Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Freimanis ar 18 punktiem kaldina ''Avis Rapla'' uzvaru pār Gludīša un Umbraško ''Tarvas''

Freimanis ar 18 punktiem kaldina ''Avis Rapla'' uzvaru pār Gludīša un Umbraško ''Tarvas''
Roberts Freimanis. Foto:Sīms Solmans/Avis Rapla

Šodien Latvijas - Igaunijas spēlē Roberts Freimanis kļuva par vienu no rezultatīvākajiem basketbolistiem ''Avis Rapla'' rindās, ar 18 punktiem kaldinot uzvaru pār Rakveres ''Tarvas'' vienību ar 89:81. Jura Umbraško vadītās ''Tarvas'' sastāvā cits latviešu basketbolists Kristaps Gludītis izcēlās ar 11 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas - Igaunijas basketbola līgā Rakverē tika aizvadīts duelis starp divu latviešu basketbolistu pārstāvētām vienībām - Jura Umbraško trenētā un Kristapa Gludīša pārstāvēta vietējā ''Tarvas'' uzņēma Robertu Freimani un ''Avis Rapla''.

Izņemot otro ceturtdaļu, laukumā bija vērojama interesanta un līdzīga cīņa. Ar 8:0 izrāvienu spēli gan uzsāka ''Avis Rapla'', kamēr ''Tarvas'' sastāvā pirmos punktus guva tieši Gludītis. Līdz ceturtdaļas vidum mājiniekiem izdevās rezultātu izlīdzināt, pirmajām desmit minūtēm noslēdzoties neizšķirti - 20:20. Izšķirošais izrāviens tika veikts otrās ceturtdaļas ievadā, kad ''Avis Rapla'' izdevās sešas minūtes aizsardzībā neielaist nevienu punktu, kamēr uzbrukumā gūstot 12 punktus un panākot jau 32:20. Līdz puslaika beigām spēle izlīdzinājās, taču ''Tarvas'' sadeldēt pārsvaru neizdevās un pēc pirmā puslaika viesiem 14 punktu vadība - 42:28.

Trešajā ceturtdaļā vienu brīdi ''Avis Rapla'' pārsvars sasniedza pat 16 punktus, taču līdz tās beigām ''Tarvas'' izdevās atspēlēt sešus punktus un pirms pēdējām desmit minūtēm viesi atradās vadībā ar 64:54. Ceturtajā ceturtdaļā mājiniekiem divas reizes izdevās pietuvoties līdz septiņu punktu starpībai, taču abās reizes nākamajos uzbrukumos precīzi no distances bija ''Avis Rapla'' basketbolisti, noturot pirmajā puslaikā iekrāto pārsvaru un uzvarot ar 89:81.

Roberts Freimanis ''Avis Rapla'' rindās pavadītajās 30:08 minūtēs ar gūtiem 18 punktiem kļuva par trešo rezultatīvāko komandā, realizējot piecus no septiņiem soda metieniem, piecus no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no diviem trīspunktniekiem. Tāpat spēlētājs izcēlās ar septiņām atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli.

Kristaps Gludītis laukumā ''Tarvas'' sastāvā pavadīja 34:02 minūtes un izcēlās ar 11 punktiem, realizējot četrus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no septiņiem trīspunktniekiem. Tāpat basketbolistam astoņas rezultatīvas piespēles un trīs atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
estlatbl.com


Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.