Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lomažs arī nākamsezon spēlēs "Ventspilī"

Andrejs Siliņš

Lomažs arī nākamsezon spēlēs "Ventspilī"
Rihards Lomažs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

22 gadus vecais basketbolists Rihards Lomažs parakstījis jaunu divu gadu līgumu ar Latvijas čempionvienību "Ventspili", pavēstījis spēlētāja aģents.

190 centimetrus garais Lomažs pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā vidēji spēlē guva 9,8 punktus, atdeva 2,7 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,3 atlēkušās bumbas. Finālsērijā pret "VEF Rīga" (4-2) Lomažs bija viens no stabilākajiem ventspilnieku spēlētājiem, vidēji gūstot 13 punktus, izcīnīja 2,8 bumbas un atdeva 2,5 piespēles.

FIBA Čempionu līgā Rihardam vidēji mačā guva 5,7 punktus un izcīnīja 2,4 bumbas, kā arī realizēja 51,9% trīspunktnieku. FIBA Eiropas kausā Lomažam 8,5 punkti un 2,5 bumbas zem groziem.

Līgums parakstīts pēc sistēmas 1+1, vēstī basketbolista aģents. Lomažs 2016. gadā tika atzīts par Latvijas Gada cerību basketbolā.

Pagājušās sezonas laikā Lomažs debitēja arī Latvijas valstsvienībā.

"Ventspils" pašreizējais sastāvs nākamajai sezonai: Ingus Jakovičs, Māris Gulbis, Roberts Freimanis, Jānis Antrops, Lauris Blaus, Artūrs Grīnbergs, Entonijs Bīns, Ronalds Zaķis, Jānis Bērziņš, Rihards Lomažs un Eiropas U18 vicečempions Kristaps Ķilps.

     [+] [-]

, 2018-08-10 23:19, pirms 6 gadiem
No vienas puses labi. Tiks daudz spēlēt, būs komandas viens no līderiem, bet no otras puses varēja tikt arī kkur augstākā līmenī

  +3 [+] [-]

, 2018-08-10 23:20, pirms 6 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: No vienas puses labi. Tiks daudz spēlēt, būs komandas viens no līderiem, bet no otras puses varēja tikt arī kkur augstākā līmenī
Domāju, vēl paspēs uzspēlēt ārzemēs.
Slēpts komentārs: eevelee

  +2 [+] [-]

, 2018-08-10 23:24, pirms 6 gadiem
Lai gan Ventspils spēlē FIBA čempionu līgā, kur tas līmenis ir ļoti labs

  +5 [+] [-]

, 2018-08-10 23:31, pirms 6 gadiem
Vēl vienu kārtīgu centru un PF tad arī sastāvs būs gatavs.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-10 23:35, pirms 6 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: No vienas puses labi. Tiks daudz spēlēt, būs komandas viens no līderiem, bet no otras puses varēja tikt arī kkur augstākā līmenī
Domāju, ka viņam vēl jāpierāda sevi Ventspils līmenī, lai varētu reāli pretendēt uz pāriešanu augstākā līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-10 23:55, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Domāju, ka viņam vēl jāpierāda sevi Ventspils līmenī, lai varētu reāli pretendēt uz pāriešanu augstākā līmenī.
Piekŗītu, lai pierāda, ka var visu sezonu būt viens no BKV līderiem, nevis tikai atsevišķos sezonas posmos.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-11 00:06, pirms 6 gadiem
Ar šo, parādās reālas iespējas BKV aizstāvēt nākamgad Latvijas titulu! Tāpat, novēlu Lomažam produktīvu un lielu spēles laiku un izaugsmi turpināt, īpaši jau Čempionlīgas mačos!!

  +2 [+] [-]

, 2018-08-11 00:16, pirms 6 gadiem
Nu vel Vpilij japaraksta K.Berzinsh un kads labs negrs centrs ar kartigu Cv tad vares sadot pa kaklu atkal vefinam!!!

     [+] [-]

, 2018-08-11 02:28, pirms 6 gadiem
arka_marcinkevich_980209572096446 rakstīja: Nu vel Vpilij japaraksta K.Berzinsh un kads labs negrs centrs ar kartigu Cv tad vares sadot pa kaklu atkal vefinam!!!
Tieši tā! Tikai un vienīgi par BKV!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-11 06:30, pirms 6 gadiem
Šī ir ļoti laba ziņa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-08-11 08:27, pirms 6 gadiem
Nu redzēsi kā būs, paliekot BKV, relatīvi izaicinājums mazāks.

     [+] [-]

, 2018-08-11 08:59, pirms 6 gadiem
Laikam ārzemju klubi neizdevīgus līguma noteikumus piedāvāja , tāpēc nolēma palikt . Pareizs lēmums nospēlēs labi ČL piedāvājumi būs !!!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-11 11:35, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nu redzēsi kā būs, paliekot BKV, relatīvi izaicinājums mazāks.
nu neteiktu vis, tur pilns ar labām komandām pretī, tā ka viss kārtībā ar izaicinājumu. svarīgi būs tieši tas, kā Lomažs spēs izmantot šo sezonu un šo iespēju, ja viņš spēs pacelt latiņu un novadīt sezonu ar jaunu kvalitāti, uzņemties līdera lomu, spēlēt vairāk minūtes un dot pienesumu rezultātā, tas tikai apliecinās, ka viņš ir gatavs nākamajiem soļiem. Jo apstākļi viņam šobrīd būs tuvu ideāliem, attiecīgi, sezonas beigās varēs atskatīties un sniegt vērtējumu, tika izmanots/netika. Pretiniekos būs tiešām daudz labu komandu, tā ka būs ko iespringt, lai sevi pēc iespējas labāk parādītu.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-11 14:16, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: nu neteiktu vis, tur pilns ar labām komandām pretī, tā ka viss kārtībā ar izaicinājumu. svarīgi būs tieši tas, kā Lomažs spēs izmantot šo sezonu un šo iespēju, ja viņš spēs pacelt latiņu un novadīt sezonu ar jaunu kvalitāti, uzņemties līdera lomu, spēlēt vairāk minūtes un dot pienesumu rezultātā, tas tikai apliecinās, ka viņš ir gatavs nākamajiem soļiem. Jo apstākļi viņam šobrīd būs tuvu ideāliem, attiecīgi, sezonas beigās varēs atskatīties un sniegt vērtējumu, tika izmanots/netika. Pretiniekos būs tiešām daudz labu komandu, tā ka būs ko iespringt, lai sevi pēc iespējas labāk parādītu.
Pie labas sezonas mani baida tas, ka BKV ar viņu atstāt sev vēl uz sezonu.

Atgriežoties pie pamatkomentāra, tad tas nebija domāts spēles ziņā, bet tieši komandas un personīgās pieredzes ziņā, jo palikšana BKV ir tas pluss, ka vide ierasta, daudz mazāks saspringums, es pat teiktu, ka mazāks spiediens un mazākas prasības no trenera, jo Štelmahers zina viņu un viņa spēcīgās puses, un loģiski, ka uz tām spēlēs. Pārejot uz ārzemēm, tomēr tā situācija cita būtu, citas prasības, citi treneri, iespējams, ka citas lomas apgūšana utt.

Kas saistās ar treneriem, tad man Latvijas basketbolā īsti nepatīk tas, ka daudzi ņem gados jaunus spēlētājus un cenšas izmantot tikai viņu stiprās puses, nevis mēģina viņus iziet no tās komforta zonas un "atvērt" citās lomās laukumā

  +1 [+] [-]

, 2018-08-11 17:45, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pie labas sezonas mani baida tas, ka BKV ar viņu atstāt sev vēl uz sezonu.

Atgriežoties pie pamatkomentāra, tad tas nebija domāts spēles ziņā, bet tieši komandas un personīgās pieredzes ziņā, jo palikšana BKV ir tas pluss, ka vide ierasta, daudz mazāks saspringums, es pat teiktu, ka mazāks spiediens un mazākas prasības no trenera, jo Štelmahers zina viņu un viņa spēcīgās puses, un loģiski, ka uz tām spēlēs. Pārejot uz ārzemēm, tomēr tā situācija cita būtu, citas prasības, citi treneri, iespējams, ka citas lomas apgūšana utt.

Kas saistās ar treneriem, tad man Latvijas basketbolā īsti nepatīk tas, ka daudzi ņem gados jaunus spēlētājus un cenšas izmantot tikai viņu stiprās puses, nevis mēģina viņus iziet no tās komforta zonas un "atvērt" citās lomās laukumā
Man atkal liekas, ka pirmām kārtām visu nosaka sportiskā puse, nav tik svarīgi, nav ne slikti, ne labi, ja Lomažs paliek gadu vai divus Latvijā, viņa gadījumā, viņa vecumā tam nav tik liela nozīme. Svarīgi, kādā līmenī un pret kādām komandām un spēlētājiem viņš spēlēs.
Vēl piebilde, attiecībā uz Štelmaheru, to kā tu aprakstīji veidu, kā Štelmahers varētu izmantot Lomaža tikai stiprās puses, nevaru piekrist nekādi, jo Štelmahers lielāko sezonas daļu spītīgi izcēlās tieši ar to, ka visbiežāk lika spēlētājiem iet grūtāko ceļu, brīnums, ka tu neesi pamanījis. Savukārt, kopumā, tāds nu ir pieaugušo basketbols, jo gudrāks treneris, jo viņš mazāk liek spēlētājam darīt to, ko spēlētājs nemāk, tikai loģiski, jo spēlēts tiek uz uzvaru. Tīņu gados treneriem būtu jāspiež spēlētājiem darīt to, ko kas viņiem nesanāk, vēlāk jau šādiem eksperimentiem īsti nav vietas. Tas tad paliek spēlētāja ziņā, kuros elementos viņš grib pielikt un kļūt stiprāks. Es gan uzskatu, ka Štelmahers Elvē basītī varētu būt viens no labākajiem mazo spēlētāju mentoriem gan saspēles, gan uzbrukuma ziņā. Var būt, ka tā man tikai ilūzija. Bet Štelmahers savulaik bija tiešām zvērs ar saviem caurgājieniem un spēju iemest jebkurā mirklī. Un, nu būsim reālisti, ja jauniešu basītī spēlētājs nav iemācīts un pieradināts spēlēt agresīvi, iet caurgājienos, mest pēc apspēlēšanas un kustības, tad vēlāk jau pieaugušo basī treneriem vairs nav īsti vietas un laika. Lielākoties,, nesaku, ka vispār nav. Jo tad ir jābūt ievirzei uz spēlētāju izaugsmi, neesmu drošs par to, cik ļoti tas vispār latvijas basketbolā pastāv, cik tas ir sistemātiski utml. Redzēs, pēc nākamās sezonas varēs jau spriest vai mans redzējums par Lomažu, kā līderi, ir piepildījies. Runājot par vājajām stiprajām pusēm, pagaidām ir apstiprinājušās bažas par to, ka ienākot pieaugušajā basītī Lomažam īsti neizdosies pārnest tik agresīvu spēles manieri uzbrukumā, kā bija jauniešos, jo atlētisms, auguma parametri viņam to īsti neļauj, nav viņš tik ātrs un lecīgs, kā varbūt gribētos.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-11 18:44, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Man atkal liekas, ka pirmām kārtām visu nosaka sportiskā puse, nav tik svarīgi, nav ne slikti, ne labi, ja Lomažs paliek gadu vai divus Latvijā, viņa gadījumā, viņa vecumā tam nav tik liela nozīme. Svarīgi, kādā līmenī un pret kādām komandām un spēlētājiem viņš spēlēs.
Vēl piebilde, attiecībā uz Štelmaheru, to kā tu aprakstīji veidu, kā Štelmahers varētu izmantot Lomaža tikai stiprās puses, nevaru piekrist nekādi, jo Štelmahers lielāko sezonas daļu spītīgi izcēlās tieši ar to, ka visbiežāk lika spēlētājiem iet grūtāko ceļu, brīnums, ka tu neesi pamanījis. Savukārt, kopumā, tāds nu ir pieaugušo basketbols, jo gudrāks treneris, jo viņš mazāk liek spēlētājam darīt to, ko spēlētājs nemāk, tikai loģiski, jo spēlēts tiek uz uzvaru. Tīņu gados treneriem būtu jāspiež spēlētājiem darīt to, ko kas viņiem nesanāk, vēlāk jau šādiem eksperimentiem īsti nav vietas. Tas tad paliek spēlētāja ziņā, kuros elementos viņš grib pielikt un kļūt stiprāks. Es gan uzskatu, ka Štelmahers Elvē basītī varētu būt viens no labākajiem mazo spēlētāju mentoriem gan saspēles, gan uzbrukuma ziņā. Var būt, ka tā man tikai ilūzija. Bet Štelmahers savulaik bija tiešām zvērs ar saviem caurgājieniem un spēju iemest jebkurā mirklī. Un, nu būsim reālisti, ja jauniešu basītī spēlētājs nav iemācīts un pieradināts spēlēt agresīvi, iet caurgājienos, mest pēc apspēlēšanas un kustības, tad vēlāk jau pieaugušo basī treneriem vairs nav īsti vietas un laika. Lielākoties,, nesaku, ka vispār nav. Jo tad ir jābūt ievirzei uz spēlētāju izaugsmi, neesmu drošs par to, cik ļoti tas vispār latvijas basketbolā pastāv, cik tas ir sistemātiski utml. Redzēs, pēc nākamās sezonas varēs jau spriest vai mans redzējums par Lomažu, kā līderi, ir piepildījies. Runājot par vājajām stiprajām pusēm, pagaidām ir apstiprinājušās bažas par to, ka ienākot pieaugušajā basītī Lomažam īsti neizdosies pārnest tik agresīvu spēles manieri uzbrukumā, kā bija jauniešos, jo atlētisms, auguma parametri viņam to īsti neļauj, nav viņš tik ātrs un lecīgs, kā varbūt gribētos.
Es teiktu, ka viņam nedaudz traucē arī psiholoģiskais faktors. Paskaidrošu, viņš nerespektē nevienu laukumā, tas ir labi, taču finālā es pamanīju, ka viņa respekta trūkums pāraug pašpārliecinātībā un ja viņu tajā brīdī atsēdina, tad viņš kaut kādu laiku klusē. Piemērs ir finālā pret Perezu, Lomažs iemet pustālo laikam un sejā aplaudēja Peresam sejā un uzreiz Perezs aizgāja un ielika trīni pāri Lomažam un to pašu izdarīja ko pret viņu. Lieki teikt, ka atlikušo ceturtdaļu Lomažs palika kluss.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-11 18:59, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es teiktu, ka viņam nedaudz traucē arī psiholoģiskais faktors. Paskaidrošu, viņš nerespektē nevienu laukumā, tas ir labi, taču finālā es pamanīju, ka viņa respekta trūkums pāraug pašpārliecinātībā un ja viņu tajā brīdī atsēdina, tad viņš kaut kādu laiku klusē. Piemērs ir finālā pret Perezu, Lomažs iemet pustālo laikam un sejā aplaudēja Peresam sejā un uzreiz Perezs aizgāja un ielika trīni pāri Lomažam un to pašu izdarīja ko pret viņu. Lieki teikt, ka atlikušo ceturtdaļu Lomažs palika kluss.
ir normāli, jauns vēl, uz kļūdām mācās un arī pārliecību audzē tādā ceļā arī. mums tādus spēlētājus vajag, vienmēr ir trūkuši

  -1 [+] [-]

, 2018-08-11 19:59, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: ir normāli, jauns vēl, uz kļūdām mācās un arī pārliecību audzē tādā ceļā arī. mums tādus spēlētājus vajag, vienmēr ir trūkuši
Protams, ka vajag, tikai to pašpārliecinātību vajadzētu izskaust, to es domāju ar pretinieka necienīšanu

  +1 [+] [-]

, 2018-08-11 22:06, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Protams, ka vajag, tikai to pašpārliecinātību vajadzētu izskaust, to es domāju ar pretinieka necienīšanu
Neko nevajag izskaust. Es domāju, ar Lomažu viss ir kartībā. Dzīve un spēle visu saliks pa plauktiem. Mums jau tā ir maigo un pārlieku draudzīgo spēlētāju pārprodukcija. Vajag arī tos niknos, laukumā nepatīkamos un pašpārliecinātos.