Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gulbenes "Buki" sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru pār BS "Rīga"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Gulbenes "Buki" sezonu sāk ar pārliecinošu uzvaru pār BS "Rīga"
Artūrs Lūsis vēl "Latvijas Universitātes" kreklā
Foto: Renārs Buivids

Savu pirmo spēli jaunajā Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) sezonā aizvadījusi Gulbenes "Buku" vienība, kas savā laukumā uzņēma BS "Rīga" jaunos basketbolistus. Jau no pirmajām minūtēm mājinieki dominēja laukumā, svinot uzvaru ar rezultātu 89:61.

"Bukiem" šī bija sezona atklāšanas spēle, pie tam savā laukumā, kamēr jaunie rīdzinieki no BS "Rīga" savu pirmo maču LBL2 turnīrā aizvadīja jau pirms nedēļas, kad cieta zaudējumu pret "Mārupes SC" (50:69). Par spēles favorītiem varēja uzskatīt laukuma saimniekus, tam izpaužoties arī dzīvē.

Gulbenes komanda, pateicoties Kārļa Medisa pieciem gūtajiem punktiem, maču sāka ar 7:0 izrāvienu. Uz pāris minūtēm spēle izlīdzinājās, komandām nespējot tikt pie punktiem. Iniciatīvu saglabāja mājinieki, kuri ceturtdaļas otrajā pusē ieskrējās, pirmo spēles nogriezni noslēdzot ar labvēlīgu rezultātu 28:11. Otrās ceturtdaļas ievadā rezultāta starpība turpināja tuvoties 20 punktu atzīmei līdz to pārsniedza pēc sekmīgā Zinta Plivdas metiena (34:13). Iespējams, ieslīguši nelielā pašpārliecībā, mājinieki pieļāva viesu 8:0 izrāvienu, kas uz brīdi saasināja spēli. Rīdzinieku prieki gan bija īsi, jo "Buki" īsā laikā atjaunoja 21 punkta pārsvaru, bet pirmo puslaiku noslēdza ar labvēlīgu rezultātu 48:28.

Spēles otrais puslaiks sākās ar neprecīziem metieniem abu komandu izpildījumā divu minūšu garumā, kad rezultāta starpību samazināja Arvīds Dambenieks. Trešās ceturtdaļas turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, rezultāta starpībai svārstoties ap 20 punktiem. Nepilnu pusotru minūti līdz ceturtdaļas beigām Roberts Liepiņš panāca līdz tam lielāko pārsvaru spēlē (26 punkti), bet pirms ceturtās ceturtdaļas jau varēja teikt, ka spēles liktenis ir izšķirts (69:45). Ceturtā ceturtdaļa bija tikai formalitāte, "Bukiem" pārsniedzot arī 30 punktu pārsvaru. Mača izskaņā šāds pārsvars uz tablo tomēr nepalika, bet tas neliedza Gulbenes komandai svinēt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 89:61.

Uzvarētāju rindās ar 20 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Ronalds Elksnis, bet attiecīgi 13 un 12 punkti Roberta Liepiņa un Artūta Lūša rēķinā. BS "Rīga" rindās pa 12 punktiem guva Harijs Rozenšteins un Leonards Miglinieks.

LBL2 B grupa, 10. oktobris

Gulbenes "Buki/BJSS" - BS "Rīga" 89:63 (28:11, 20:17, 21:17, 20:18)

"Buki/BJSS": Elksnis 20 (9 ab), Liepiņš 13, Lūsis 12, Žubulis 10, Mediss 9, Plivda 9, Caune 8, Vanags 6, Kalniņš 2, Kromulis, Freijs, Babulis.
BS "Rīga": Rozenšteins 12, Miglinieks 12, Dambenieks 7, Dravinieks 7, Jansons 6, Želinskis 6, Lapāns 4, Bergmanis 4, Butirins 3, Vārpiņš 2, Putāns.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība