Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Buškevics: "Ja Domarks izvelk divas uzvaras, ir iemesls turpmāk uzticēties"

Buškevics: "Ja Domarks izvelk divas uzvaras, ir iemesls turpmāk uzticēties"
Sandis Buškevics
Foto: Edgars Vaivads

Otro uzvaru kalendārā gada ievadā izcīnījusi BK "Jēkabpils", kas divās spēlēs pēc kārtas pārspēja valmieriešus, pārtraucot iepriekš sakrāto septiņu zaudējumu sēriju. Tādējādi savās pirmajās spēlēs "Jēkabpils" galvenā trenera amatā uzvaras guvis Sandis Buškevics, kurš dalījās savā komentārā ar Sportacentrs.com.

Otrā spēle īsā laikā pret Valmieras komandu un otro reizi izcīnīta dramatiska uzvara. Kā vērtējat savas komandas sniegumu šajā mačā?
Kā jau iepriekš teicu, esmu apmierināts tikai par uzvaru, par spēles kvalitāti mazāk. Visam ir savs paskaidrojums. Sāku strādāt ar komandu tikai 26. decembrī un pa vidu vēl bija Jaunais gads. Tik īsā laikā ir grūti kaut ko izveidot. Tagad ir laiks turpināt strādāt. Mums ir četras dienas, lai sagatavotos "Latvijas Universitātei". Gaidām atpakaļ sastāvā Edgaru Štelmeheru, kurš mums varēs dot vēl lielāku spēku priekšējā līnijā.

Abās divās spēlēs tieši Dominiks Domarks bija tas, kurš izrāva uzvaras. Cik liels faktors ir tieši viņa spēle izšķirošajos momentos?
Domāju, ka šīs uzvaras tik un tā ir visas komandas nopelns. Viņa vietā varēja būt arī kāds cits. Šīs divās spēlēs viņš ielika ļoti svarīgus metienus. Godīgi sakot, nepazīstu viņu vēl tik daudz cik gribētos, bet ja spēlētājs mums izvelk divas spēles, tad ir iemesls aizdomāties un viņam turpmāk uzticēties.

Ar divām uzvarām esat pakāpušies no pēdējās vietas turnīra tabulā uz sesto pozīciju un iekļuvuši play-off zonā. Kāds ir kopējais mērķis sezonā uz kuru gribat komandu aizvest?
Mēs neskatāmies ļoti tālu uz priekšu. Mums ir spēle 14. janvārī un šobrīd domājam par to. Var jau sapņot, bet jābūt reāliem. Ejam uz priekšu pa vienai spēlei un cīnāmies. Kad beigsies regulārais čempionāts, tad skatīsimies kur mēs esam.

Šajās divās spēlēs, ņemot vērā aizvadīto treniņu skaitu, procentuāli cik no tā basketbola "Jēkabpils" demonstrē, ko Jūs vēlētos redzēt?
Svarīgi ir tas, ka mums izdevās uzvarēt. Procentus man negribētos saukt, bet ar katru spēli un treniņu pieliksim, kļūstot aizvien konkurētspējīgāki ar citām komandām.

Komanda vēl skatās papildinājumu virzienā vai sastāva komplektācija jau noslēgusies?
Pagaidām neko neskatāmies. Varbūt ir iespējams kāds papildinājums, bet tas ir jautājums vadībai. Es strādāju ar tiem, kas ir. Ceru, ka viņi ātri sapratīs ko no viņiem gribu un varēsim kopīgi iet uz kādu kopīgu mērķi.


, 2018-01-11 00:58, pirms 6 gadiem
Bušiņš galvenais treneris... Kaut kā neiet kopā😃 Bet nu - lai veicas!
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
17

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
12

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
5

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.