Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Ķekava" pārtrauc "Turības" astoņu uzvaru sēriju

"Ķekava" pārtrauc "Turības" astoņu uzvaru sēriju
Roberts Pāže. Foto: BK "Turība"

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā uzvaru izcīnījusi "Ķekava". Ķekavas komandas basketbolisti savā laukumā tikās ar "Turības" basketbolistiem, sīvā cīņā pārtraucot to astoņu uzvaru sēriju - 81:73.

"Ķekava" un "Turība" turnīra tabulā atrodas teju līdzās. Iepriekšējā abu komandu tikšanās reizē pirms nedēļas "Turība" spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 94:87. "Ķekavai" bija ieilgusi zaudējumu sērija, bet to izdevās pārtraukt pret "Ventspils Augstskolu". Tikmēr "Turība" nav piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu jau kopš janvāra beigām.

Šī spēle sākās rezultatīvi. Pēc pusotras spēlētas minūtes Artūrs Strēlnieks izvirzīja "Ķekavu" vadībā ar 7:3. Līdz ceturtdaļas vidum mājinieki palielināja pārsvaru līdz septiņiem punktiem, bet turpinājumā panāca arī 21:9. Pateicoties Aivara Stikuta rezultatīvajam sniegumam, "Turība" atgriezās spēlē, bet zaudēja pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 20:27.

Otrajā ceturtdaļā komandām vairs tik raiti ar punktu gūšanu nevedās. Labāk nospēlēja viesi, kuri līdz ceturtdaļas vidum pārņēma vadību (32:31). Arī ceturtdaļas otrajā pusē komandām bija neprecīzo metienu periods, bet kopumā cīņa ritēja līdzīgi. "Ķekava" atguva nelielu pārsvaru un devās lielajā pārtraukumā minimālā vadībā ar 41:40.

Trešās ceturtdaļas ievadā "Turība" atguva vadībā, bet netika tālāk par trīs punktu pārsvaru. "Ķekava" regulāri atspēlējās. Ceturtdaļas otrajā pusē viesi biežāk turējās četrus punktus priekšā, kas ļāva arī būt vadībā pēc trīsdesmit spēlētām minūtēm - 58:56. Spēles izšķirošais nogrieznis sākās ar nelielu "Turības" izrāvienu (63:56). Strēlnieks deva atbildes triecienu, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem. Mārcis Saulītis atjaunoja viesiem sešu punktu pārsvaru, bet Strēlnieks pretī trāpīja divus tālmetienus, bet Mārtiņš Šteinbergs vēl vienu (72:69). Stikutam ar precīzu tālmetienu atkal izdevās atjaunot līdzsvaru, bet Strēlnieks turpināja būt neapturams, saglabājot "Ķekavas" izredzes uz uzvaru. Nākamajās divās minūtēs mājinieki pilnībā salauza pretinieku pretestību, kas ļāva izcīnīt uzvaru ar rezultātu 81:73 un pārtraukt "Turības" astoņu uzvaru sēriju.

LBL2, 1.-12. vieta, 12. marts

"Ķekava" - "Turība" 81:73 (27:20, 14:20, 15:18, 25:15)

"Ķekava": Strēlnieks 27 (10 ab), Pāže 24 (7 rp), Saknītis 15 (6 ab), Šteinbergs 8 (7 rp), Jašuks 3, Bērziņš 2, Avotiņš 2, Zemturis, Priede.
"Turība": Saulītis 17 (8 ab), Mičulis 14, Stikuts 11, Upe 9, Doroškevics 9, Večens 7 (13 rp), Salmiņš 3, Pinne 2, Caune 1, Golubevs.


, 2019-03-12 21:40, pirms 5 gadiem
Arturam Strelniekam vajadzetu Lat-Est līgā spēlēt nevis LBL2
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
1

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
18

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.