Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

RSU atspēlējās un izcīna uzvaru galotnē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

RSU atspēlējās un izcīna uzvaru galotnē
Svens Vilks
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) otrajā pusfināla sērijā "Rīgas Stradiņa universitāte" savā laukumā uzņēma "Mārupes SC" basketbolistus. Viesi spēja iekrāt 15 punktu pārsvaru, bet RSU prata atspēlēt šo deficītu un izcīnīja uzvaru ar 66:63.

Šajā sērijā favorītu lomā bija RSU basketbolisti, neskatoties uz to, ka izbraukumā novembra beigās piekāpās "Mārupei" ar 55:73. "Mārupes SC" vajadzēja vēl cīnīties pārspēlēs, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, ko izdevās paveikt un pēc tam izslēgt no tālākas cīņas "ViA/Valmiera Glass". Tikmēr RSU apspēlēja "Turību".

Spēli Hanzas vidusskolā labi sāka RSU, izvirzoties vadībā ar 9:3. Kādu laiku "Mārupes SC" turējās viena tālmetiena attālumā, bet tad atkal nonāca iedzinējos ar sešu punktu deficītu. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 17:13 RSU labā. Otrā ceturtdaļa pilnībā aizritēja viesu komandas zīmē, kas pretiniekiem ļāva gūt vien deviņus punktus. Pēc divām ar pusi minūtēm "Mārupes SC" izvirzījās vadībā un vadības grožus vairs neatdeva, pirmo puslaiku uzvarot ar rezultātu 34:26.

Uzreiz pēc lielā pārtraukuma "Mārupes SC" palielināja savu pārsvaru līdz 15 punktiem, kas bija lielākais pārsvars šajā mačā. RSU savu lielo atspēlēšanās kampaņu sāka vien trīs minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām. Skanot ceturtdaļas beigu signālam, bija skaidrs, ka šajā spēlē vēl viss priekšā. RSU atradās vien trīs punktu atstatumā - 50:53. Mājiniekiem vajadzēja trīs minūtes, lai atgūtu vadības grožus savās rokās. Sākās līdzīga un smaga cīņa par uzvaru, kurā nelielā vadībā visu laiku noturējās RSU. Pamatlaika izskaņā, 21 sekundi līdz tā beigām Roberts Pāže realizēja tālmetienu, pietuvinot "Mārupi" divu punktu atstatumā. Otrā laukuma galā vienu soda metienu realizēja Kristaps Jurjāns, ar ko bija gana, lai garantētu uzvaru. RSU svinēja panākumu ar rezultātu 66:63.

Uzvarētāju rindās ar 15 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Rihards Ginters, bet 12 punkti Svenam Vilkam. "Mārupes SC" labā attiecīgi 19 un 17 punkti Roberta Pāžes un Jāņa Ramša kontā.

LBL2, pusfināls, 11. aprīlis

"Rīgas Stradiņa universitāte" - "Mārupes SC" 66:63 (17:13, 9:21, 24:19, 16:10) Sērijā: 1-0

RSU: Ginters 15 (6 ab), Vilks 12, Ikstens 11, Jurjāns 10 (10 ab, 3 bl), Benefelds 8, Upesleja 4, Putniņš 3, Šķipars 2, Kolbergs 1, Šapovalovs (10 ab), Kalējs, Vegners.
"Mārupes SC": Pāže 19 (6 ab), Ramšs 17, Zemturis 9 (6 ab), Kramiņš 7, Kalējs 4, Motivāns 4 (9 ab), Metnieks 3 (14 ab), Straudovskis, Polis, Magone.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība