Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

LU centīsies otrajā LBL 1/4 fināla spēlē izrādīt cienījamāku pretestību "Jūrmalai"

LU centīsies otrajā LBL 1/4 fināla spēlē izrādīt cienījamāku pretestību "Jūrmalai"
"Latvijas Universitātes" galvenais treneris Guntis Endzels. Foto: Ivars Ķezbers

Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēlē šodien plkst. 20:00 "Latvijas Universitāte" "Elektrum" Olimpiskajā centrā uzņems "Jūrmalu Betsafe" komandu, cenšoties izrādīt cienījamāku pretestību nekā pirmajā mačā.

Šī sērija sākās pirms divām dienām, kad jūrmalnieki dominēja jau no pirmajām minūtēm, ātri panākot 11:0 pārsvaru, ko pretinieki vairs nespēja atspēlēt. Duelis noslēdzās ar 72:56. Sērija ilgs līdz trim uzvarām, visi mači tiks aizvadīti ik pēc dienas pauzes.

Visu regulāro sezonu "Jūrmala Betsafe" droši soļoja uz iekļūšanu arī Latvijas - Igaunijas līgas izslēgšanas spēļu posmā, taču neveiksmīgie rezultāti turnīra pēdējās spēlēs, nelabvēlīgie citu spēļu iznākumi un neveiksmīga savstrarpējo punktu attiecība ar konkurentiem nometa Mārtiņa Gulbja trenēto komandu uz devīto pozīciju, tādējādi atstājot jūrmalniekus bez spēlēm apvienotās līgas ceturtdaļfinālā. Studenti regulāro sezonu noslēdza 11. pozīcijā un jau vairākas spēles pirms pamatturnīra noslēguma Gunta Endzela komandai savs tālākais sezonas plāns bija skaidrs.

Trīs no četrām Latvijas līgas ceturtdaļfināla komandām visu sezonu aizvadījušas ar viengabalainu sastāvu, veicot pavisam minimālus pārkārtojumus. Sezonas laikā "Latvijas Universitātes" rindās vienīgā izmaiņa bija Ričarda Pinnes pārcelšanās uz "Turību". Arī ogrēnieši un valmierieši sastāva izmaiņas teju neveica. Turpretī "Jūrmala Betsafe" ielika pavisam citu bildi. Visus jūrmalnieku rindās uzspēlējušos basketbolistus no galvas šosezon nespētu uzskaitīt pat visazartiskākie vietējā basketbola sekotāji. Sezonas laikā nomainījies teju viss vienības sastāvs, no pirmās dienas sastāvā paliekot tikai Edgaram Jeromanovam, Uģim Pinetem, Krisarpam Medisam un Kristapam Pļavniekam. Daži spēlētāji sezonu jūrmalnieku rindās nevarēja pabeigt savainojumu dēļ, bet liela daļa izvēlējās karjeru turpināt citviet. Tikai no "Ogres" un "Latvijas Universitātes" jūrmalniekiem sezonas gaitā neizdevās pārvilināt spēlētājus. Pamatturnīra izskaņā uz Jūrmalu pārcēlās līdzšinējais jēkabpilietis Jurijs Aleksejevs, liepājnieks Roberts Krastiņš un valmierietis Māris Ziediņš. Taču neiespēlētais sastāvs apvienotās līgas noslēgumā rezultātu nedeva un izkrita aiz play-off zonas.

Zīmīgi, ka pirmais "play-off" mačs bija viens no retajiem, kurā jūrmalnieki aizpildīja visu 12 spēlētāju pieteikumu.

Tikmēr "Latvijas Universitāte" sev raksturīgi uzņēmusi apgriezienus sezonas otrajā pusē, lielisku sniegumu demonstrējot abiem Gunta Endzela komandas līderiem Linardam Jaunzemam un Renāram Birkānam. Jau pagājušajā sezonā abi basketbolisti aizveda "Latvijas Universitāti" līdz izslēgšanas spēlēm, kur jūrmalniekiem pret studentiem nebūt viegli neklājās. Pērn iegūtā pieredze noteikti palīdzēs šīs sezonas play-off spēlēs. Šķietami nemanāmi, bet ļoti svarīgu lomu un būtisku progresu šajā sezonā piedzīvojuši arī citi LU spēlētāji, kuri būtiski palīdzējuši krāt studentu uzvaras. Saldus basketbola audzēkņi Kārlis Žunda un Rendijs Feikners būs svarīgi spēlētāji, lai pacīkstētos ar potenciālajiem sērijas favorītiem jūrmalniekiem.

LBL ceturtdaļfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
#3Ogre-#6Valmiera Glass/ViA100:8193:8213.04.15.04.*17.04.*2 - 0
#4Jūrmala Betsafe-#5Latvijas Universitāte72:5612.04.14.04.16.04.*18.04.*1 - 0

, 2019-04-12 11:03, pirms 5 gadiem
Vai Jaunzems šovakar spēlēs? Vai Jūrmala šovakar centīsies gūt punktus un neākstīsies mača galotnē, vai tomēr atkal spēlēsies?
, 2019-04-12 12:37, pirms 5 gadiem
Bez Jaunzema ir mazas cerības par kko pacīnīties. Uz vietas izskatījās season-endings. Turklāt labā roka (es gan nezinu par viņa rocību).
, 2019-04-12 13:01, pirms 5 gadiem
Gan jau, ka Mongomerijs spēlēs šodien. Neesot traumēts.
, 2019-04-12 13:11, pirms 5 gadiem
Vispār Hlebovickis un Vikentsyeu arī ir ar komandu no sezonas sakuma tik traumas dēļ daudz izlaida.
, 2019-04-12 13:34, pirms 5 gadiem
Ja Jūrmala arī šodien vēl nespēlēs uz maksimumu, tad atrausies no Ogres pēc pilnas programmas.
, 2019-04-12 13:40, pirms 5 gadiem
LU varētu būt pēdejā sezonas spēle LU hallē. Gan jau, ka būs ļoti interesanta.
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
15

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.