Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2 spēlē pēc provokācijas tiek žņaugts U18 izlases spēlētājs

Rolands Eliņš

LBL2 spēlē pēc provokācijas tiek žņaugts U18 izlases spēlētājs
Jānis Bērziņš. Foto: bkjelgava.lv

Latvijas Basketbola savienība saņēmusi galvenā tiesneša ziņojumu par incidentu devītā oktobra LBL2 spēlē starp „BJBS Rīga/Sportapunkts.lv” un „Jelgava/LLU” komandām, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš. Viņš norādīja, ka lēmums, visticamāk, gaidāms rītdien un izvērtēta tiks abu konfliktā iesaistīto spēlētāju loma asumos, proti, gan Jāņa Bērziņa agresīvais uzbrukums Ralfam Kristapam Bensonam, gan Bensona veiktie žesti pirms tam.

Vakardienas „Ramirent” LBL2 spēlē starp „BJBS Rīga/Sportapunkts.lv” un „Jelgava/LLU”, kurā ar 100:82 uzvarēja jelgavnieki, tika pieredzēta nepatīkama epizode, kuras video ieraksts nonācis arī portāla Sportacentrs.com rīcībā.. Rīgas komandas līderis Ralfs Kristaps Bensons, kurš šovasar bija Latvijas U18 izlases sastāvā, trešajā ceturtdaļā pēc trāpīta tālmetiena veltīja uzvarošu žestu pretspēlētāja virzienā. Tobrīd rezultāts bija 76:62 „Jelgavas” labā.

Pēc nākamā uzbrukuma beigām „Jelgavas” spēlētājs Jānis Bērziņš, kurš iepriekš dažas sezonas aizvadīja LBL, agresīvi piegāja pie Bensona un ar abām rokām sagrāba viņu aiz kakla, sāka žņaugt un nospieda uz zemes. Bērziņš par to saņēma diskvalificējošo piezīmi un tika izraidīts no spēles.

Galvenā tiesneša ziņojums par maču nogādāts LBS, un tā izskatīšanā iesaistījusies LBL Tehniskā komisija un Tiesnešu komisija, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš. Viņš izteica prognozi, ka par šo situāciju oficiāls LBS paziņojums un lēmums gaidāms rītdien. Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs savā "Twitter" profilā gan nedaudz vēlāk veica ierakstu, ka diskvalifikācijas jau piespriestas, taču oficiāla paziņojuma LBS mājaslapā vēl nav.

Edgars Bērziņš uzsvēra, ka LBS Tehniskā komisija izvērtēs kontekstu un visu spēli, nevis tikai īso video fragmentu, kurā redzams pārkāpums ar diskvalificējošo piezīmi. Iespējamo sankciju apmērus un veidu Bērziņš nevēlējās prognozēt, taču norādīja, ka tiks izskatīta abu konfliktā iesaistīto spēlētāju rīcība: „Taisnība, ka pašā mačā šajā epizodē Bensonam tehniskā piezīme vai jebkāds cits pārkāpums netika fiksēts, taču noteikti tiks izvērtēts konteksts, kas noveda pie asumiem, tiks lemts, vai un cik liela provokācija tika veikta.”

Jāpiemin, ka diskvalificējošā piezīme ir augstākais soda mērs basketbola spēlē un nozīmē spēlētāja tūlītēju izraidīšanu no spēles, taču neliedz viņam dalību nākamajās līgas spēlēs.

1 2 58 komentāri
Slēpts komentārs: bac05

     [+] [-]

, 2019-10-10 18:56, pirms 5 gadiem
Drīzāk jāsāk domāt par cilvēka psihisko stāvokli...

 +15 [+] [-]

, 2019-10-10 19:02, pirms 5 gadiem
bac05 rakstīja: Jānis Bērziņš pilnīgs loxs. Ceru, ka diskvalificēs uz visu sezonu.
ja nu kāds ir lohs,tad tas ir tas jaunais zīmulis...

  -2 [+] [-]

, 2019-10-10 19:03, pirms 5 gadiem
ziemeļi rakstīja: ja nu kāds ir lohs,tad tas ir tas jaunais zīmulis...
Un Bērziņš lohs nemaz, nemaz?

 +17 [+] [-]

, 2019-10-10 19:03, pirms 5 gadiem
Cik man ir izdevies spēlēt pret šādiem jauniešiem, varu pateikt tā, visu laiku brūķē muti, pat pasakot, lai pārstāj lekties, viss turpinās, bet kad piedraudi ar dabūšanu pa muti, vai iedod kārtīgi iekšās, kā savulaik Graudiņš (LBL Gulbenes Buki), tad mute ciet.
P.S. Mūsdienās jaunieši zina par savām tiesībām, bet nemāk atbildēt par darbībām un vārdiem, tas viss nāk no sabiedrības un ģimenes, skolā skolotājiem nav teikšanas, visur sīkajiem smerdeļiem taisnība, un tā izaug mutes brūķētāji, kas nemāk atbildēt par saviem vārdiem....

  +7 [+] [-]

, 2019-10-10 19:03, pirms 5 gadiem
Nedaudz paņēma pie rikles mazo gailēnu, uztaisīta liela traģēdija, jābūt īpašam cirvim, lai pie -14 rādītu šādu žestu. Savos 18 gados, prātiņam jau nedaudz jābūt.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

  +4 [+] [-]

, 2019-10-10 19:09, pirms 5 gadiem
Jaunajam iespējams bija labas emocijas pēc trīņiem, bet viņam vajadzēja pievilkt spēli nevis rādīt žestu, jo viņi tāpat zaudēja. Nekas traks, bet Jānim mazliet vajadzēja pievaldīties.

 +10 [+] [-]

, 2019-10-10 19:11, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Pareizi ir - ja k-kas dzīvē nepatīk, tad uzreiz jā*iš pa muti. Kur tādi atsaldētie rodas ?
Tur līdz sišanai bija tālu!

  -3 [+] [-]

, 2019-10-10 19:12, pirms 5 gadiem
Uz cietumu viņu par slepkavības mēğinåjumu

  +1 [+] [-]

, 2019-10-10 19:14, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: Uz cietumu viņu par slepkavības mēğinåjumu
Būtu NY vēl izvarošanu piešūtu!
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

 +13 [+] [-]

, 2019-10-10 19:16, pirms 5 gadiem
gan jau sodus saņems abi.

bet nu šoreiz veterāna rīcība liekas saprotama un atbalstāma. ir arī nerakstītie likumi, ja tos pārkāp - saņem sodu.

nožēlojami tie mazie gailēni - veterāni jaunos talantus sagrauj bez problēmām, bet džekiņi vienalga iedomājas, ka baigās zvaigznes .. nesaprot, ka basketbols ir kas vairāk nekā tikai nedaudz ātrāk skriet un augstāk lekt. un tas diemžēl neko labu neliecina arī par jauniešu treneri (Bruno Kārlis)

  +4 [+] [-]

, 2019-10-10 19:16, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ja, tev ,pieaugušam vīrietim nav smadzenes uz pleciem, un tādi žesti tevi var izvest no pacietības tik ļoti, lai novestu pie vardarbības, tad jādodas pie ārsta pārbaudīties. Sportā ir pilns ar trash-talk, iebuhņīšanu mugurā, lai tikai izvestu no pacietības pretinieku. Bet nu nevar tik klaji dot pretīm, pilnīgs āpsis.
Nu lūk, par to jau es arī runāju, tu vari vāvuļot cik gribi, es pacietīšos, tad bērniem nav jālien veču sportā, vecīt ir tāda sena patiesība, PATEICI- IZDARI, VAI TURI MUTI.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-10 19:17, pirms 5 gadiem
visi lohi )))
-kopumā tādām lietām ir domāti elkoņi

  -2 [+] [-]

, 2019-10-10 19:17, pirms 5 gadiem
Sīkais perdels laikam brūnumu ielaida bikšelēs.

  +5 [+] [-]

, 2019-10-10 19:18, pirms 5 gadiem
chegewarrior rakstīja: visi lohi )))
-kopumā tādām lietām ir domāti elkoņi
Tapēc pieminēju Graudiņu.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

 +10 [+] [-]

, 2019-10-10 19:21, pirms 5 gadiem
zigiss rakstīja: gan jau sodus saņems abi.

bet nu šoreiz veterāna rīcība liekas saprotama un atbalstāma. ir arī nerakstītie likumi, ja tos pārkāp - saņem sodu.

nožēlojami tie mazie gailēni - veterāni jaunos talantus sagrauj bez problēmām, bet džekiņi vienalga iedomājas, ka baigās zvaigznes .. nesaprot, ka basketbols ir kas vairāk nekā tikai nedaudz ātrāk skriet un augstāk lekt. un tas diemžēl neko labu neliecina arī par jauniešu treneri (Bruno Kārlis)
tur jau gan taisnība. šitie jaunie sadomājuši, ka ir superzvaigznes, bet patiesība tādi nabagi spēlē izlases. Jelgavnieki izskaloja kā sīkos Rīdzeni.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

  +5 [+] [-]

, 2019-10-10 19:23, pirms 5 gadiem
Es par Bērziņu! Tikko pa vienu krievu kanālu gāja programma, kurā sprieda, ko darīt ar mazgadīgajiem atsaldeņiem, kuri pazemo klasesbiedru, bet nrviens neko nevar viņiem izdarīt. Un Bērziņš te neko traku neizdarīja - nākošreiz tas Bensons padomās. Agrāk tādus gājienus neatļāvās, jo zināja, ka var dabūt pretī. Bet kopumā es esmu par jaunatni - izskatās, ka tagad savā starpā dzīvo daudz draudzīgāk nekā agrāk

 +10 [+] [-]

, 2019-10-10 19:26, pirms 5 gadiem
Malacis Bērziņš laba rīcība
Mūsdienu jaunie ir tiešām zīmuļi,kuriem pāris reizes vajag iedot kko vairāk par fļašku.
Protams, spēles gaitā labāk būtu bijis , pāris nemanāmos Uveļa elkoņus, tā lai 3 dienas jūt, bet arī šim nebija ne vainas.
Slēpts komentārs: Witslenamitea

  +8 [+] [-]

, 2019-10-10 19:30, pirms 5 gadiem
HE HE !!! salātu nolika pie vietas !!!

  +5 [+] [-]

, 2019-10-10 19:32, pirms 5 gadiem
Nez Vai vajadzeeja Berzinam tiesi taadaa veidaa atbildeet,bet taa tievaa zarna,kas salocijaas pati bija to pelnijusi👍

  +2 [+] [-]

, 2019-10-10 19:32, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Te tikai atsaldēti cilvēki ienākuši vai kas noticis ? Kurā brīdī fiziska vardarbība ir pieļaujama ? Tu arī sievu ik pa brīdim pažņaudz ?

Parādi tam tīnim rezultāta tablo nākamreiz, kad viņš bultu izšauj, ja jau tik ļoti tas tevi tracina. Pēc spēles 5 bultas viņa virzienā izšauj, ja nu tev no tā labāk paliek.
tu esi baletdejotāja?
Jāņa Laksas piezīme vai jebkura normāla centra elkoņi ir lielāka vardarbība - te džeks pieķēra mīksto pie kakla un tas uzreiz nogāzās zemē (pārdzīvoja ka matu saspraudes neļāva sakārtot), kontakts bija ~ 2 sekundes ko grūti dēvēt par "žņaugšanu".

zini kas ir trash-talk? kurā nopietnā līgā pirmgadnieki atļaujas trash-talk pret veterāniem?

ja man būtu jālemj - protams Bērziņam piešķirtu vēl papildus sodu (klusībā nodomājot, pareizi "darīji vecīt")

  +8 [+] [-]

, 2019-10-10 19:36, pirms 5 gadiem
reku no pirmā avota:

"Kā portālam Jauns.lv atklāja spēlē klātesošie skatītāji, "Rīga/Sportapunkts.lv" basketbolisti visas spēles garumā pret krietni pieredzējušākajiem sāncenšiem izrādīja pamatīgu bravūrību, kas norima tikai pēc šīs agresijas izpausmes. Neskatoties uz pārliecinošo zaudējumu 100:82, tieši jaunie sportisti visas spēles garumā izrādīja, ka viņu pretinieki neprot spēlēt basketbolu, ko gan rezultātu tablo nepierāda un pagājušās sezonas LBL 2 bronzas medaļnieki apliecināja savu pārākumu.

Portāla Jauns.lv rīcībā nonācis arī kāds audio ieraksts, kurā viens no spēles dalībniekiem stāsta, ka BJBS "Rīga/Sportapunkts.lv" basketbolistu izturēšanās visa mača garumā bijusi nepamatoti bravūrīga un pat necienīga pret krietni vecākajiem sāncenšiem, turklāt to esot atbalstījuši arī jauniešu vecāki. Jāņa Bērziņa rīcība tajā tiek nosodīta, tomēr viss iepriekš notikušais liecināja, ka kaut kam esot bijis jānotiek, jo padsmitgadnieku visatļautība esot pārkāpusi jebkādas normas."

PS - atsaucu atkāpes par tīņiem vai bērniem: šie džeki ir pilngadīgi +18 un pilnībā atbildīgi cilvēki.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-10 19:46, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Ir 2019. gads un mēs dzīvojam civilizētā sabiedrībā, nav vairs nekādi 90tie. Ļoti vienkārši ir ignorēt tādus izlēcienus vai arī atbildēt ar ko līdzīgu, ja gribi nolaisties līdz viņa līmenim, bet ne vardarbību. Ja vecais nevar nervus savaldīt, tieši viņam nav jālien sportā, lai tupi nedauzītu jaunākus spēlētājus. Čalim ir tādas pašas tiesības spēlēt līgā, kā jebkuram citam vecākam cilvēkam.

Un ko viņš pateica ? Parādīja savu debīlo bultu, kas tad viņam tagad pēc tavas loģikas īsta bulta jāiešauj otram ?
cik mēs tālu esam tikuši ar savu civilizēto sabiedrību, devītajā klasē nevar pievilkties 10 reizes, mums devītajā neviens nepievilkās mazāk kā 20.
Es tevi saprotu, bet diezvai ar savu toleranci apturēsi zagli, kurš uzbruks tavai ģimenei, vienkārši padomā, es nesaku, ka Bērziņš izdarīja pareizi, es būtu ielicis ar elkoni sānā cīņas situācijā, kā iepriekš minēji- paprovocējis.

  +4 [+] [-]

, 2019-10-10 19:46, pirms 5 gadiem
zigiss rakstīja: reku no pirmā avota:

"Kā portālam Jauns.lv atklāja spēlē klātesošie skatītāji, "Rīga/Sportapunkts.lv" basketbolisti visas spēles garumā pret krietni pieredzējušākajiem sāncenšiem izrādīja pamatīgu bravūrību, kas norima tikai pēc šīs agresijas izpausmes. Neskatoties uz pārliecinošo zaudējumu 100:82, tieši jaunie sportisti visas spēles garumā izrādīja, ka viņu pretinieki neprot spēlēt basketbolu, ko gan rezultātu tablo nepierāda un pagājušās sezonas LBL 2 bronzas medaļnieki apliecināja savu pārākumu.

Portāla Jauns.lv rīcībā nonācis arī kāds audio ieraksts, kurā viens no spēles dalībniekiem stāsta, ka BJBS "Rīga/Sportapunkts.lv" basketbolistu izturēšanās visa mača garumā bijusi nepamatoti bravūrīga un pat necienīga pret krietni vecākajiem sāncenšiem, turklāt to esot atbalstījuši arī jauniešu vecāki. Jāņa Bērziņa rīcība tajā tiek nosodīta, tomēr viss iepriekš notikušais liecināja, ka kaut kam esot bijis jānotiek, jo padsmitgadnieku visatļautība esot pārkāpusi jebkādas normas."

PS - atsaucu atkāpes par tīņiem vai bērniem: šie džeki ir pilngadīgi +18 un pilnībā atbildīgi cilvēki.
Jānis Bērziņš iegūst tikai cieņu manas acīs, jo tomēr izrādas, ka visu spēli džeki ir ņirgājušies. Tas nav pieļaujami. Tiesneši ir pajobaki. Jau sen vajadzēja iedot sīkajiem tehnisko.

  +5 [+] [-]

, 2019-10-10 19:48, pirms 5 gadiem
Kaada vardarbiiba? Kaa kakjeenam iebaza degunu pasha suudos. Cereesim ka kakjeens vairs negaaniis kur pagadaas.

     [+] [-]

, 2019-10-10 19:53, pirms 5 gadiem
zigiss rakstīja: tu esi baletdejotāja?
Jāņa Laksas piezīme vai jebkura normāla centra elkoņi ir lielāka vardarbība - te džeks pieķēra mīksto pie kakla un tas uzreiz nogāzās zemē (pārdzīvoja ka matu saspraudes neļāva sakārtot), kontakts bija ~ 2 sekundes ko grūti dēvēt par "žņaugšanu".

zini kas ir trash-talk? kurā nopietnā līgā pirmgadnieki atļaujas trash-talk pret veterāniem?

ja man būtu jālemj - protams Bērziņam piešķirtu vēl papildus sodu (klusībā nodomājot, pareizi "darīji vecīt")
Elkoņi spēles situācijā ir norma. Paņem kārtīgu screenu viņam uzliec. Pēc atlēkošās ejot iebelz ar roku, uzsit normālu sodu, kad lien uz grozu nākamreiz. Tas viss ir normāli, jo tās ir spēles situācijas un tā arī izmāci/sodi pretinieku. Nevis ārpus spēles situācijas ej žņaugt.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

  -4 [+] [-]

, 2019-10-10 19:58, pirms 5 gadiem
just me rakstīja: cik mēs tālu esam tikuši ar savu civilizēto sabiedrību, devītajā klasē nevar pievilkties 10 reizes, mums devītajā neviens nepievilkās mazāk kā 20.
Es tevi saprotu, bet diezvai ar savu toleranci apturēsi zagli, kurš uzbruks tavai ģimenei, vienkārši padomā, es nesaku, ka Bērziņš izdarīja pareizi, es būtu ielicis ar elkoni sānā cīņas situācijā, kā iepriekš minēji- paprovocējis.
Kā tu vari salīdzināt zagli, kur tev var apdraudēt dzīvību un fakin sporta SPĒLI !!! Tā ir tikai SPĒLE, bet te pieaudzis tēvainis nevar nervus kontrolēt un iet štaukāt sīkaļu vienu. Ir dzīvē situācijas, kur vajag parādīt spēku, pārlieku liela tolerance arī ir slitka lieta, bet nu šoriez, cmon, basketa spēles dēļ tā darīties ? Es tev piekrītu - paņem ar elkoni ieliec sānā, lai nomierinātu tādus sprēgātājus.

  -4 [+] [-]

, 2019-10-10 20:17, pirms 5 gadiem
Vajadzēja Bērziņam izslēgt gaismu, raudājis viņš nabags ir, aiztiek te mazos, kas paprovocē. Mīzels./
1 2 58 komentāri