Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Rīgā noslēgusies NBA nometne "Basketball Without Borders"

Rīgā noslēgusies NBA nometne "Basketball Without Borders"
Foto: Basket.lv

Trešdien, 12. jūnijā, Elektrum Olimpiskajā centrā noslēdzās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) un Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotā 18. “Basketball Without Borders” (BWB) jauno talantu nometne, kurā piedalījās 40 puiši un 24 meitenes līdz 17 gadu vecumam no visas Eiropas.

Nometnes pēdējā dienā dalībnieki aizvadīja miniturnīru izšķirošās spēles, noskaidroja labākos trīspunktu metējus un aizvadīja Zvaigžņu spēles, bet noslēguma ceremonijā balvas saņēma spēlētājas un spēlētāji, kuri bija izcēlušies dažādās aktivitātēs.

Par labākajiem trīspunktu metējiem kļuva krievs Pāvels Savkovs (Pavel Savkov) un dāniete Alberta Rimdāla (Alberte Rimdal), bet nometnes vērtīgākajiem spēlētājiem (MVP) tika atzīti igauniete Anna Greta Asi (Anna Gret Asi) un francūzis Juhans Begarins (Juhann Begarin).

“Basketball Without Borders” Zvaigžņu spēlēs piedalījās arī divi Latvijas basketbolisti.

“Esmu ļoti priecīga par šo lielisko iespēju iegūt jaunu pieredzi,” atzīst Liepājas Sporta spēļu skolas audzēkne Līna Loceniece. “Īpaši noderīgas bija nodarbības basketbola tehnikas elementu “stacijās” pieredzējušu spēlētāju un treneru vadībā. Uzdevumi bija ļoti interesanti.”

“Lieliska iespēja uzzināt ko jaunu un mācīties gan no cilvēkiem ar NBA pieredzi, gan vienam no otra,” piebalso BJBS “Rīga/DSN” audzēknis Spānijas kluba Badalonas “Joventut” junioru komandas spēlētājs Krišs Helmanis. “Uzzināju sīkas uzmanības, detaļas, kuras palīdzēs laukumā kļūt labākam.”

NBA kluba “New Orleans Pelicans” spēlētājs Dairis Bertāns: “Bija ļoti interesanti klātienē iepazīt Eiropas talantīgākos jaunos basketbolistus un dot viņiem kādus padomus, kas, cerams, palīdzēs viņiem attīstīties. Būs interesanti sekot, kā attīstīsies viņu karjeras.”

Ar jaunajiem basketbolistiem strādāja NBA kluba “Dallas Mavericks” galvenais treneris Riks Kārlails (Rick Carlisle), NBA klubu treneri Džamals Mozlijs (Jamahl Mosley; “Dallas Mavericks”) un Pablo Pridžioni (Pablo Prigioni; “Brooklyn Nets”), kā arī NBA spēlētāju attīstības treneri Kamerons Hodžs (Cameron Hodges; “San Antonio Spurs”), Maikls Rafins (Michael Ruffin; “New Orleans Pelicans”) un nometnes fiziskās sagatavotības treneris Keisijs Smits (Casey Smith; “Dallas Mavericks”). Nometnes direktori bija Patriks Hants un Marins Sedlāčeks (Marin Sedlaček; “Philadelphia 76ers”, Serbija).

Nometnes darbā bija iesaistīti bijušie un esošie NBA spēlētāji Anete Jēkabsone-Žogota, Dairis Bertāns, Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs, Kristaps Porziņģis, Dekers (Sam Dekker; “Washington Wizards”), Džonatans Aizeks (Jonathan Isaac; “Orlando Magic”) un Rafaela Maskiadri (Raffaela Masciadri; “LA Sparks”, Itālija), kā arī bijušās Latvijas valstsvienības spēlētājas Gunta Baško un Liene Jansone.

Uz nometni uzaicināti bija arī Latvijas jaunie basketbolisti Madlēna Ģērķe (BJBS “Rīga/Jugla”), Vanesa Jasa (BK “Kolibri”), Kristiāna Kulačkovska (Saldus), Marta Daniela Leimane (BK “Kolibri”), Līna Loceniece (Liepājas SSS), Krišs Helmanis (BJBS “Rīga/DSN”), Rodijs Mačoha (Liepājas SSS) un Toms Skuja (BJBS “Rīga/Rīdzene”).

Izmantotie resursi:
“Basketball without borders”: nometne finišē,...


Kamaka Hepa. Foto: Andris Grīnbergs
13

Lielajā piektdienā Rīgas torņi dimd par godu Vefiņam

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā spēlē "VEF Rīga" pēdējā ceturtdaļā sadeva pūpolus "Rīgas Zeļļiem", tiekot pie pirmās ceturtdaļfināla kārtas uzvaras ar rezultātu 87:72.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
2

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.