Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Basketbols Olimpiskajā centrā - šovakar LU un VEF cīņa

Basketbols Olimpiskajā centrā - šovakar LU un VEF cīņa
LU un VEF pirmā cīņa notika Madonā
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

Šovakar pulksten 19:30 Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē "Latvijas Universitāti" (LU) savā laukumā Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā uzņems Latvijas čempioni - Rīgas VEF vienību.

Pēc spēles pret "Krasnie Kilya" VEF galvenais treneris Ramūns Butauts atzina, ka nākamo spēli pret LU, gribot negribot, būs jāaizvada ar ne pašu spēcīgāko sastāvu. Pēdējā laikā lielu slodzi ieguvušie VEF līderi šovakar atpūtīšoties, taču konkrētākus uzvārdus treneris nenosauca. Jādomā, ka pie teikšanas šovakar tiks Jānis Bērziņš - jaunais uzbrucējs starptautiskās cīņas pārsvarā vērojis no rezervistu soliņa.

Pirmā abu komandu tikšanās notika Madonā 24. oktobra vakarā, un tovakar VEF jau pirmajā ceturtdaļā nodemonstrēja savu uzbrukuma potenciālu, gūstot 37 punktus. Toreiz laukumā devās gan Janičenoks, gan Valters, Bērziņš, Kavaļausks un Miledžs - visi spēlētāji varētu būt starp tiem, kuri šovakar nespēlēs. Janičenoks nespēlēs pavisam noteikti. Toties Jānim Bērziņam toreiz 22 ar pusi minūtēs septiņi punkti un četras bumbas zem groziem. Jādomā, ka šovakar laukumā redzēsim arī kādu no nupat Kauņā trešo vietu jauniešu Eirolīgā izcīnījušajiem spēlētājiem.

LU šobrīd joprojām ir sestajā vietā turnīra tabulā ar labām izredzēm tajā noturēties līdz pat sezonas beigām. Vēl gan jāspēlē pietiekami daudz, lai situācija varētu mainīties. Spēļu kalendārs ir diezgan skarbs - jāspēlē ar visām trim līderēm - janvāra izskaņā tika zaudēts Ventspilī (71:108), šovakar spēle pret VEF, bet jau ceturtdien izbraukumā pret Valmieru.

Janvārī par vērtīgāko spēlētāju līgā atzītais Žanis Peiners šovakar stāsies pretī savam bijušajam klubam.

Lai arī maču VEF jāaizvada viesos, izbraukums tas būs pavisam nosacīti. Ikdienā treniņprocesu VEF aizvada tieši Olimpiskajā Sporta centrā, kamēr LU tur aizvada tikai mājas spēles un treniņus pirms tām. Līdz ar to drīzāk laukuma priekšrocības šovakar varētu pat būt viesu komandai.


, 2012-02-13 11:14, pirms 12 gadiem
Manis pec lai VEFs sodien spele ar kadetiem un talako rezetvi..ja vien tas dod iespeju tikt ULEB top8.Zagjs pilnigi neko neizskjirs ieks LBL
, 2012-02-13 15:05, pirms 12 gadiem
lai Simsa kungam dod uzspēlēt
, 2012-02-13 15:08, pirms 12 gadiem
jj09014 rakstīja: lai Simsa kungam dod uzspēlēt
Simsa kungs jau esot atstājis komandu.
, 2012-02-13 15:46, pirms 12 gadiem
LU vinnēs 100%
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.