Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Igauņu komandas bruņojas cīņai par play-off, Raplai pievienojas amerikānis Viljamss

Emils Ozerinskis

Igauņu komandas bruņojas cīņai par play-off, Raplai pievienojas amerikānis Viljamss
Braiens Viljamss. Foto: BC Levice

"Olybet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā tuvojas regulārās sezonas noslēdzošais mēnesis, kurā risināsies saspringtas cīņas par iekļūšanu labāko astotniekā. Ervīna Jonāta pārstāvētā "Avis Rapla" izšķirošajiem mačiem gatavojas ar amerikāņu leģionāra Braiena Viljamsa piesaisti.

"Avis Rapla" šajā sezonā aktīvi meklējusi pastiprinājumu tieši Latvijas spēlētāju tirgū, taču izņemot Ervīnu Jonātu palīgus no robežas šīs puses Raplas vienībai piesaistīt nav izdevies. Pēc Igaunijas izlases aizsarga Raina Veidemana došanās uz Itāliju aktuāls kļuva jautājums par pastiprinājumu perimetrā. Pēc ilgiem meklējumiem Igaunijas komanda vienojusies ar 196 cm garo un 26 veco uzbrūkošo aizsargu Braienu Viljamsu, kurš šo sezonu aizvadīja Slovākijas komandā "Levice".

Slovākijas čempionātā "Levice" sastāvā amerikāņu basketbolists aizvadīja 15 spēles, vidējos statistikas rādītājos atzīmējoties ar 9,9 punktiem un 4,6 atlēkušajām bumbām. Savukārt Alpu Adrijas Kausa spēlēs amerikānis laukumā devās četros mačos, gūstot 12,5 punktus un izcīnot 4,5 bumbas zem groziem. Pirms došanās uz Slovākiju Viljamss spēlējis arī Ungārijā un koledžas gados pārstāvējis Luiziānas Lafajetes univeristāti. Interesanti, ka pēc Viljamsa atvadīšanās no Slovākijas komandas, "Levice" sastāvu papildinājis šosezon "VEF Rīga" rindās sezonu sākušais saspēles vadītājs Vinsents Kounsils.

Lai cīnītos par vietu izslēgšanas spēlēs, savus sastāvus ar leģionāriem papildinājušas arī citas Igaunijas komandas. Tallinas "Kalev/TLU" rindām pievienojies 211 cm garais un 130 kg smagais amerikāņu milzis Maikls Bakmans, kurš savās pirmajās divās spēlēs guva vidēji četrus punktus mačā. Savukārt "Pērnavas Ostas" sastāvā rezultatīvāk debitējis 204 cm garais amerikānis Džastins Alstons, pirmajos mačos izceļoties ar 11,5 punktiem.

Arī "Valga-Valka" rindās notikušas pārmaiņas. Iepriekš tika ziņots par Lindena Rouza pievienošanos robežpilsētas komandai, bet, uzzinot par Gunta Sīpoliņa pārcelšanos uz "Liepāju", vēl komandai piesaistīts 205 cm garais Sade Huseins.

Izmantotie resursi:
https://www.estlatbl.com/

     [+] [-]

, 2019-02-13 18:13, pirms 5 gadiem
Speciiali Wolmaaram, par kaarteejo sarunaato speeli Igaunijas liigaa...Valga shodien uzlika pret sevi...tas ka zaudees virs 10+ punktiem ir skaidrs jau pirms speeles....

     [+] [-]

, 2019-02-13 19:30, pirms 5 gadiem
Mani tavi atradumi NEINTERESĒ! Es skatos basketbolu nevis slimoju par koeficientiem.