Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: RSU uzvara pār čempioniem, veterāniem pieklājīga statistika Jēkabpilī

Emils Ozerinskis

LBL2: RSU uzvara pār čempioniem, veterāniem pieklājīga statistika Jēkabpilī
Andris Epners. Foto: basket.lv

"Ramirent" Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas turnīrā zaudējumu izbraukumā piedzīvoja pērnās sezonas turnīra čempionvienība "Gulbenes Buki", piekāpjoties RSU ar rezultātu 79:90.

Gan RSU, gan "Gulbenes Buki" sezonu sāka ar drošām uzvarām, bet pirmais nopietnais pārbaudījums abām vienībām bija tieši vienai ar otru. Pēc neizšķirtas pirmās ceturtdaļas RSU pārņēma spēles vadību otrajā mača nogrieznī, noslēdzot puslaiku sev par labu ar 46:40. Trešajā ceturksnī uz īsu brīdi Artūra Brūniņa padotie gulbenieši pārņēma spēles vadību, taču Aivara Vīnberga trenētā komanda trešā ceturkšņa otrajā pusē tika pie pārsvaru un atlikušajā spēles laikā atpakaļ vairs neatskatījās. RSU komanda tika pie panākuma ar 90:79.

RSU uzvarā galveno lomu spēlēja Andris Epners, kurš izcēlās ar 25 punktiem un 13 izcīnītām bumbām zem groziem. Savukārt Ginters Blumbergs RSU rēķinu papildināja ar 18 gūtiem punktiem. Gulbeniešu rindās Gulbeniešu rindās 20 punktus guva Ingars Aizpurs, bet pa 18 sakrāja Roberts Mednis un Jānis Dilevka.

Pamatīgu atspēlēšanos veica "VEF skolas" audzēkņi, kuri pārcēlušies uz Valku un šogad startē zem nosaukuma VEF BA Valkā. Nonākot iedzinējos ar 28 punktu starpību, VEF audzēkņi spēja aizbērt otrās ceturtdaļas sākumā sakrāto deficīta bedri, pietuvojoties valmieriešiem līdz viena punkta atstatumam ceturtās ceturtdaļas vidū. Taču "Valmiera Glass/ViA-2" pēc trenera Sanda Amoliņa paņemtā minūtes pārtraukuma sapurinājās un noveda spēli līdz uzvarai ar 81:73.

Valmieriešu rindās Kristofers Šepte sakrāja 26 punktus, bet Māris Riekstiņš zem groziem guva 19 punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas. Pierobežas komandai ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Gatis Vēgners.

Teju visu spēli nelielā vadībā pret RTU basketbolistiem turējās "Jēkabpils" komanda, kurai bija pirmā atrādīšanās saviem līdzjutējiem LBL 2. divīzijas turnīrā. Jēkabpilieši vadību pretiniekiem ļāva sajust vien pirmajā ceturtdaļā un pavisam īsu brīdi trešajā, taču uzvaras izlaišana nebija "lūšiem" padomā. Jēkabpilieši spēli noslēdz ar sev labvēlīgo 85:74, tiekot pie otrās uzvaras turnīrā.

Pulveris gana sauss vēl aizvien ir "Jēkabpils" veterāniem garajā galā. Kaspars Cipruss izcēlās ar 20 punktiem, deviņām bumbām un pieciem bloķētiem metieniem, kamēr Jurijs Aleksejevs sakrāja 18 punktus un 13 atlēkušās bumbas. Ārējā līnijā Mārtiņš Vīņauds jēkabpiliešiem sakrāja 17 punktus. RTU rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija Kārlis Bērziņš.

Saspringta cīņa risinājās Līvānos, kur vietējais "Līvānu stikls" izlaida savu spēles pirmajā puslaikā sakrāto 16 punktu vadību un mača izskaņā izmisīgi cīnījās par uzvaras nosargāšanu pret "Ogri". Mača noslēdzošajā minūtē ogrēnieši atradās tikai trīs punktu attālumā, tomēr mājiniekiem izdevās gūt panākumu ar beigu rezultātu 81:76.

Mača uzvarētājie Rihards Strauts un Daumats Pabrieža guva pa 21 punktam, bet 19 punktus sakrāja Jānis Lasmanis. Ogrēniešu rindās 23 punktus guva Mikus Muižnieks.