas ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē ar rezultātu 73:67 spēja pārspēt "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus. Tādējādi sērijā līdz trīs uzvarām "Ogre" guvusi pārliecinošu panākumu 3-0.

Starta sastāvi
Valmiera: Elksnis, Kaufmanis, Liepiņš, Engers, Dubults.
Ogre: Lasenbergs, Zēbergs, Apsītis, Dārgais, Pozņaks.

Šodienas spēlē "Ogres" komandai nācās iztikt bez komandas kapteiņa Rinalda Sirsniņa, kurš iepriekšējā sērijas spēlē guva potītes savainojumu. Spēli ar nelielu izrāvienu iesāka viesi no Valmieras, pēc Jāņa Kaufmaņa precīzā caurgājiena izdevās panākt sešu punktu pārsvaru (6:0). "Ogre" savus pirmos punktus guva, kad aizvadītas bija vairāk kā divas minūtes, taču turpinājumā arvien biežāk padevās rezultatīvi uzbrukumi. Pēc Edgara Lasenberga precīzā metiena sākuma deficīts tika samazināts līdz minimumam (9:10). Pirmās ceturtdaļas noslēdzošajās minūtēs "Ogres" basketbolisti vairākkārt bija precīzi no distances, tādējādi pārņemot vadību un ceturksni noslēdzot ar divu punktu pārsvaru – 19:17.

Otrās ceturtdaļas ievadā abas komandas izcēlās ar vairākām kļūdām un neprecīziem metieniem no diezgan labām pozīcijām. Pēc ilgāka pārtraukuma sekmīgi no tālmetiena atzīmes izdevās uzbrukt valmieriešiem, ar precīzu metienu izcēlās Klāvs Dubults, samazinot atstatumu līdz vienam punktam (22:23). Laukumā turpinājās "play-off" basketbolam raksturīgā nepiekāpīgā un mazrezultatīvā cīņa. Šādā spēlē nevienai no komandai neizdevās iegūt ievērības cienīgu pārsvaru, nepilnas divas minūtes līdz ceturtdaļas noslēgumam uz tablo bija saglabājies viena punkta pārsvars "Ogrei" (33:32). Puslaiku ar sarežģītu tālmetienu pāri Kristapa Dārga rokām noslēdza Kaufmanis, tādējādi ļaujot "Valmiera Glass/ViA" komandai pārtraukumā doties ar divu punktu pārsvaru – 37:35.

Spēles trešajā ceturksnī turpinājās bezkompromisa cīņa, komandas aizsardzībā darbojās ļoti aktīvi un nereti tas beidzās ar noteikumu pārkāpumiem. Šādā spēlē ērti jutās valmierieši, pēc Jāņa Engera diviem punktiem no groza apakšas izdevās palielināt pārsvaru līdz sešiem punktiem (46:40). Mājinieki uz to spēja atbildēt nekavējoties, īsā laikā izdevās realizēt trīs tālmetienus un atgūt vadību (49:48). Ceturtdaļas izskaņā kārtējo reizi precīzs metiens no distances padevās Kaufmani, pateicoties viņa realizētajam trīs punktu metienam rezultāts tika izlīdzināts. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm tablo līdzsvars – 53:53.

Noslēdzošajā ceturtdaļā pirmie punkti tika gūti pēc spēlētām divām minūtēm, kad precīzs metiens no pustālās distances padevās Jānim Pozņakam. Brīdi pēc tam ar diviem punktiem ātrajā uzbrukumā spēja atbildēt Kaufmanis (55:55). Līdz nākamajam precīzajam metienam bija jāgaida vairāk kā divas minūtes, vienu no diviem soda metieniem realizēja Edmunds Elksnis, tādējādi piecas minūtes līdz ceturtdaļas beigām panākot minimālu pārsvaru (56:55). Šajā brīdī līdera lomu uzņēmās Lasenbergs, "Ogres" basketbolists īsā laika sprīdī guva astoņus punktus pēc kārtas, atgūstot vadību mājiniekiem (64:60). Nonākot iedzinējos ar sešu punktu deficītu, "Valmiera GlassViA" spēja izspēlēt līdz brīvam tālmetienam, kuru aukstasinīgi spēja realizēt Oto Grīnbergs (63:66). Mājinieku rindās ļoti svarīgā brīdī sarežģītu pustālo metienu spēja realizēt Lasenbergs (68:63). Valmieriešiem bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču pievīla precizitāte uzbrukumā, kā rezultātā pēc brīža nācās apzināti pārkāpt noteikumus. "Ogre" spēja būt pietiekami precīza un noveda spēli līdz grūtā cīņā izcīnītajai uzvarai - 73:67.

Pusfinālā "Ogrei" pretī stāsies "VEF Rīga" basketbolisti.

"Ogre" - "Valmiera Glass/ViA" 73:67 (19:17, 16:20, 18:16, 20:14)
Ogre: Lasenbergs 24 (9ab, 5rp), Pozņaks 15 (5ab), Ozolinkevičs 8, Dārgais 7 (10ab, 6rp), Mizis 7 (7ab), Zēbergs 5, Apsītis 3, Iļjins 2 (8ab), Magone 2.
Valmiera Glass/ViA: Kaufmanis 24 (5ab), Elksnis 12 (8ab, 6rp), Dubults 7 (7ab), Liepiņš 7 (7ab), Grīnbergs 7, Engers 5 (6ab), Riesktiņš 5, Kohanovs.

LBL ceturtdaļfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
#3Ogre-#6Valmiera Glass/ViA100:8193:8273:67--3 - 0
#4Jūrmala Betsafe-#5Latvijas Universitāte72:5612.04.14.04.16.04.*18.04.*2 - 0

Rakstu sagatavoja "Sportacentrs.com jauno žurnālistu akadēmijas" dalībnieks.


, 2019-04-13 19:08, pirms 5 gadiem
Cik nopietns ir Sirsniņa savainojums? Bet jebkurā gadījumā bronzas sērijā, manuprāt, favorīts būs Jūrmala. Vienīgi var patraucēt tas, ka, šķiet, visas četras pēdējās spēlēs aizvadītas maukojoties.
, 2019-04-13 19:10, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik nopietns ir Sirsniņa savainojums? Bet jebkurā gadījumā bronzas sērijā, manuprāt, favorīts būs Jūrmala. Vienīgi var patraucēt tas, ka, šķiet, visas četras pēdējās spēlēs aizvadītas maukojoties.
Ar Bērza atgriešanos būs 50/50 gan jau.
, 2019-04-13 19:11, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ar Bērza atgriešanos būs 50/50 gan jau.
Domā, ka atgriezīsies?
, 2019-04-13 19:12, pirms 5 gadiem
Interesanta spēle bija
, 2019-04-13 19:14, pirms 5 gadiem
Neviens neko tur nesalauza! Lasenbergam šodien bija krītamā diena, viņš, Rinim esot malā, šodien drīkstēja būt Ogres gläbējs un to arī paveica spoži.
Principā jau Valmiera var būt lepna - galu galā bijušie valmierieši pieveica esošos. Un abos pēdėjos mačos tas notika līdzīgā cīniņā, kur pretinieki bija viens otra cienīgi! Tā kā ceļš basketbolā cauri Valmieras komandai un pie Valmieras treneriem ir tikai pozitīvs. Paldies Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolas komandai par labu sezonu!
Bet Ogrei vēlu ātru Sirsniņa un Bērziņa atgriešanos ierindā, tad kritīs arī VEFs!
, 2019-04-13 19:19, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik nopietns ir Sirsniņa savainojums? Bet jebkurā gadījumā bronzas sērijā, manuprāt, favorīts būs Jūrmala. Vienīgi var patraucēt tas, ka, šķiet, visas četras pēdējās spēlēs aizvadītas maukojoties.
Kāda tur m..., tur viens cits termins - impo...ce! Jau sākot no netikšanas Est-Lat play off. Nesaki Jūrmalai hop, kamėr viņi nav spējuši pateikt hip...
, 2019-04-13 19:21, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik nopietns ir Sirsniņa savainojums? Bet jebkurā gadījumā bronzas sērijā, manuprāt, favorīts būs Jūrmala. Vienīgi var patraucēt tas, ka, šķiet, visas četras pēdējās spēlēs aizvadītas maukojoties.
Es domāju, ka Jūrmala nav nekāda GSW un neaspēs pārslēgties tik vienkārši.
, 2019-04-13 19:21, pirms 5 gadiem
Paldies Valmierai par sezonu un emocijām!!!! Īpaši Kaufmanim un Elksnim, kas bija komandas līderi .... un ikvienam citam, kuri cīnījās ar atdevi, savus spēkus nežēlodami!
Kopumā jau mērķis tika sasnīegts, bet kas vairāk jau būtu virs savām objektīvajām iespējām (t.i., pārvarēt 1/4 finālu). Bet varbūt citkārt tas jau nākotnē būs reāli
Lai šī sezona ir labs atspēriens nākamajai !!!!!!
, 2019-04-13 19:35, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Domā, ka atgriezīsies?
Tallinā jau bija formas tērpā un iesildījās. Domāju, ka uz izšķirošajām spēlēm būs ierindā.
, 2019-04-13 20:02, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik nopietns ir Sirsniņa savainojums? Bet jebkurā gadījumā bronzas sērijā, manuprāt, favorīts būs Jūrmala. Vienīgi var patraucēt tas, ka, šķiet, visas četras pēdējās spēlēs aizvadītas maukojoties.
Ar tādu spēli,kādu pašlaik rāda Jūrmala saukt viņus par favorītiem, tā maigi sakot, ir aplami.
, 2019-04-13 20:18, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Kāda tur m..., tur viens cits termins - impo...ce! Jau sākot no netikšanas Est-Lat play off. Nesaki Jūrmalai hop, kamėr viņi nav spējuši pateikt hip...
Negribas ticēt, ka ar tādu sastāvu Gulbis (lai arī viņš ir toto smirdoņa, spēli jau viņš saprot) nevarētu izveidot kaujasspējīgu komandu. Drīz uzzināsim!

Jā, bet Valmiera šosezon mani ļoti pārsteidza pozitīva nozīmē.
, 2019-04-13 20:35, pirms 5 gadiem
Ja Valmiera saglabās Kaufmani un ja uzradīsies vēl kāds jaunais kas strauji progresēs tad var būt arī rezultāts bet jāpadomā par dažu spēlētāju lomu komandā vai labāk ļaut spēlēt viņiem LBL2 (Ermansons,Ivanovs,Brokāns,Kohanovs)
, 2019-04-13 21:09, pirms 5 gadiem
Situācija ar Valmieras sastāvu būs interesanta... Neaizmirsīsim, ka šī ir STUDENTU komanda, un liela daļa sastāva ir pēdējais kurss. Diemžēl. Kädā statusā viņi būs rudenī? Gan Elksni, gan Kauču gribētos redzēt joprojäm Valmierā, gan jau būs arī Grīnbergs, Engers, Liepiņš, Riekstiņš, Brokāns, Šepte... Varbūt vēl kāds. Jāmeklē talantus klāt. Domāju, ka Valmiera - atšķirībā no Liepājas - ir laba vieta, kur säkt labu profesionäļa karjeru, un gan jau pratīs novērtēt. Valmierä nevis sola, ka te kaut kas varbūt būs, bet Valmierā jau ir laba basketbola piramīda ar labiem treneriem VISOS līmeņos, jau sākot no sporta skolas. Tā ir liela priekšrocība.
Vai varėtu būt Valmierā Iļjins? Labs jautājums, vispirms sponsoriem.
, 2019-04-13 21:35, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik nopietns ir Sirsniņa savainojums? Bet jebkurā gadījumā bronzas sērijā, manuprāt, favorīts būs Jūrmala. Vienīgi var patraucēt tas, ka, šķiet, visas četras pēdējās spēlēs aizvadītas maukojoties.
nopietni ? tik nevarīgu Jūrmalu kā šobrīd neesmu redzējis pēdējos 2 gadus, viņiem jāpacenšas būs vēl lembedzēniem nepagrūst ar 40:100
, 2019-04-13 23:13, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Situācija ar Valmieras sastāvu būs interesanta... Neaizmirsīsim, ka šī ir STUDENTU komanda, un liela daļa sastāva ir pēdējais kurss. Diemžēl. Kädā statusā viņi būs rudenī? Gan Elksni, gan Kauču gribētos redzēt joprojäm Valmierā, gan jau būs arī Grīnbergs, Engers, Liepiņš, Riekstiņš, Brokāns, Šepte... Varbūt vēl kāds. Jāmeklē talantus klāt. Domāju, ka Valmiera - atšķirībā no Liepājas - ir laba vieta, kur säkt labu profesionäļa karjeru, un gan jau pratīs novērtēt. Valmierä nevis sola, ka te kaut kas varbūt būs, bet Valmierā jau ir laba basketbola piramīda ar labiem treneriem VISOS līmeņos, jau sākot no sporta skolas. Tā ir liela priekšrocība.
Vai varėtu būt Valmierā Iļjins? Labs jautājums, vispirms sponsoriem.
Valka/Valga konkurenci sagādās uz to talantu
, 2019-04-13 23:27, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Valka/Valga konkurenci sagādās uz to talantu
Nu visu laiku neatstāj sajūta, ka zini vairāk nekā citi,un visvairāk... ka tā informācija nāk no VEF cilvēkiem, ar kuriem esi saistīts..
, 2019-04-14 00:18, pirms 5 gadiem
jancuks_jun rakstīja: Nu visu laiku neatstāj sajūta, ka zini vairāk nekā citi,un visvairāk... ka tā informācija nāk no VEF cilvēkiem, ar kuriem esi saistīts..
Valka/Valga uztaisa centru ar visām kojām utt. priekš sportistiem, tad viņi nemeģinās iegūt jaunos talantus? Vai tev ģeogrāfiju pamācīties? Tik tiešām, paņam Latvijas atlantu, atrodi pilsētu Valmiera un tad, ja protams vari, sameklē Valku. Tālāk, paņem lineālu, vai ja esi galīgi slinks, atver google maps, uzraksti Valmiera - Valka un paskaties attālumu. ZIni, nav jābūt Einšteinam, lai izsecinātu, ka viens centrs konkurēs ar otru, relatīvi tuvu esošu.

Kas saistīts ar to mēslu par vef saistību, tad esmu viegli sociālos tīklos atrodams un man nav nekādas tiešas saistības ar klubu, absolūta 0. Tā puis, ja tev par grūtu ir izdarīt manis augšminēto, tad jautājums, ko Tu šeit dari?
, 2019-04-14 09:24, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Valka/Valga uztaisa centru ar visām kojām utt. priekš sportistiem, tad viņi nemeģinās iegūt jaunos talantus? Vai tev ģeogrāfiju pamācīties? Tik tiešām, paņam Latvijas atlantu, atrodi pilsētu Valmiera un tad, ja protams vari, sameklē Valku. Tālāk, paņem lineālu, vai ja esi galīgi slinks, atver google maps, uzraksti Valmiera - Valka un paskaties attālumu. ZIni, nav jābūt Einšteinam, lai izsecinātu, ka viens centrs konkurēs ar otru, relatīvi tuvu esošu.

Kas saistīts ar to mēslu par vef saistību, tad esmu viegli sociālos tīklos atrodams un man nav nekādas tiešas saistības ar klubu, absolūta 0. Tā puis, ja tev par grūtu ir izdarīt manis augšminēto, tad jautājums, ko Tu šeit dari?
Cienītais, Valka ar visu savu internätu jauno basketbola talantu attīstības ziņā pret Valmieru ir... Pļurkt! Diez ko vairāk par melnā putna ar saldo balsi ambīcijām un pašvaldības ikdienu uz kredīta tur patiešām nav. Tā kā nevajag blakus likt, nemaz nerunājot par salīdzināšanu, šobrīd nesalīdzināmas lietas!
, 2019-04-14 14:31, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Cienītais, Valka ar visu savu internätu jauno basketbola talantu attīstības ziņā pret Valmieru ir... Pļurkt! Diez ko vairāk par melnā putna ar saldo balsi ambīcijām un pašvaldības ikdienu uz kredīta tur patiešām nav. Tā kā nevajag blakus likt, nemaz nerunājot par salīdzināšanu, šobrīd nesalīdzināmas lietas!
Cienītais, nav runa par līmeni, bet konkurenci. Tātad, būs konkurence? Lai kāda, bet būs. Tā kā....
, 2019-04-14 16:30, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Cienītais, nav runa par līmeni, bet konkurenci. Tātad, būs konkurence? Lai kāda, bet būs. Tā kā....
Tavs domu gäjiens noteikti patiktu Ābramas kundzei no Konkurences padomes. Viņai arī - ka tik konkurence... Konkurence teorētiski ir laba lieta, ja tur ir jēga apakšā. Ja nav, tad ir kā Ābramai ar takšiem Rīgas lidostā...
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
15

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.