Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Limbaži vēlreiz apspēlē "bukus" un turpina bez zaudējumiem

Andrejs Siliņš

LBL2: Limbaži vēlreiz apspēlē "bukus" un turpina bez zaudējumiem
"LU/Rīga" galvenais treneris Edijs Šlesers
Foto: Anna Paula Kuzņecova

Sestdien pie 12. uzvaras 12 spēlēs Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā tika "OC Limbaži", kas ar 82:62 viesos apspēlēja "Gulbenes Bukus".

Izrāviens 19:0 ļāva ielikt drošus pamatus Limbažu uzvarai Gulbenē, kur spēli klātienē apmeklēja 200 līdzjutēju (protokola dati). Inguss Immers uzvarētāju labā guva 19 punktus, un komanda otro reizi sezonā pieveica gulbeniešus - 82:62. 18 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles Armandam Ošiņam. Mājinieku labā 18 punktus sameta Ingars Aizpurs. Gulbenes vienībai abi zaudējumi pret Limbažiem ir vienīgie sezonā. C grupā abas komandas ieņem pirmās divas vietas tabulā - Limbaži ir pirmie, gulbenieši otrie.

Vēl viena spēle tika aizvadīta A grupā, kur "LU/BS Rīga" mājās tikās ar "Ezerzemi/Rēzekni", atspēlējās no -14 un galotnē izcīnīja uzvaru. Sākoties pēdējai minūtei, Kārlis Pozņakovs ar trīspunktnieku panāca 72:71, bet vēl pēc brīža guva vēl divus punktus. 20 sekundes pirms beigām Niks Salenieks izprovocēja piezīmi un ar diviem soda metieniem pietuvināja mājiniekus līdz viena punkta atstatumam (73:74).

14 sekundes pirms beigām Renārs Bulduris iemeta vienu no diviem sodiņiem, bet otrā laukuma galā Gustavs Kārlis Kampuss iemeta, neraugoties uz Buldurim fiksēto piezīmi. Astoņas sekundes pirms beigām Kampuss realizēja arī soda metienu, panākot 76:75. Pēdējais viesu uzbrukums beidzās ar neprecīzu metienu, un LU fārmklubs izcīnīja septīto uzvaru 13 spēlēs.

Roberts Bērze uzvarētāju rindās guva 19 punktus,15 punktus pievienoja Niks Salenieks, bet pa 12 punktiem Artim Arnītim un Gustavam Kārlim Kampusam, abiem arī izcīnot pa septiņām bumbām. Viesu rindās Valdis Seņkāns izcēlās ar 21 punktu, bet 17 punkti un 16 bumbas Renāra Buldura kontā.