Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Par Latvijas-Igaunijas līgas februāra MVP nosaukts Rādiks

Par Latvijas-Igaunijas līgas februāra MVP nosaukts Rādiks
Tomass Rādiks. Foto: Sīms Semiskars

Par "OlyBet" Latvijas-Igaunijas februāra vērtīgāko spēlētāju atzīts Tallinas "TalTech" centra spēlētājs Tomass Rādiks, kurš šādu atzinību izpelnījies otro mēnesi pēc kārtas.

"TalTech" februāra mēnesī uzveica "Ogri" (102:97), "Betsafe Jūrmalu" (85:82) un "Avis Rapla" (82:78). Rādiks vidēji guva 24 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, kā arī trāpīja 64% metienu no spēles. Spožāko spēli Rādiks aizvadīja pret Jūrmalu, kad guva 28 punktus un izcīnīja astoņas bumbas.

203 centimetrus garais basketbolists šosezon vidēji guvis 17,9 punktus un izcīnījis 5,8 bumbas pie groziem. Rādiks no spēles trāpījis 57% divpunktu metienu, 54% trīspunktnieku, kā arī 89% soda metienu.

28 gadus vecais Rādiks, kurš pārstāvējis arī Igaunijas izlasi, karjeras laikā pārstāvējis "Parnu" un "Kalev/Cramo" vienības, bet Tallinas Tehnoloģiju universitātes komandā spēlē jau piekto sezonu pēc kārtas.

Oktobrī par līgas MVP tika atzīts Tartu Universitātes uzbrucējs Julius Kazakausks, novembrī vērtīgākā gods tika "Ogres" spēka uzbrucējam Kasparam Bērziņam, decembrī par labāko tika nosaukts Rādiks.

Izmantotie resursi:
https://www.estlatbl.com/


Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
16

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.