Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

LBS lūdz Veselības ministrijai pēc iespējas drīzāk vakcinēt basketbolistus

LBS lūdz Veselības ministrijai pēc iespējas drīzāk vakcinēt basketbolistus
Uģis Pinete un Kristaps Janičenoks. Foto: Jānis Lārmanis/Valmiera Glass/ViA

Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks, komentējot BK ''Ventspils'' atklātos Covid-19 saslimšanas gadījumus, pauda, ka Latvijas basketbola savienība (LBS) ir uzrunājusi Veselības ministriju, lai nodrošinātu pēc iespējas ātrāku augstākā līmeņa klubu spēlētāju vakcināciju pret Covid-19 vīrusu.

Jau ziņots, ka pēdējā mēneša laikā divos Latvijas basketbola klubos konstatēti pozitīvi Covid-19 gadījumi. Vispirms viens gadījums tika atklāts ''Valmiera Glass/ViA'' vienībā, kas lika atcelt 27. decembrī paredzētās trešo Ziemassvētku spēles. Pagājušajā nedēļas nogalē par viena basketbolista Covid-19 saslimšanu informēja BK ''Ventspils'', tādējādi liekot pārcelt cīņu pret ''Liepāju''. Šodien ventspilnieki paziņoja par vēl divu basketbolistu inficēšanos un piektdienas mačs pret valmieriešiem arīdzan nenotiks plānotajā laikā.

Komentējot situāciju, Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks uzsvēra, ka Latvijas basketbola savienība (LBS) lūgusi sportistu vakcināciju pēc iespējas ātrāk: ''Ir pilnīgi skaidrs, ka inficēšanās risku līdz minimumam samazinās tikai vakcinācija. Saprotamu iemeslu dēļ profesionālo sportistu vakcinēšana netiek uzskatīta par valsts prioritāti, tomēr situācijā, kad vakcinācijas procesā Latvijā netiek izmantotas visas jau esošās iespējas, basketbola savienība oficiālā vēstulē aicinājusi Veselības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju nodrošināt iespēju pēc iespējas ātrāk vakcinēt Latvijas augstākā līmeņa klubu spēlētājus pret Covid-19 infekciju. Esam pārliecināti, ka basketbolistu piemērs palīdzēs mazināt aizspriedumus un sekmēs raitu turpmāko vakcinācijas procesa norisi.”

22. janvāra spēle pret ''Ogres'' basketbolistiem varēs tikt aizvadīta, ja Ventspils rindās atkārtotie testi būs negatīvi. Kristaps Janičenoks arī pateicas klubiem par atbildīgo rīcību, ievērojot valstī pasludinātos noteikumus.

Sportacentrs.com sazinājās ar Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas vadītāju Kasparu Gorkšu, kurš neslēpa, ka jautājums par sportistu savlaicīgu vakcinēšanu ir organizācijas darba kārtībā un plašāk savstarpēji tiks apspriests ceturtdien.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/lbllsbl/pafbet-la...


, 2021-01-13 15:57, pirms 3 gadiem
Ir gribētāji?
, 2021-01-13 16:21, pirms 3 gadiem
Tulīt arī te pieņems noteikumu: gribi spēlēt, ļauj sevi špricēt
, 2021-01-13 16:22, pirms 3 gadiem
Prioritāri jāvakcinē vismazāk nodrošinātie, lai viņi var iet uz darbu un pelnīt naudu... basketbolistiem nauda pietiek, lai vismaz pusgadu izdzīvotu, tā ka viņi noteikti nav prioritāri... bet mūsu valdībai jau to neiestāstīs...
, 2021-01-13 16:24, pirms 3 gadiem
Aha. Sākas. Jau gribēju rakstīt ka tūlīt kvaukšķi sāks kaukt ka basketbolistus ar varu spiedīs vakcinēties. 😀
, 2021-01-13 16:30, pirms 3 gadiem
Jā, neieslīgšu sarunās par vakcinēšanu, bet nu sportisti nebūt nav tā grupa, kas jāvakcinē tūlīt un tagad.
, 2021-01-13 16:36, pirms 3 gadiem
"...lai nodrošinātu pēc iespējas ātrāku augstākā līmeņa klubu spēlētāju vakcināciju pret Covid-19 vīrusu..."

tas tā kā būtu - Porziņģis, Timma, Bertāni lidos uz LV, lai vakcinētos?
kapēc viņi nevar vakcinēties tajās valstīs, kurās viņi atrodas?
, 2021-01-13 16:46, pirms 3 gadiem
Pirmie..kā obligāti jānopotē valdības locekļi..un žurnālisti..kā nekā šie cīnas frontes pirmajās līnijās..pārējie..mēs mierīgi varam gadus divus..piecus..astoņus pagaidīt
, 2021-01-13 16:51, pirms 3 gadiem
Reāli ja jau paši ārsti īsti negrib to vakcīnu saņemt varbūt tiešāmir labāk dot iespēju jau tagad visiem saņemt vakcīnu bez nekādas gsidīšanas, citādi pēc tam tās zāles ārā varēs sviest, jo olgi jau viņas tā nevar stāvēt
, 2021-01-13 17:08, pirms 3 gadiem
Sportisti nepavisam noteikti nav tā grupa,kuriem vakcīnas ir nepieciešamas te un tūlīt pašiem pirmajiem.Viņiem nav jāglābj cilvēku dzīvības vai jāvada valsti.Protams,abstrahējoties,no profesijas,tādi paši cilvēki,kā visi citi,bet prioritāte ir visi mediķi,sociālās aprūpes nami,operatīvie dienesti,riska grupas...Ja atcels vai pārcels,kaut kādas tur sporta spēles(uz kopējā fona),noteikti nekas traģisks nevienam nenotiks.Dabiski,ka absolūti nevar salīdzināt,bet piemēram,apturēja NBA sezonu,kad bija pirmais vilnis...Un?Kāds tapēc nomira,ka nevar izdzīvot bez sporta spēlēm..?Tas ir tikai sports...Pēc tādas pašas loģikas tagad jau jebkuras nozares pārstāvji var bļaut un kliegt,mums vairāk vajag Jautājums,cik vispār gribēs vakcinēties...Skaidrs,ka tagad visi lobēs savas nozares,ka viņiem vajag vairāk par pārējiem...Kaut kā tak LBS darboņiem algas jāatpelna.
, 2021-01-13 17:11, pirms 3 gadiem
vivo89 rakstīja: Tulīt arī te pieņems noteikumu: gribi spēlēt, ļauj sevi špricēt
Super, varētu vēl pieņemt noteikumu, ka bezmadzeņiem pieeja pie interneta tiek liegta.
, 2021-01-13 17:26, pirms 3 gadiem
Ja atsakās tie, kam pienākās pirmajiem, tad kāpēc nē, lai tiek tiem kuri vēlās.
, 2021-01-13 17:33, pirms 3 gadiem
Cinisma augstkais punkts ,valstī pilns ar pensionāriem ,pilnas sociālās mājas,skolotāji ,policisti ,pārdevēji veikalos utt kas katru dienu riskē ar savu veselību/dzīvību un būtu gatavi potēties kaut vai rīt ... a te driblētāji stāsta ,ka viņi kautko tur iedrošinās !
, 2021-01-13 17:36, pirms 3 gadiem
Man ir pilnīgi vienalga, kādā kārtībā notiks vakcinācija. Nu labi, dakteri pa priekšu. Pēc tam špricē kā grib (pensīšus, patversmes iemītniekus, apini, šautriņu svaidītājus, ormaņus utt.). Tikai viena maziņa vēlme. Kā pēdējie Latvijā poti pakaļā (viņiem) saņem Kariņa valdība.
, 2021-01-13 17:54, pirms 3 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Man ir pilnīgi vienalga, kādā kārtībā notiks vakcinācija. Nu labi, dakteri pa priekšu. Pēc tam špricē kā grib (pensīšus, patversmes iemītniekus, apini, šautriņu svaidītājus, ormaņus utt.). Tikai viena maziņa vēlme. Kā pēdējie Latvijā poti pakaļā (viņiem) saņem Kariņa valdība.
Pats galvenais apini novakcinēt, lai mazāk bļaustās!
, 2021-01-13 18:10, pirms 3 gadiem
Kāpēc basketbolisti? Ko viņi tādu dara? Kopj slimos slimnīcās? Strādā pansionātā brīvajā laikā? Skolās māca bērnus?

No sākuma vakcinējam mediķus, aprūpes centra darbiniekus, skolotājus, pensionārus un riska grupā esošos.. tad tiekam galā ar pārējiem.. basketbolisti var pastāvēt rindas galā, viņiem nekas nedeg, drīzāk futbolistus vajag, tiem sezona drīz sāksies un čempionāts arī viņiem daudz interesantāk lai neņem ļaunā basketbola cilvēki
, 2021-01-13 18:11, pirms 3 gadiem
Detection rakstīja: Jā, neieslīgšu sarunās par vakcinēšanu, bet nu sportisti nebūt nav tā grupa, kas jāvakcinē tūlīt un tagad.
+
, 2021-01-13 18:18, pirms 3 gadiem
da nu sēdi mierā, mēs transporta nozarē strādājošie arī gribam pēc iespējas ātrāk.. visi, kam jāstrādā ar publiku un kas redz, cik smagi nogāžās kolēģi un ilgi netiek uz strīpas, to vakcīnu grib ātrāk...
, 2021-01-13 18:21, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Reāli ja jau paši ārsti īsti negrib to vakcīnu saņemt varbūt tiešāmir labāk dot iespēju jau tagad visiem saņemt vakcīnu bez nekādas gsidīšanas, citādi pēc tam tās zāles ārā varēs sviest, jo olgi jau viņas tā nevar stāvēt
nestāsti muļķības, tūlīt noliktava jau tukša, tās pasaciņas par ārstiem, kas atsakās potēties ir BS, ja viens atsakās tūlīt cits ir vietā kas viņu savāc. Pēc datiem no tām 30k, ko atveda (resp devas 15k cilvēkiem) 10k jau ir izpotēti, pārējos nobeigs visticamāk šonedēļ, nākamais pievedums tik Janvāra beigās
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
10

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
2

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
2

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.