Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: 1

Oficiāli apstiprināta desmit klubu piedalīšanās nākamajā LBL sezonā

Oficiāli apstiprināta desmit klubu piedalīšanās nākamajā LBL sezonā
LBS prezidents Valdis Voins un ģenerālsekretārs Edgars Šneps
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Basketbola savienības valdes šodien apstiprinājusi nākamās sezonas "Olybet" LBL dalībnieku sastāvu. Tāpat kā pagājušajā sezonā līgā spēlēs desmit komandas.

''Latvijas Basketbola savienības valde, uzklausot LBS prezidenta Valda Voina un Latvijas Basketbola līgu direktora pienākumu izpildītāja Edgara Bērziņa ziņojumus, līdzdalībai OlyBert LBL 2017./2018. gada čempionātā apstiprinājusi desmit komandas: no Rīgas (“VEF Rīga”, “Barons kvartāls”, “Latvijas Universitāte”), Ventspils, Valmieras, Jēkabpils, Liepājas, Jūrmalas, Ogres un Valkas," citēts LBS paziņojumā.

LBL pārstāvēto pilsētu skaits līdz ar to nemainīsies, salīdzinājumā ar pagājušo sezonu. Šovasar ilgāku laiku neskaidrība bija par Jūrmalas un Jēkabpils komandu palikšanu LBL, "Jūrmala/Fēnikss" pārstāvji arī jau apstiprināji savu nepiedalīšanos, taču ar abu pilsētu domju atbalstu izdevās panākt komandu palikšanu līgā.

LBL 2. divīzijas čempionāta uzvarētāji BK “Jelgava”/BJSS un finālisti “Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass”, izvērtējot klubu attīstības prioritātes, nav izmantojuši iespēju iesaistīties pirmās divīzijas čempionātā.'

Izmantotie resursi:
OlyBet LBL: apstiprināta desmit komandu...


, 2017-08-10 17:01, pirms 7 gadiem
Ja izdotos pierunāt arī Jelgavu un ViA iesaistīties, varētu maukt 4 apļus ar labu skaitu spēļu un izslēgšanas spēlēs iet iekšā ar 8 komandām. Galvenais, lai pietiktu spēlētāju visām komandām, lai vājākās komandas nebrauc uz viesu spēlēm amatieru režīmā ar 7-8 spēlmaņiem sastāvā!
, 2017-08-10 17:08, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ja izdotos pierunāt arī Jelgavu un ViA iesaistīties, varētu maukt 4 apļus ar labu skaitu spēļu un izslēgšanas spēlēs iet iekšā ar 8 komandām. Galvenais, lai pietiktu spēlētāju visām komandām, lai vājākās komandas nebrauc uz viesu spēlēm amatieru režīmā ar 7-8 spēlmaņiem sastāvā!
Vai vērts Valmierai startēt ar divām komandām, ja lielā komanda paziņojusi, ka spēlēs ar jaunajiem. Vai tad spēs salasīt labus jauniešus priekš abām komandām?
, 2017-08-10 17:09, pirms 7 gadiem
Par Via pārsteigums, paši tak izreklamejas, ka nu tik būs.... plus vēl Amoliņa piesaiste trenera štābam... beigās nekā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-10 17:18, pirms 7 gadiem
chankers rakstīja: Vai vērts Valmierai startēt ar divām komandām, ja lielā komanda paziņojusi, ka spēlēs ar jaunajiem. Vai tad spēs salasīt labus jauniešus priekš abām komandām?
Bet tagad jau arī ViA nedos savus jauniešus Valmieras klubam. Cik saprotu, Valmierā paliek "darba dalīšana" - Valmiera ar sporta skolas audzēkņiem spēlēs un ViA ar augstskolas studentiem. Viņi jau tāpat būs divās komandās, neatkarīgi cik Valmierā LBL1 klubi.
, 2017-08-10 17:38, pirms 7 gadiem
Īpašā statusa noteikšana Valkas komandas veidojumam gan man nav izprotama..
, 2017-08-10 17:39, pirms 7 gadiem
N e i n t e r e s a n t i !
Interesantāk būtu Valkas un LU vietā paņemt kaut ko citu.
, 2017-08-10 18:18, pirms 7 gadiem
Teikšu kā ir-man piemēram tas čempionāts liekas neinteresants! Labi,it kā 10 komandas,bet līmeni vilks labi,ja 3-4 komandas( vef,barons,ventspils un moshk liepāja). Visa šī pasākuma mīnus ir nauda,komandām nav naudas( izņemot vef un ventspils)! Ja bija jautājums par Jūrmala,Jēkabpils arī Valmiera piedalīšanos-tas tikai parāda to,ka naudas naw un spēlēs ar kaut kādu super mazo budžetu. Tātad,ja budžets mazs,arī spēlētāji domās vai skriet prom vai samazināt sew algu- un tādās manis nosauktās komandās neviens nepiekritīs uz vēl mazāku algas samazinājumu. Diez gan bēdīgi vispār. Vēl vakar pie viena raksta jautāju,kāpēc visi dodas prom-nu tagad tā visa bilde sāk līmēties kopā! Kā to pasākumu padarīt interesantāku,varbūt sākumā nolaist cenas par biļetēm-4 līdz 5 eiro,lai palūrētu,piem, uz LU,OGRI vai JEKABPILI ir salīdzinoši padārgi! Labs piemērs ir Vpils,šosezon tribīnēs vējš svilpoja. Kaut kas ir jāmaina un ar steigu,jo ar katru gadu arvien bēdīgāka šī kopaina. Sorry par tik garu komentāru!
, 2017-08-10 18:29, pirms 7 gadiem
Impērija rakstīja: Teikšu kā ir-man piemēram tas čempionāts liekas neinteresants! Labi,it kā 10 komandas,bet līmeni vilks labi,ja 3-4 komandas( vef,barons,ventspils un moshk liepāja). Visa šī pasākuma mīnus ir nauda,komandām nav naudas( izņemot vef un ventspils)! Ja bija jautājums par Jūrmala,Jēkabpils arī Valmiera piedalīšanos-tas tikai parāda to,ka naudas naw un spēlēs ar kaut kādu super mazo budžetu. Tātad,ja budžets mazs,arī spēlētāji domās vai skriet prom vai samazināt sew algu- un tādās manis nosauktās komandās neviens nepiekritīs uz vēl mazāku algas samazinājumu. Diez gan bēdīgi vispār. Vēl vakar pie viena raksta jautāju,kāpēc visi dodas prom-nu tagad tā visa bilde sāk līmēties kopā! Kā to pasākumu padarīt interesantāku,varbūt sākumā nolaist cenas par biļetēm-4 līdz 5 eiro,lai palūrētu,piem, uz LU,OGRI vai JEKABPILI ir salīdzinoši padārgi! Labs piemērs ir Vpils,šosezon tribīnēs vējš svilpoja. Kaut kas ir jāmaina un ar steigu,jo ar katru gadu arvien bēdīgāka šī kopaina. Sorry par tik garu komentāru!
Man čempionāts liekas interesants, vienīgi žēl ka dēļ VEF ir sačakarēts play-off - vajadzēja spēlēt kārtīgi 8 komandu pilnu sēriju play-off.

Kāpēc, lai maksātu lielākas algas nekā pelnīts? Meistarības ziņā liela daļa LBL "profesionāļu" ir ļoti minimāli pārāki par daudziem amatieriem. Neviens nespēlē zem tirgus cenas - kas pelnījuši vairāk, to arī saņem ārzemēs! Līdz ar to lieli budžetri nav vajadzīgi - zāles īre, autobuss, un aldziņas nedaudz virs Latvijas vidējā - jauniešiem ir ok.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-10 19:02, pirms 7 gadiem
Ok,var piekrist Jums. Bet šogad jau 3 komandas knapi vien izlēma sakasīt naudu- kas būs nākamgad?! Domāju vēl trakāk būs. Kas attiecas uz biļešu cenām,nū cmon,ja nevar salasīt Vpils zāli biļetei maksājo tik maz- savādi. Nu redzēs kas tur nākamsezon sanāks.
, 2017-08-10 20:47, pirms 7 gadiem
Impērija rakstīja: Ok,var piekrist Jums. Bet šogad jau 3 komandas knapi vien izlēma sakasīt naudu- kas būs nākamgad?! Domāju vēl trakāk būs. Kas attiecas uz biļešu cenām,nū cmon,ja nevar salasīt Vpils zāli biļetei maksājo tik maz- savādi. Nu redzēs kas tur nākamsezon sanāks.
ekonomika aug un naudas ir vairāk, bagātie kļūst bagātāki.

žēl tikai, ka basketbols nav tik populārs un biznesmeņi nemīl basketbolu / nav gatavi sponsorēt (pat bijušie basketbolisti, tagad uzņēmēji)
, 2017-08-10 20:49, pirms 7 gadiem
Lai būtu skatītāji - ir vajadzīgs šovs, pie tam gan programmas ziņā, gan basketbola šovs. Ar šādiem budžetiem nav ne pirmais, ne īsti arī otrais un nekādas brīvbiļetes situāciju neizglābs.

Bet kāpēc gan pazuda nauda? Aaa, valdība tač jaunus likumus pieņēma! Heh, labi, ka valdība domā par mums, parastiem cilvēkiem!
, 2017-08-10 20:50, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: ekonomika aug un naudas ir vairāk, bagātie kļūst bagātāki.

žēl tikai, ka basketbols nav tik populārs un biznesmeņi nemīl basketbolu / nav gatavi sponsorēt (pat bijušie basketbolisti, tagad uzņēmēji)
Gribēt jau grib, bet neko pretī viņi nesaņems. Tu daudz omītēm uz ielas tāpat vien palīdzi (iedod eiriku)? Tad kāpēc viņiem tas būtu jādara?
, 2017-08-10 20:52, pirms 7 gadiem
ps - un tas ir absurds, ja mazpilsētā ar 10 000 iedzīvotāju mēģina veidot Eiropas līmeņa komandu ar profesionāliem spēlētājiem!

izņemot pāris top klubus, Latvijas modelim jābūt pusprofesionālam klubam, kur jauni džeki iegūst pieredzi (pusdienu strādā vai studē) - klubā ir iespēja sevi pierādīt, lai izsistos uz LV topu vai ārzemēm.
, 2017-08-10 20:55, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: Gribēt jau grib, bet neko pretī viņi nesaņems. Tu daudz omītēm uz ielas tāpat vien palīdzi (iedod eiriku)? Tad kāpēc viņiem tas būtu jādara?
jā, sportam es veltu diezgan lielu procentu no saviem personīgajiem ienākumiem, tikai tāpēc ka mīlu sportu - pretī neko nesaņemu, tikai pozitīvas emocijas.
, 2017-08-10 21:00, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: jā, sportam es veltu diezgan lielu procentu no saviem personīgajiem ienākumiem, tikai tāpēc ka mīlu sportu - pretī neko nesaņemu, tikai pozitīvas emocijas.
un kuru komandu tu sponsorē? Vai arī tu runā par basīša botēm sev un zales īri?
, 2017-08-10 21:15, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: Man čempionāts liekas interesants, vienīgi žēl ka dēļ VEF ir sačakarēts play-off - vajadzēja spēlēt kārtīgi 8 komandu pilnu sēriju play-off.

Kāpēc, lai maksātu lielākas algas nekā pelnīts? Meistarības ziņā liela daļa LBL "profesionāļu" ir ļoti minimāli pārāki par daudziem amatieriem. Neviens nespēlē zem tirgus cenas - kas pelnījuši vairāk, to arī saņem ārzemēs! Līdz ar to lieli budžetri nav vajadzīgi - zāles īre, autobuss, un aldziņas nedaudz virs Latvijas vidējā - jauniešiem ir ok.
Beidz sapņot par tām 8 komandām, jo tad LBL vajag 12 komandas, 10 komandu čempī ar 8 komandu PO zūd jēga īsti, tas ir pie mums
, 2017-08-10 21:23, pirms 7 gadiem
10 klubi tas ir optimāls skaitlis. 8 komandas arī vēl pieļujami, jo pašreiz trūkst kvalitatīvu spēlētāju, lai pietiktu visām komandām. LBL 2 vajaga apvienot ar LBL 3 un sadalīt par reģioniem, lai komandām nav lielie pārbraucieni.
, 2017-08-10 21:25, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Beidz sapņot par tām 8 komandām, jo tad LBL vajag 12 komandas, 10 komandu čempī ar 8 komandu PO zūd jēga īsti, tas ir pie mums
pilnīgi nesakarīgs nepamatots viedoklis.
7.-8. Jūrmala / Ogre ar 13 uzvarām - nesapņo, ka vef viņus grautu +50. Liepājai tikai 2 uzvaras vairāk un max sērija ar Valmieru. Baronam vēl +2 uzvaras un play-off paņemta bronza.

6 komandu play-off tikai, lai oligarhu klubiem vieglāka dzīve, vairāk laika krievijā un nav jāmaksā algas par jūniju ..
, 2017-08-10 21:33, pirms 7 gadiem
Skatos kepka atkal drosmīgs palicis, pēc Pleinicas kundzes atbildes jau cerēju ka būs padarījis sev galu...
, 2017-08-10 21:34, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: pilnīgi nesakarīgs nepamatots viedoklis.
7.-8. Jūrmala / Ogre ar 13 uzvarām - nesapņo, ka vef viņus grautu +50. Liepājai tikai 2 uzvaras vairāk un max sērija ar Valmieru. Baronam vēl +2 uzvaras un play-off paņemta bronza.

6 komandu play-off tikai, lai oligarhu klubiem vieglāka dzīve, vairāk laika krievijā un nav jāmaksā algas par jūniju ..
Tad tikpat labi iztiksim bez PO, jo pa lielam 8 komandu PO nozīmē liekus tēriņus komandām, kas jau tagad ir uz taupības uzkāpuši un algas par jūniju nebija īsti tai komandai, kuras dārziņā met akmeni...

Ja skatāmies no sportiskā viedokļa, tad pamatā tās būtu treniņu spēles gan BKV gan VEF un pilnīgi neko neizteiktu + tad praktiski var jau pirms sezonas pateikt aptuveno dalībnieku skaitu un daudz vairāk taupīt uz algām un tik normāli pastiprināties pirms PO, kas būtībā nosit jebkādu intrigu par regulāro sezonu
, 2017-08-11 09:03, pirms 7 gadiem
skumji, ja vienīgi pašvaldību nauda saglābj komandu vietu LBL
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.