Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Krastiņš pievienojas "Valmiera Glass/ViA", vidzemnieki noslēdz komplektāciju

Krastiņš pievienojas "Valmiera Glass/ViA", vidzemnieki noslēdz komplektāciju
Roberts Krastiņš. Foto: Ivars Ķezbers

Liepājas basketbolists Roberts Krastiņš, kurš aizvadītās sezonas izskaņā pārstāvēja "Jūrmala Betsafe" komandu, vienojies par viena gada līgumu ar "Valmiera Glass/ViA" vienību. Tādējādi kļūstot par noslēdzošo puzles gabaliņu valmieriešu sastāva komplektācijā.

Vidzemes komanda pagaidām noslēgusi sastāva komplektāciju, piesaistot liepājnieku Robertu Krastiņu. 195 cm garais uzbrucējs šosezon būs viens no pieredzējušākajiem spēlētājiem gados jaunajā, bet potenciāli visai talantīgajā “Valmiera Glass/ViA” komandā. Lai gan 25 gadu vecumā Krastiņš nav nekāds veterāns, tomēr basketbolists, spēlējot vēju pilsētā, uzkrājis pieredzi kā komandas līderis, pērnajā sezonā pildot arī kapteiņa funkcijas.

Aizvadot savu septīto sezonu “Liepājas” sastāvā, Krastiņš pērnajā sezonā Kurzemes komandā nospēlēja 19 Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīra spēles, vidēji mačā gūstot 11,2 punktus, izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas un izdarot 1,9 rezultatīvas piespēles, būdams produktīvākais no vietējiem basketbolistiem. Sezonas otrajā pusē Krastiņš pirmo reizi savā profesionālajā karjerā atstāja dzimto pilsētu, pārceļoties uz “Jūrmala Betsafe” vienību, kurā uzbrucējs turpināja cīņu par Latvijas čempionāta medaļām. LBL izslēgšanas spēļu turnīrā Krastiņš nospēlēja deviņas spēles jūrmalnieku rindās, atzīmējoties ar 5,4 punktiem vidēji mačā. Taču bronzas sērijā jūrmalnieki piekāpās “Ogrei”.

Krastiņš jaunatnes vecumā pārstāvējis visas 1994. gadā dzimušo puišu Latvijas izlases, spēlējot U16, U18 un U20 Eiropas čempionātos. Statistiski augstvērtīgāko sezonu LBL turnīrā Krastiņš aizvadīja 2017./2018. gada sezonā, kad tieši viņš bija uzticamākais spēlētājs mainīgajā Liepājas vienības sastāvā. Uzbrucējs tajā sezonā guva 13,4 punktus, izcīnīja 3,7 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,9 rezultatīvas piespēles.

Šobrīd "Valmiera Glass/ViA" sastāva komplektācijai ir pielikts punkts un citi pastiprinājumi pagaidām netiek meklēti. Roberta Zeiles trenēto vienību starpsezonā papildinājuši Roberts Krastiņš un Roberts Blumbergs. Uz īres tiesībām Valmierā atgriezies Valters Vēveris. Sastāvā no pagājušās sezonas palikuši Edmunds Elksnis, Klāvs Dubults, Valters Liepiņš, Jānis Engers, Māris Riekstiņš, Kristofers Šepte, Elvis Brokāns un Kristers Elksnītis, bet pie iespējas debitēt Latvijas klubu basketbola augstākajā līmenī varēs tikt studijas Vidzemes Augstskolā uzsākušais Toms Šēfers.

Izmantotie resursi:
VALMIERA GLASS VIA basketbols


, 2019-08-12 13:27, pirms 5 gadiem
Šīs ir labs papildinājums bet prasījās vēl kāds pie garā gala kur ir tikai Blūmbergs,Riekstiņš un Dubults.
, 2019-08-12 13:41, pirms 5 gadiem
Interesants sastāvs!
Slēpts komentārs: wolmar
, 2019-08-12 14:01, pirms 5 gadiem
Valmiera budžeta pieagumus? Sastāvs pat labāks kā cerēts! Pilns ar jaunajiem talantiem- Liepins, Veveris, Blumbergs, Septe, Brokāns, Riekstins, Dubults, Šēferis utt. Plus Stabilas LBL vērtības kā Elksnis, Krastiņš un Engers! Redzēs ko treneris no tā visa spēs izspiest, bet te jābūt ļoti labam rezultātam!
, 2019-08-12 14:04, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Šīs ir labs papildinājums bet prasījās vēl kāds pie garā gala kur ir tikai Blūmbergs,Riekstiņš un Dubults.
Nu Blumbergs ir sava vecuma labakais dzeks aiz Strautina un Kuruca, plus Dubults loti labu pirmo sezonu PRO limeni aizvadija. Par Riekstina potenciālu pārliecinājamies LBL pusfinālā pret Ogri. Tik meistarīgs garais kopš IĻjina nav bijis Valmierā. Par Valmieru!!!
, 2019-08-12 14:22, pirms 5 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Nu Blumbergs ir sava vecuma labakais dzeks aiz Strautina un Kuruca, plus Dubults loti labu pirmo sezonu PRO limeni aizvadija. Par Riekstina potenciālu pārliecinājamies LBL pusfinālā pret Ogri. Tik meistarīgs garais kopš IĻjina nav bijis Valmierā. Par Valmieru!!!
Nepārspīlē. Blumbergam sevi lielajā basketbolā vēl jāapliecina. NCAA viņš iepriekšējā sezonā meta pāris punktus spēlē un virs viņa rangā liktu Kristeru Zoriku. Par Riekstiņu- pāris spēles nav rādītājs. 24 gadi džekam un līdz tam no viņa nekas vairāk par augumu nav bijis. Nospēlēs stabili sezonu, tad varēs runāt par kkādu meistarību!
, 2019-08-12 14:23, pirms 5 gadiem
Varbūt kļūdos, bet Krastiņš pēc Jāņa Porziņģa ir tikai otrais liepājnieks Valmieras blicē...
, 2019-08-12 14:24, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Varbūt kļūdos, bet Krastiņš pēc Jāņa Porziņģa ir tikai otrais liepājnieks Valmieras blicē...
Klāvs Ansons bija kkad. Un Māris Citkovskis
Slēpts komentārs: wolmar
, 2019-08-12 14:35, pirms 5 gadiem
Krastiņš? Vai viņš spēs aizvietot Kaufmani? Atkal no otras puses varbūt nav tāds līderis kā Kaufmanis, bet sastāvs laikam izskatās līdzvērtīgāks kā pagājušajā gadā, bet to jau redzēsim laukumā. Kopumā simpatizē Valmieras piegājiens.
, 2019-08-12 14:39, pirms 5 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Valmiera budžeta pieagumus? Sastāvs pat labāks kā cerēts! Pilns ar jaunajiem talantiem- Liepins, Veveris, Blumbergs, Septe, Brokāns, Riekstins, Dubults, Šēferis utt. Plus Stabilas LBL vērtības kā Elksnis, Krastiņš un Engers! Redzēs ko treneris no tā visa spēs izspiest, bet te jābūt ļoti labam rezultātam!
Tie jaunie talanti savā vecuma grupa bija labi , bet vai viņi tik pat labi būs arī pieaugušo basketbolā !
To redzēsim jau ap ap gadu miju !
Slēpts komentārs: wolmar
, 2019-08-12 16:42, pirms 5 gadiem
makšķernieks1000 rakstīja: Nu Blumbergs ir sava vecuma labakais dzeks aiz Strautina un Kuruca, plus Dubults loti labu pirmo sezonu PRO limeni aizvadija. Par Riekstina potenciālu pārliecinājamies LBL pusfinālā pret Ogri. Tik meistarīgs garais kopš IĻjina nav bijis Valmierā. Par Valmieru!!!
Engers tomēr vairāk kā SF derētu un Dubultam ar saviem cm labāk par 4 maukt.Un varēja tad otro C dabūt piemēram Saulītis no Turības,Beku īrē paņemt varēja bet ja perspektīvā tad paņemt varēja Henriku Bajāru.Un pārsteidz ka daudz labu LBL2 spēlētāju nemaz neraujas uz augstāko līgu.
, 2019-08-12 17:08, pirms 5 gadiem
Te daudz mīnusu un ne tikai man salikts... Izcelsmes vieta varētu būt pavisam konkrēta un ne tuvu nav Vidzemē...
, 2019-08-12 18:29, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Engers tomēr vairāk kā SF derētu un Dubultam ar saviem cm labāk par 4 maukt.Un varēja tad otro C dabūt piemēram Saulītis no Turības,Beku īrē paņemt varēja bet ja perspektīvā tad paņemt varēja Henriku Bajāru.Un pārsteidz ka daudz labu LBL2 spēlētāju nemaz neraujas uz augstāko līgu.
Kamdēļ rauties, ja maksā neko daudz..
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
34

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
17

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.