Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Rīdzene/Sportapunkts" pārspēj pastarīti "Rīgu/A. Kraukļā VEF"

Dienas vienīgā spēle Latvijas basketbola līgas otrajā divīzijā (LBL2) norisinājās Rīgas Teikas vidusskolas sporta zālē, bet uzvaru tajā izcīnīja „Rīdzene/Sportapunkts”, apspēlējot turnīra par 13.-22. vietu pastarīti „Rīgu/A.Kraukļa VEF” ar 70:61.

Pirmās desmit minūtes nebija rezultatīvās. Laiku pa laikam mainoties līderei, „Rīga/A.Kraukļa VEF” iemeta desmit punktus, bet „Rīdzene/Sportapunkts” – 11. Otrajā ceturtdaļā spēles nominālajiem viesiem izdevās dubultot gūtu punktu skaitu, kamēr pretinieki iemeta par pieciem vairāk, nekā starta nogrieznī, un pirmajā puslaikā Bruno Kārļa trenētā komanda iekrāja deviņu punktu pārsvaru – 34:25.

Pēc lielā pārtraukuma čempionāta pastarīte labi aizvadīja ceturtdaļu, samazinot deficītu līdz -4, bet pēc divām nospēlētajām minūtēm pēdējā ceturtdaļā pēc Edgara Klagiša metiena rezultāts bija 47:45. Tomēr jau nākamajā uzbrukumā Klāvs Pitkēvičs realizēja tālmetienu – 50:45, un atlikušajā laikā „Rīga/A.Kraukļa VEF” vairs nespēja pietuvoties pretiniekiem, un „Rīdzene/Sportapunkts” svinēja uzvaru ar 70:61.

Par rezultatīvāko uzvarētāju rindās kļuva Norberts Strautiņš, kuram 20 punkti, deviņas izcīnītās bumbas zem groziem un piecas piespēles. Viņa komandas biedrs un vienības kapteinis Mārtiņš Muste tika pie „double-double”, gūstot desmit punktus un izcīnot 12 atlēkušās bumbas. Ar 15 punktiem „Rīgas/A. Kraukļa VEF” komandā izcēlās Mārtiņš Krūmiņš, bet Gustavam Žeberam pietrūka vienas izcīnītās bumbas zem groziem, lai sasniegtu divciparu skaitli divos statistikas rādītājos – viņam desmit punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

„Rīdzene/Sportapunkts” izcīnīja astoto uzvaru 14 mačos otrajā posmā un pakāpās uz trešo pozīciju turnīrā par 13.-22. vietu, bet „Rīga/A. Kraukļa VEF” zaudējusi deviņos no desmit spēlēm.

LBL2, 10. februāris

Rīga/A. Kraukļa VEF – Rīdzene/Sportapunkts 61:70 (10:11; 15:23; 16:11; 20:25)

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība