Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jonāts: "Rapla meklē latviešu spēlētājus, noderētu pastiprinājums 2./3. pozīcijā"

Emils Ozerinskis

Jonāts: "Rapla meklē latviešu spēlētājus, noderētu pastiprinājums 2./3. pozīcijā"
Svens Kaldre un Ervīns Jonāts. Foto: Sīms Semiskars

Šosezon pirmo reizi spēkus leģionāra statusā izmēģina latviešu spēka uzbrucējs Ervīns Jonāts, kurš pārstāv Igaunijas basketbola komandu "Avis Rapla". Atzīmējot savu 28. dzimšanas dienu, Jonāts palīdzēja savai komandai izcīnīt uzvaru Valmierā, ļaujot Igaunijas vienībai nostiprināties izslēgšanas spēļu zonā. Pēc mača basketbolists aprunājās ar Sportacentrs.com.

Savā dzimšanas dienā, 10. februārī, Ervīns Jonāts ielika pamatus savas komandas uzvarai Valmierā, individuālajā statistikā gūstot deviņus punktus un izcīnot 11 atlēkušās bumbas zem groziem. Tas "Avis Rapla" vienībai ļāvis turnīra tabulā pacelties uz septīto pozīciju, izvirzot nopietnas pretenzijas uz iekļūšanu play-off turnīrā. Sezonas laikā enerģiskais uzbrucējs pārcietis potītes traumu un ir komandas ceturtais spēlētājs pēc laukumā pavadītā laika. Jonāta vidējie spēles statistikas rādītāji sasniedz 8,8 punktus un 6,9 atlēkušās bumbas.

Uz otro puslaiku pret valmieriešiem iznācāt gluži kā cita komanda un salauzāt spēles gaitu. Vai ģērbtuvē bija kādi trenera norādījumi, kas sapurināja komandu?
Treneris puslaika pārtraukumā mūs patiešām sapurināja. Bija tāda lieta, ka nevarējām ļaut "Valmierai" trešo ceturtdaļu iesākt labi. Viņi ir mājas komanda un savā laukumā spēlē ļoti labi. Paši saņēmāmies un nobremzējām viņu spēli.

Pirms sezonas lasīju igauņu medijos, ka Raplas komanda speciāli meklē latviešu spēlētājus, kuri labāk pārzina Latvijas komandas un spēlētājus. Vai treneris no Tevis prasa tā saucamo inside informāciju par latviešu spēlētājiem?
Sezonas sākumā, kad treneris vēl bija Aivars Kūsmā, mēs ļoti daudz runājām par latviešu basketbolu. Runājām par spēlētāju stiprajām un vājajām pusēm. Tā kā pietiekami daudz gadi jau ir nospēlēti, varēju šajos jautājumos trenerim palīdzēt. Ja trenerim Tomasam Anukam ir kādi jautājumi, tad arī palīdzu, bet viņš daudz spēlēm gatavojas pats. Taču ja ir vajadzīgs, tad šajos jautājumos mums ir komunikācija.

Kāda pašam sajūta atgriežoties Vidzemes Olimpiskajā centrā, tomēr divas produktīvas sezonas kā Valmieras spēlētājam šeit ir pavadītas.
Valmiera man palikusi atmiņā tikai un vienīgi ar labām atmiņām. Izcīnījām Latvijas čempiontitulu un pavadīti divi tiešām labi gadi. Atceros tikai ar labām atmiņām.

Kādas ir sajūtas šosezon spēlējot leģionāra statusā?
Protams, tas ir kaut kas jaunas man, jo tā ir pirmā šāda sezona. Taču nevar teikt, ka esmu baigais leģionārs, jo tajā pašā brīdī katra otrā spēle ir jābrauc spēlēt uz Latviju un jāspēlē pret latviešu komandām. Arī no Raplas līdz mājām ar mašīnu var aizbraukt. Tā kā vairāk varu sevi saukt par tādu pusleģionāru.

Kā vari salīdzināt iepriekš spēlēšanu Latvijas Basketbola līgā un tagad apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā? Vai spēlētājiem tas patiešām ir interesantāk?
Uzskatu, ka tika izdarīts labs solis, savienojot abas līgas kopā. Domāju, ka vienā valstī nepietiek ar tikai vienas valsts komandām. Nepieciešamas jaunas emocijas un izaicinājumi. Ja spēlētu tikai latviešu komandas savā starpā, tad domāju, ka nebūtu tik liela ažiotāža un azarts. Domāju, ka tas bija nepieciešams, lai paceltu un popularizētu basketbolu.

Pirms sezonas, vismaz manā personīgajā vērtējumā, pēc sastāva Raplas komanda Igaunijas rangā bija otrajā vietā. Taču sezonas sākums komandai nepadevās labs. Vairāk cīnījāties tabulas lejas galā, tikai pēdējās spēlēs esat ielauzušies play-off zonā. Vai sezona gaitā ir uzlabojusies komandas dinamika, vai vienkārši esat sākuši labāk spēlēt?
Neko sliktu nevaru teikt par komandas iepriekšējo treneri Kusmā. Tas ir komandas vadības jautājums, kādēļ viņi izšķīrās par treneru nomaiņu. Taču treneris Anuks atnāca ar jaunu emociju vēsmu un komanda uz to pavilkās. Sapratām, ka nevaram spēlēt tā kā iepriekš. Mums ir ļoti labs komandas sastāvs un zaudējām daudzas spēles, kuras mums nebūtu jāzaudē. Sezonas sākums bija čābīgs, bet pēdējā laikā esam sākuši saprast katrs savu vietu un lomu.

Igaunijā raksta, ka komanda tieši Latvijas basketbolistu tirgū meklē sastāva papildinājumu. Tas tika aktualizēts arī pēc Raina Veidemana aiziešanas no komandas. No iekšienes vai vari pačukstēt kas notiek šajā lauciņā?
Jā, notiek sastāva papildinājuma meklēšana. Sīkāk gan izteikties nevaru. Kā tādu meklējam kādu latviešu spēlētāju, bet redzēsim - sanāks vai nesanāks. Tomēr spēlētāju piesaistes deadlains tuvojās. Tas paliek uz komandas vadības sirdsapziņas, vai izdosies to nokārtot. Katrā gadījumā komandai ļoti noderētu papildinājums, kas var palīdzēt otrā trešā numura pozīcijā. Esam pamatā septiņi pamatrotācijas spēlētāji - par maz.

Ja Tev jāpārliecina kāds par to, ka Rapla ir laba vieta kur spēlēt, kād būtu šis arguments?
Man ļoti patīk komanda organizācijas ziņā. Tavs viedoklis netiek nomests malā un tiek uzklausīts. Ja ir nepieciešams, tiek meklēti risinājumi, lai palīdzētu. Igauņi ir ļoti atvērti cilvēki. Par Raplas komandas organizāciju varu teikt tikai labākos vārdus.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-10 22:30, pirms 5 gadiem
Laba intervija, Emīl. Ervīns bija tāds labs kaplis Valmieras sastävä, šosezon viens tāds čalis būtu ļoti noderėjis klāt. Tieši ar savu jaudu zem groza. Kilogramu Valmieras komandai spėka divcīņās katastrofāli pietrūkst, šodien tas īpaši krita acīs.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-11 08:44, pirms 5 gadiem
Vīņauds varētu pamēğināt.