Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ričards Vambuts

Amerikāņa Džounsa debijā "Jēkabpils" zaudē "Ventspilij"

Amerikāņa Džounsa debijā "Jēkabpils" zaudē "Ventspilij"
Terenss Džounss
Foto: AP Photo/AL.com

Šodien kļuva zināms tas, ka uz divu nedēļu ilgu pārbaudes laiku BK "Jēkabpils" pievienojies amerikānis Terenss Džounss, kurš savu debijas maču aizvadīja jau šovakar, kad "LOC CUP 2014" ietvaros jēkabpilieši tikās ar BK "Ventspils". Ar mainīgām sekmēm pārbaudes spēles aizvadījušas citas Latvijas komandas.

"Jēkabpils" papildinās ar Terensu Džounsu un zaudē "Ventspilij"

Šī būs pirmā profesionālā pieredze Džounsam, kuram 2. oktobrī paliks 26 gadi. 2012. - 2013. gada sezonu Džounss pavadīja Alabamas universitātē, kur vidēji mačā, laukumā pavadot 26,1 minūti, guva 8,3 punktus, atdeva 3,6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

Šovakar pirmajā "LOC CUP 2014" mačā "Jēkabpils" zaudēja BK "Ventspils" ar 63:86, lai gan pēc pirmā puslaika bija vadībā 35:31. Jēkabpiliešiem šī bija pirmā turnīra spēle, bet ventspilnieki tika pie otrās uzvaras divu dienu laikā. Otro dienu pēc kārtas rezultatīvākais ventspilnieku rindās bija Trojs Bārnīss - 14 punkti un piecas atlēkušās bumbas. Mārtiņš Meiers guva 13 punktus, savukārt Hārvijs Grants izcēlās ar desmit punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Latvijas komandas spēlē ar mainīgām sekmēm

"Latvijas Universitāte", pēdējā mača minūtē izvirzoties vadībā, vakar pārspēja Lietuvas vienību Molētu "Ežerūnas" (70:68), tādējādi tiekot pie pirmās uzvaras pirmssezonā. Pēteris Rēķis guva visvairāk punktu (18), bet Ingara Aizpura, kurš pēdējā minūtē izvirzīja studentus vadībā, kontā 15 punkti.

Zaudējumu turnīrā Igaunijā piedzīvoja "Barons kvartāls", kas pagarinājumā atzina Somijas komandas "Loimaa Bisons" (šosezon startēs VTB līgā) pārākumu - 99:107. Rezultatīvākais "Baronu" rindās ar 26 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Lauris Mizis, bet Gatis Jahovičs, kurš aizvadīja pirmo spēli "Baronā", guva trīs punktus.

Pirmo pārbaudes spēli pirmssezonā aizvadīja BK "Valmiera", kas Rīgā tikās un pārspēja Krievijas Superlīgas komandu "Samara-SGEU" ar 66:57. Četri valmierieši guva vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākais ar 16 bija Viktors Iļjins.

Izmantotie resursi:
Sportando
Basketbola komanda LATVIJAS UNIVERSITĀTE -...
BC BARONS (BC_BARONS) | Twitter
BK Valmiera (bkvalmiera) | Twitter
BK Ventspils (bkventspils) | Twitter


, 2014-09-11 19:11, pirms 10 gadiem
Barons gandrīz uzvar Nilks Bissons. :")
, 2014-09-11 22:33, pirms 10 gadiem
kā četmenam iet?
, 2014-09-11 22:42, pirms 10 gadiem
akella82 rakstīja: kā četmenam iet?
Šovakar 6p+2ab+3rp
, 2014-09-11 22:52, pirms 10 gadiem
Tad cik tas Džouns iemeta?
, 2014-09-11 22:54, pirms 10 gadiem
bet normāli četmens spēlē vai nē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-09-11 23:15, pirms 10 gadiem
Noskatījos klātienē šodienas spēli LOC kausā, jāsaka kā ir abām komandām pietrūka svaiguma, bet tas ir normāli, jo ir pirmssezona, pirmais puslaiks bija līdzīgs un Jēkabpils pat to mistiskā veidā uzvarēja, bet 3ajā ceturtdaļā Ventspils ļāva Jēkabpilij iemest tikai 6 punktus ja nemaldos, kamēr paši salādēja 30. Jēkabpilij ir manāmi īss soliņš, kas arī izpaudās otrajā puslaikā, manāmi pietrūka svaiguma, un vajadzīgs vēl vismaz viens normāls centrs ar vienu Šeļakovu neiztiks, jo Poznaks un vēl vairāk Veselovs nav gatavi darboties par 5 nr., ļoti pārsteidza Kravčenko, jo ir pilnīgi nekāds, iemest nevar, tāpat arī aizsardzībā iekrīt...par leģionāriem pagaidām grūti spriest, izskatās, ka vajag nedaudz adaptēties, bet 14 numurs izskatījās labākais Jēkabpils sastāvā, domāju Jēkabpilij nepieciešami pāris pastiprinājumi un cerams būs ok, savukārt ar Ventspili, liekas, viss būs kārtībā, jo pagaidām sastāvs izskatās sabalansēts visās pozīcijās, liekie laikam jau zināmi Čodiņš un mazais Štelmahers, vakardienas spēlē labi uzbrukumā izskatījās Butjankovs, sodien nespēlēja, sodien ļoti labi izskatījās Grants, taču laikam Jēkabpils nav objektīvs rādītājs, kur novērtēt, patika Ates cīņasspars, tāpat arī līmenī ir Bārnīss, un arī Meieram var redzēt uzlabojumus, ko devusi izlase.
Par Četmenu, gribējās redzēt, kas palicis no vecā labā Maira, jāsaka godīgi, ja vakar viņš izskatījās ļoti švaki, tad šodien bija jau labāk, protams, ātrumu viņš ir zaudējis, krīt aizsardzībā, norakstīsim to uz pirmssezonu, bet piespēles un tas kā viņš redz laukumu ir apbrīnojami...šodien patika viņA spēle.
, 2014-09-11 23:15, pirms 10 gadiem
p.s. ļoti neerti krēsli Liepājas Olimpiskajā Centrā
, 2014-09-11 23:40, pirms 10 gadiem
piekriitu, ka Ventspils uzspieda uz apakshu, pajuka viss Jekapils defs. Lūši bez vēl viena normāla 5nr. ļoti mocīsies. p.s. Kravcenko galīgi nekāds, it īpaši aizsardzibā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
33

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.