Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmierieši centīsies aizķerties pret "Ogri" ceturtdaļfināla otrajā cīņā

Emils Ozerinskis

Valmierieši centīsies aizķerties pret "Ogri" ceturtdaļfināla otrajā cīņā
Jānis Engers. Foto: Edgars Vaivads

Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla otro spēli 11. aprīlī pulksten 19:30 aizvadīs "Valmiera Glass/ViA" un "Ogre". Pirmajā sērijas mačā valmieriešiem cīņu izdevās saglabāt līdzvērtīgu līdz pirmās ceturtdaļas vidum. Savu skatītāju priekšā Roberta Zeiles komanda centīsies aizķerties sērijā.

Sērijas pirmajā cīņā "Ogres" nogurdinošo spēļu grafiku, pēc divām saspringtām cīņām Tallinā, nevarēja just un Artūra Visocka-Rubeņa komanda bija gatava ielekt Latvijas čempionāta izcīņā. Valmierieši tikmēr bija gatavojušies ļoti agresīvai spēlei aizsardzībā, bet spēles soģi ātri noņēma valmieriešiem iespēju spēlēt cieši savā laukuma pusē, piešķirot valmieriešu garā gala spēlētājiem ātras piezīmes. Līdzīgu spēli valmieriešiem izdevās saglabāt līdz pirmās ceturtdaļas otrajai pusei, kad "Ogrei" izdevās veikt izrāvienu. Otrajā ceturtdaļā spēle tika pavisam salauzta un ogrēnieši droši soļoja pretī pirmajai uzvarai. Spēles gaitā lielākais pārsvars sasniedza 34 punktus, bet "Valmiera Glass/ViA" noslēdzošajā spēles daļā spēja samazināt starpību. Pirmā ceturtdaļfināla sērijas spēle noslēdzās ar rezultātu 100:81.

"Ogres" sastāva priekšrocība uzskatāmi redzama arī komandas statistikā. Pirmajā mačā pieci ogrēnieši guva vismaz desmit punktus. Rezultatīvākais ar 17 bija Edgars Lasenbers, 16 punktus guva Kristaps Dārgais, bet ar 15 punktiem izcēlās Kārlis Apsītis. Valmieras komandā tikmēr uzbrukuma smagumu uz saviem pleciem iznesa abi aizsargi Edmunds Elksnis un Jānis Kaufmanis, attiecīgi sakrājot 23 un 21 punktu. Vēl atzīmēšanas vērts ir tas, ka pirmās spēles pēdējā sekundē, kad mača liktenis jau sen bija izšķirts, spēles soģi izlēma no zāles izraidīt Robertu Zeili, piešķirot valmieriešu trenerim otro tehnisko piezīmi.

Abu komandu treneri pērnajā vasarā kopā strādāja ar Latvijas U18 puišu valstsvienību, kura izcīnīja Eiropas čempionāta sudrabu. Artūrs Visockis-Rubenis tika atzīts par Latvijas gada treneri, bet Robertam Zeilem pienācās līdzīgs apbalvojums kā labākajam jaunatnes trenerim.

Sērija ceturtdaļfinālā risinās līdz kādas komandas trīs panākumiem.

LBL ceturtdaļfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
#3Ogre-#6Valmiera Glass/ViA100:8111.04.13.04.15.04.*17.04.*1 - 0
#4Jūrmala Betsafe-#5Latvijas Universitāte72:5612.04.14.04.16.04.*18.04.*1 - 0

     [+] [-]

, 2019-04-11 13:20, pirms 5 gadiem
Valmierai tikai daži kas var spēlēt augstakajā bet lielākā daļa tam nav gatavi.Kohānovs, Grīnbergs ,'Ermansons ,Ivanovs un vairāk gaidits no Engera.