Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Buiķim 18 piespēles, bet "Turība" pārtrauc zaudējumu sēriju

Buiķim 18 piespēles, bet "Turība" pārtrauc zaudējumu sēriju
Dāvis Klegeris
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Trešdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā turnīrā par 1.-12. vietu "Turība" savā laukumā ar rezultātu 76:69 apspēlēja "Saldu".

"Turība" bija piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, kamēr "Saldum" bija veiksmīgs nogrieznis - trīs panākumi pēc kārtas. Šovakar abas sērijas pārtrūka. "Turībai" pēdējās ceturtdaļas sakumā bija arī 11 punktu pārsvars, taču viesi, pateicoties izrāvienam 7:0, aptuveni četras minūtes pirms beigām pietuvojās līdz viena precīza metiena tiesai (64:67). Nākamajā uzbrukumā Artūrs Kramiņš netrāpīja tālmetienu, kas ļautu izlīdzināt rezultātu, bet Kristians Vīksne ar soda metieniem palielināja mājinieku pārsvaru.

Viesi pēc Jāņa Līcīša diviem punktiem vēlreiz pietuvojās līdz trim punktiem (66:69), bet sekoja četri "Turības" punkti pēc kārtas. Tuvāk par četriem punktiem kurzemnieki vairs netika, un "Turība" izcīnīja panākumu ar rezultātu 75:69, svinot ceturto uzvaru desmit mačos.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Dāvis Klegeris, kurš realizēja piecus no astoņiem izmestajiem trīspunktniekiem un sakrāja 25 punktus, aizvadot rezultatīvāko spēli šajā sezonā. 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas Kristianam Vīksnem. Saldus komandas labā 25 punkti Jānim Līcītim, bet 14 Armanda Seņkāna kontā. 18 rezultatīvas piespēles atdeva Edgars Buiķis - neviens cits spēlētājs LBL2 čempionātā šosezon vairāk vienā mačā nav iespējis.

Turnīrā par 13.-20. vietu KP BA/DSN ar 80:51 savā laukumā sagrāva "Valkas SI/Smilteni". 16 punktus guva Roberts Bērziņš, par diviem mazāk Nika Salenieka kontā, 13 punkti Krišam Helmanim, bet 12+11 Jānim Gertneram. Valkas komandas labā 21 punkts un 19 bumbas Nikam Višņēvičam. DSN tā bija otrā uzvara četrās spēlēs, bet Valkai - piektais zaudējums sešos mačos.

Citā mačā "Madona/BJSS" ar 96:85 viesos uzveica "Rīgu/Rīdzeni", izcīnot ceturto panākumu sešās spēlēs. Madonai ar 28 punktiem un 14 piespēlēm (trešais individuāli labākais rādītājs LBL2 šosezon) izcēlās Mikus Sokolovs. 24 punktus pievienoja Niks Nīgalis, bet 19 punkti un desmit bumbas Artūram Škutem. "Rīdzenes" rindās 23 punktus iemeta Ričards Tutāns. "Rīdzenei" tas bija trešais zaudējums četrās spēlēs sezonas otrajā posmā.

LBL2 regulārā sezona, 10. janvāris

TurnīrsSpēleRezultāts
1.-12.v.Turība - Saldus76:69
13.-20.v.Rīga/Rīdzene - Madona/BJSS85:96
13.-20.v.KP BA/DSN - Valkas SI/Smiltene80:51

Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.