Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Turība" un "Limbaži" pārsniedz 100 gūto punktu robežu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LBL2: "Turība" un "Limbaži" pārsniedz 100 gūto punktu robežu
Foto: BK Turība

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā šodien tika aizvadītas trīs spēles, un divos mačos uzvarētājiem izdevās iemest vairāk par simts punktiem. Vienīgais izņēmums bija RTU, kas iemeta 96 punktus.

"Turība" izbraukumā ar 112:51 sagrāva "Rīga/DSN". Viesi jau pirmajā puslaikā ieguva 31 punkta pārsvaru, bet rezultatīvākā bija ceturtā ceturtdaļa – mājinieku grozā tika iemesti 32 punkti. Uzvarētāju rindās seši basketbolisti sasniedza vai pārsniedza desmit punktu atzīmi, un rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Elvijs Mičulis, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. 16 punkti Mārča Saulīša kontā. Laukuma saimniekiem vienīgais pāri desmitniekam tika Pauls Miglinieks – 11 punkti, bet tālmetienos tikai 1/8.

"Limbaži" viesos ar 103:73 pārmācīja "Valmiera Glass/ViA-2". Arī šajā duelī uzvarētājs izšķīrās pirmajā puslaikā, viesiem iegūstot plus 19. Inguss Immers uzvaru kaldināja ar 24 punktiem un deviņām bumbām zem groziem, turklāt viņš laukumā pavadīja tikai 21 minūti. Pēteris Rēķis pievienoja 18 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Valmieras komandā 16 punkti Rolandam Pūliņam.

Arī trešajā spēlē virsroku ņēma komanda, kas spēlēja izbraukumā – RTU ar 96:89 pieveica "Rīdzeni/Sportapunktu". Laukuma saimniekiem pirms noslēdzošās ceturtdaļas bija viena punkta pārsvars, taču to neizdevās noturēt – pamatlaiks beidzās neizšķirti. RTU komandā ar 18 punktiem labākie bija divi spēlētāji – Mārtiņš Bērziņš un Lauris Bērziņš. Pirmajam bija iespēja ar tālmetienu uzvaru izraut jau pamatlaikā, taču viņš netrāpīja, un visā spēlē tikai 1/10. Tiesa, sniegums bija ļoti vispusīgs – 11 atlēkušās bumbas un deviņas piespēles, tātad triple-double palika rokas stiepiena attālumā. Mājiniekus neglāba arī Dāvis Matīss Žilde, kurš iemeta 25 punktus.