Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jelgavu" trenēs Mārtiņš Gulbis, komandai pievienojas Kristaps Pļavnieks

Agris Suveizda

"Jelgavu" trenēs Mārtiņš Gulbis, komandai pievienojas Kristaps Pļavnieks
Mārtiņš Gulbis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ar smagiem, augstas intensitātes treniņiem gatavošanos jaunajai sezonai uzsācis basketbola klubs "Jelgava". Turklāt jau šo sestdien, 13.septembrī Jelgavas sporta hallē plkst. 18.00 Jelgavas basketbolisti aizvadīs pirmo pārbaudes spēli.

"Gatavošanos sezonai uzsākām jau augusta sākumā, kad manā vadībā darbojās visi Jelgavas jaunie basketbolisti, kas vēlējās sevi pierādīt un iesaistīties cīņā par vietu lielās komandas sastāvā," stāstīja jelgavnieks Gatis Justovičs, kurš pērn vēl pats pielaikoja BK "Jelgava" sporta formu, taču šosezon uzsācis trenera karjeru un darbosies kā galvenā trenera Mārtiņa Gulbja asistents. Perspektīvais treneris no Rīgas Mārtiņš Gulbis savas profesionālās karjeras gaitas uzsāka Rīgā, 20 gadu vecumā stājoties pie stūres LBL klubam "Barons kvartāls".

"Smagi strādājam treniņos divas reizes dienā," teica Mārtiņš Gulbis. "Esmu ieradies Jelgavas pilsētā un gatavs strādāt ar milzu atbildības sajūtu un ar lielu entuziasmu. Ticu, ka smagi un cītīgi darbojoties būs iespējams Jelgavas komandu atgriezt un noturēt augstā līmenī. Turklāt šī ir pilsēta ar lielu iedzīvotāju skaitu, daudz basketbola faniem un entuziastiem, kas seko līdzi šim sporta veidam. Ļoti pozitīvi, ka šeit ir attīstīta infrastruktūra, lai basketbols attīstītos ļoti labā kvalitātē."

Starpsezonā Jelgavas komandas rindas skārušas vērā ņemamas izmaiņas. Komanda tiek būvēta no jauna un vienības rindās, trenējas gados jauni un perspektīvi puiši, kuriem treneri paredz labas izaugsmes iespējas tuvākajos gados. "Pēc vairākām sezonām Latvijas flagmaņa "VEF Rīga" rindās Jelgavā atgriezies 1995.gadā dzimušais saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks, kurš basketbolista gaitas uzsāka Jelgavas sporta skolā. Es viņam šajā sezonā paredzu nozīmīgu lomu komandā un ar neatlaidīgu darbu Kristapam ir liela iespēja kļūt par laba līmeņa saspēles vadītāju," vērtē M.Gulbis.

Ar komandu kopā trenēja vēl divi citi Jelgavas sporta skolas absolventi Jānis Bērziņš un Uvis Stroganovs. BK "Jelgava" vecākais treneris apgalvo, ka abi jelgavnieki centīgi darbojas visos treniņos, taču vēl adaptējas pie basketbola speciālista disciplīnas, uzsverot, ka iespējas tiks dotas visiem. Pārējo komandas potenciālo sastāvu būs iespējams vērot jau šo sestdien, 13.septembrī Jelgavas sporta hallē plkst. 18.00, kad Jelgavas basketbolisti aizvadīs pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli ar LBL 2.divīzijas klubu "Limbaži". Ieeja uz spēli būs bez maksas, un to apmeklēt ir aicināts ikviens basketbols fans.

Kluba vadība aicina basketbola draugus atbalstīt jelgavniekus visas sezonas garumā un sparīgi atbalstīt komandu, gan priekos, gan bēdās. Kluba vadības izvirzītais mērķis šosezon ir iekļūt Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu kārtā. BK "Jelgava" sezona sāksies 1.oktobrī ar mājas spēli pret trīskārtējiem Latvijas čempioniem "VEF Rīga". Visas mājas spēles 2014./2015. gada sezonā notiks Zemgales olimpiskajā centrā. Atgādinām, ka 2013./2014.gada sezonā BK "Jelgava" vecākā trenera Mareka Bajāra vadībā LBL finišēja 9.vietā un nesasniedza "play-off" robežu.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tiltiņš

  +6 [+] [-]

, 2014-09-12 15:00, pirms 10 gadiem
Vefam vairs nav vajadzīgs?

  +2 [+] [-]

, 2014-09-12 15:00, pirms 10 gadiem
Kpc Gatis Justovičs aizgāja uz treneriem, viš tak norm;ali kaplēja?

  +1 [+] [-]

, 2014-09-12 15:03, pirms 10 gadiem
Prieks, ka kaut kas notiek arī Jelgavā. Te jau bija bažas, ka viņi varētu arī nespēlēt LBL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-09-12 15:08, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Vajadzīgs gan jau ir, bet vienkārši nevar piedāvāt tās minūtes, kuras viņam būtu jāspēlē, kā ne kā viņi VEF bija trīs saspēlnieki
Tā varētu būt, bet nu tad būtu vismaz BBL klubam iešķiebuši, vismaz kkāda pieredze, a te strītbolistu komandā gaidīt baigo izaugsmi?

  +4 [+] [-]

, 2014-09-12 15:10, pirms 10 gadiem
Geks un Žvīgurs arī uz Jelgavu, ja? Kas tur viņiem vispār spēlēs? Var kāds varbūt ar info padalīties?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-12 15:55, pirms 10 gadiem
Nepārzinu tik labi Gulbja vēsturi un panākums, kāds var pastāstīt ko par šo treneri? Ļoti jauns, no malas liekas, ka vairāk parodija nekā treneris. Kāds viņš ir?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-09-12 16:38, pirms 10 gadiem
Pareizi,ka Pļavnieks pievienojas Jelgavai,labāk ,lai spēlē 25min LBL nekā,Vefā reizi piecās spēlēs tiek uz 3minutēm,gan jau šogad progresēs un nākamgad būs labs PG.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-12 17:32, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: nezini cilvēku, bet nosauc par parodiju? Tas ir maigi sakot aprobežoti
par viņa personību es nekādu spriedumus neizdaru. Teicu, ka izskatās pēc parodijas tieši trenēšanas ziņā. Bet vari pārliecināt par pretējo. Gandrīz neko nezinu par viņu, tā ka esmu gatavs mainīt domas par 180 grādiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-09-12 17:55, pirms 10 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Gulbis tak nav autoritāte, bet gan pliks treneris, kam vajadzētu sākt trenēt jauniešus, nevis basketbolistus amatierus.
lūk arī viedoklis, ko gaidīju, nevis SportaExperta pārmetumus. Pasaku kā man no malas izskatās - 20 gadīgs džeks, ne viņs baskebolu spēlējis augstā līmenī, ne viņš bijis asistents pie kāda respektabla speciālista, ne viņam kāda izglītība ir šai arodā. Tā tas izskatās no malas. Tā kā nezinu neko sīkāk arī prasu tiem, kas zina vairāk par mani. Domāju grūti būtu ņemt par pilnu 20 gadīgu zēnu, ja pašam spēlētājam 28 vai 30, utt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-12 18:14, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: Pag, pag viņš ir Baronā kopā strādājis ar Zvirgzdiņu un laikam ar Miglinieku, ja pareizi atceros..
cik gados tad viņš to vel paspēja? 16?

  +2 [+] [-]

, 2014-09-12 18:25, pirms 10 gadiem
Ko tie jejgavnieki laiz mulki?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-12 18:56, pirms 10 gadiem
Jay91 rakstīja: Geks un Žvīgurs arī uz Jelgavu, ja? Kas tur viņiem vispār spēlēs? Var kāds varbūt ar info padalīties?
abi patlaban trenējas ar Jelgavu

  +2 [+] [-]

, 2014-09-12 19:59, pirms 10 gadiem
kauns Jelgavai, ka pilsēta nevar savākt normālu komandu un par treneri uzaicināts kaut kāds jefiņš, kuram labākajā gadījumā būtu jābūt ar dvieļiem un pie minūtes pārtraukuma beigām būtu jādauza plaukstas un jābļauj "davai, veči, komoon" ..sviests kaut kāds..Vilcānu atpakaļ!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-09-12 20:21, pirms 10 gadiem
ŗuna nav par vecumu bet par briedumu, experta kungs, un tā ir LBL virslīga nevis U-12..nezinu ko tas jaunais cilvēks darīja baronā.,.bet man būtu kauns ja es trenētu, bet par palīgiem sēdētu kungi, kuriem kauns ieņemt galv. trenera amatu tik zema līmeņa komandā, bet naudu gribās..domāju ka saproti par ko es runāju...

     [+] [-]

, 2014-09-12 22:39, pirms 10 gadiem
cik te var saprast, ko cilvēki saka, Gulbis ir ieliktenis. Tikai nesaprotu kādi viņam sakari ar Zonni bija un tagad Jelgavā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja