Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Dienu pirms Zvaigžņu spēles "Ventspils" uzņems sīkstos jūrmalniekus

Andrejs Siliņš

Dienu pirms Zvaigžņu spēles "Ventspils" uzņems sīkstos jūrmalniekus
Kvameins Mičels un Iļja Gromovs
Foto: bkventspils.lv

Šodien tiks aizvadīta pēdējā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēle pirms svētdien gaidāmās zvaigžņu pulcēšanās Liepājā - tabulas līdere "Ventspils" uzņems "Jūrmalu/Fēnikss". Spēles sākums pulksten 14:00, un tiešraidē to varēs vērot LMT Straumē, bet ierakstā arī Sportacentrs.com TV.

Jūrmalnieki aizvadīja ļoti solīdu janvāri, izcīnot sešas uzvaras astoņos mačos. No tiem Latvijas čempionātā sešas spēles un piecas uzvaras, vienīgo reizi zaudējot čempionei VEF. Februārī pagaidām viena uzvara (pār LU), viens zaudējums (pret "Valmieru/Ordo") un viens neizšķirts (Baltijas līgas astotdaļfinālā pret "Lietkabeli").

Pēdējos mačos komanda spēlējusi bez savainotā ukraiņu centra Oleksandra Kušnirova, līdz ar to "plānāks" kļuvis garais gals. Iļjam Gromovam, Endrū Šmitam un Mārim Ziediņam apakšā mēdz piepalīdzēt Uģis Pinete un to var darīt arī Ivars Rihards Žvīgurs. Spēlē pret "Lietkabeli" garajiem spēlētājiem radās piezīmju problēmas - visi trīs un arī Pinete saņēma pa četriem pārkāpumiem. Neraugoties uz pretinieku spējīgo groza apakšu, jūrmalniekiem izdevās saglabāt intrigu visa mača garumā un patiesībā pat nebija tālu līdz uzvaras izcīnīšanai.

Ventspilnieki izcīnījuši deviņas uzvaras pēdējās desmit Latvijas čempionāta cīņās, vienīgo reizi zaudējot Valmierā, kad pie vidzemnieku stūres debitēja bijušais "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers. Paralēli ritējusi cīņa FIBA Eiropas kausā, kur 2016. gadā izcīnītas četras uzvaras piecos mačos, nodrošinot dalību izslēgšanas turnīrā. Lai gan sākotnēji bija paredzēts sēriju pret Rišonas "Maccabi" sākt 17. februārī, tā sāksies 21. datumā, jo ventspilnieki respektējuši Izraēlas kausa izcīņas kalendāru, un piekrituši pārcelt spēles pēc "Maccabi" lūguma.

"Ventspils" un "Jūrmala/Fēnikss" šosezon tikušās divas reizes: 23. oktobrī Ventspilī mājinieki uzvarēja ar 80:62, bet 29. decembrī Lapmežciemā kurzemniekiem panākums krietni sīvākā spēlē (69:63). Otrajā mačā ventspilnieki pēc pārliecinoša pirmā puslaika (51:28) aizvadīja bēdīgu otro puslaiku (18:35), tomēr uzvaru no rokām neizlaida.

Jau svētdien citā Kurzemes pilsētā Liepājā risināsies Zvaigžņu spēle, un tajā, kā arī dažādās aktivitātēs ap to piedalīsies vairāki abu komandu spēlētāji un treneri. Kopskaitā desmit: Žanis Peiners, Māris Gulbis (arī trīspunktnieku konkursā), Kvameins Mičels, Alans Viginss, Rihards Lomažs (metienu konkursā), Kārlis Muižnieks, Endrū Šmits (arī dankos), Keisijs Robertss (arī metienu konkursā un trīspunktnieku konkursā), Kristaps Mediss (trīspunktnieku konkursā) un Arnis Vecvagars.

Spēli tiešraidē demonstrēs LMT Straume, bet Sportacentrs.com TV kanāls ierakstā maču rādīs pulksten 23:00!

"Aldaris" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils19386.4
2.VEF Rīga10376.9
3.Valmiera/Ordo17673.9
4.Liepāja/Triobet16769.6
5.Jēkabpils13959.1
6.Jūrmala/Fēnikss131056.5
7.Valka/Valga7653.8
8.Jelgava71729.2
9.Barons/LDz61627.3
10.Latvijas Universitāte41917.4
11.Ogre/Kumho Tyre31913.6