Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Ķekavai +39 pret Ogri, droša uzvara arī Kandavai

Rolands Eliņš

LBL2: Ķekavai +39 pret Ogri, droša uzvara arī Kandavai
Foto: BK Ķekava

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā šodien aizvadītas divas spēles. „Ķekava” ar 102:63 pārspēja basketbola skolu „Ogre”, kamēr „Kandava/Compor” ar 86:61 viesos tika galā ar „LU/BS Rīga”.

„Ķekava” šovasar izrādīja interesi par pievienošanos Latvijas un Igaunijas apvienotajai līgai, taču LBL2 čempiones pieteikums netika apmierināts. Titula aizstāvēšanu ķekavieši sākuši pārliecinoši un 14 spēlēs izcīnījuši 12 uzvaras.

Šodienas mačā atkal tika pārsniegta 100 gūto punktu robeža, ko „Ķekava” paveica otro reizi pēc kārtas. Šoreiz 102 punkti tika iemesti „Ogres” grozā, tiesa, pēc pirmās ceturtdaļas „Ķekava” pat bija minimālos iedzinējos (16:17). Ar izrāvienu otrajā ceturtdaļā izdevās atrauties 17 punktu attālumā un būtiski jautājumi par uzvarētāju vairs neradās, „Ķekavai” beigās uzvarot ar 102:63.

Uzvarētāju sastāvā veseli septiņi spēlētāji guva vismaz desmit punktus. Ar 16 punktiem labākais bija Edvards Jašuks, bet 15 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Artūram Strēlniekam. „Ogres” sastāvā 19 punktus iemeta Mikus Brencāns.

Otrā šodienas spēlē „Kandava/Compor” ar 86:61 pārspēja „LU/BS Rīga”, krietnā vadībā izvirzoties jau pirmajā puslaikā (44:27). Kandavas komandai lauvas tiesu punktu guva divi spēlētāji – Kristaps Gotfrīds iemeta 23, bet Guntars Strāķis pievienoja 22. Savukārt rīdziniekiem ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Alberts Putāns, kamēr Ričards Pinne pievienoja „double-double” ar 16 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām.

„Kandavai” šī bija sezonas 11. uzvara 14 spēlēs, kamēr „LU/BS Rīga” bilance ir 7-7. Abas komandas LBL2 otrajā posmā spēlēs pirmajā grupā, proti, par 1.-12. vietu,

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība