Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Māris Gulbis: "Janičenoks izslēgšanas spēlēs noderēs kā vecs vīns"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Māris Gulbis: "Janičenoks izslēgšanas spēlēs noderēs kā vecs vīns"
Mārtiņš, Madara un Māris Gulbji
Foto: BK Ventspils

"Zināju – ja pats izmetīšu un iemetīšu, iespēja būs. Ja neiemetīšu – uzvarēs kāds cits. Labāko sniegumu parādīju finālā," otro reizi uzvarot "Olybet" LBL trīspunktu metienu konkursā, sarunā ar Sportacentrs.com teica basketbola kluba "Ventspils" uzbrucējs Māris Gulbis.

Konkursos met ar kreiso roku. Vai vari tikpat labi trāpīt ar labo?
Noteikti nē. Uzmest varu, taču tik labi nesanāk. Ar labo roku biežāk esmu mēģinājis mest sodiņus.

Kāds ir Tavs labākais rezultāts tālmetienu konkursos?
Domāju, ka labākais rezultāts bija šodien – 23 punkti ir labs rādītājs, par kuru nav jākaunas ne Latvijā, ne Eiropā un pasaulē.

Kuru spēlētāju uzskatīji par nopietnāko konkurentu?
Par konkurentiem nedomāju. Zināju – ja pats izmetīšu un iemetīšu, man būs iespēja. Ja neiemetīšu – uzvarēs kāds cits. Labāko sniegumu parādīju finālā.

Brāļu konkursā vairākums komandu izmēģināja tālmetienus, kamēr Gulbji nostājās tuvāk grozam. Tā bija iepriekš izdomāta taktika?
Man komandā bija galvenais treneris (Mārtiņš Gulbis). Viņš ir liels stratēģis. Izdomājām, ka, veicot divpunktu metienus, iespējams ātrāk piespēlēt un izdarīt vairāk metienu. Tādā ceļā varēja samest vairāk punktu.

Nākamā svarīgā spēle pret Venēciju – kā vērtē pirmās cīņas iznākumu? Ko var uzlabot otrajā spēlē?
Nākamā svarīgā spēle būs pret Liepāju, pēc tam pret Latvijas Universitāti un tikai tad pret Venēciju. Runājot par atbildes spēli Čempionu līgā, jāuzlabo sniegums visos rādītājos, īpaši aizsardzībā. Varam nospēlēt daudz labāk. Tajā pašā laikā jāatzīst, ka “Reyer” spēlētāji daudz meta garām un mums paveicās. Vēl neesam analizējuši pirmo spēli, taču viens ir skaidrs: jāparāda labāko sniegumu katrā pozīcijā. Tikai tad varam cerēt uz labvēlīgu iznākumu.

Kā jūties, spēlējot pie trenera Kārļa Muižnieka?
Es vispār Ventspilī ļoti labi jūtos, varētu te spēlēt un spēlēt.

Kā vērtē spēlēšanu kopā ar Kristapu Janičenoku?
Viņš ir ļoti labs komandas biedrs. Teicams un pieredzējis spēlētājs, kurš mums ļoti noderēs izslēgšanas spēlēs. Kā vecs vīns.

Vai komandai ir augstākie mērķi visos turnīros?
Latvijā mērķi ir paši augstākie. Čempionu līgā ejam spēli pa spēlei, kārtu pa kārtai, neskatoties tālu uz priekšu. Sakrītot visiem apstākļiem, Eiropā varam tikt diezgan augstu.

Sezonas kāpumi un kritumi – vai komandai līdz šim izdevies tos labi pārvarēt?
Nupat bijām nelielā bedrē, piedzīvojot trīs zaudējumus pēc kārtas. Domāju, tie saistīti ar nākšanu atpakaļ pēc fiziskām slodzēm. Pašam sezonas sākumā bija savainojums un laukumā atgriezos tikai decembrī. Vēl neesmu pilnībā atguvis emocijas. Cerams, ka Zvaigžņu spēlē iegūto izdosies noturēt līdz sezonas beigām.

Treneris tevi pietaupa? Pats sevi arī?
Treneris netaupa, liek spēlēt uz 100%. Pats arī cenšos. Varbūt kādreiz neapzināti sevi piebremzēju, lai neiedzīvotos savainojumos. Jo tuvāk nāks pavasaris, jo taupīšanās būs mazāka. Jāspēlē uz 100%, lai palīdzētu komandai sasniegt izvirzītos mērķus.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-13 17:43, pirms 7 gadiem
Māris drusku sapinās metaforās Diez vai PO noderētu jebkāds vīns

     [+] [-]

, 2017-02-13 20:03, pirms 7 gadiem
Dažreiz vecs vīns nemaz nav vīns, bet gan vīna etiķis.

     [+] [-]

, 2017-02-21 00:51, pirms 7 gadiem
Nezināju ka izslēgšanas spēlēs noder vecs vīns.. hm.